Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika orehova potica-nadev

orehova potica-nadev

Zadnje čase imam pri peki orehove potice težave z nadevom – namreč, preveč suh in drobljiv mi pride, sploh ne vem več kaj naredim narobe. Prosim za nasvet.

kako misliš drobljiv? dodaj malo več mleka ali kisle smetane.

Tako drobljiv, da ko potico narežem, se nadev “razsuje” na krožnik. V nadev dam maslo, jajca, orehe pa predhodno poparim z mlekom.

jaz orehe poparim, noter pa dam malo medu, malo ruma,cimet, sladkor,kisla smetana, maslo.nadev mora bit -ne vem, kako naj ti to povem- tako redek da ga gladko namažem, če je redek dodam malo drobtin ali albert keksov, če je pretrd pa še eno kislo smetano.za primer bi ti lahko rekla kot redek pire krompir. ne vem kaj bi ti dala za primerjavo.

Zmlete orehe (800 g) poparim z 2,5 dcl mleka. Dodam 15 dag sladkorja, sladkor v prahu, malo ruma in limonine rezinice ter sneg toliko beljakov kot mi jih je ostalo pri pripravi testa za potico. Nadev naredim tak, da je lepo mazav (bolje da narediš manj mazav nadev in ga nato razrečiš z mlekom). Meni tak nadev vedno uspe in je kompakten.

Orehe (in sladkor) poparim s sladko smetano, ko se ohladi primešam rumenjak in sneg dveh beljakov. Orehom dodam tudi malo cimeta in klinčkov v prahu.

Mogoče pride nadev drobljiv zaradi masla. (hladno maslo je trdo) Poizkusi narediti nadev samo s smetano (sladko ali kislo) in brez masla.

Lp, Ela S

Tudi jaz mislim, da je krivo maslo, sploh če ga daš malo več.

Preverjen recept za orehovo filo se od moje babice.
orehe poparim z mlekom, dodam limonino lupino, jajca, sladkor pomarančni sok+lupinico, rum, vanilij, cimet, čokolado v prahu, malo kokosove moke, malo margarine, vcasih se malo meda…..je super dobra in sočna potica, nikoli se ne drobi, je pa res, da dam za cca1,2 kg moke 1 kg orehov in cca 3 dcl mleka, ne dam pa smetane, pa je vedno super, ne presuha pa ne premokra…njami, mam kr sline v ustih

Hvala vsem, kot razmišljam, bo morda res krivo maslo, ki sem ga dala malo več, ker sem hotela, da bi dobro izpadlo – dosegla pa sem nasprotni učinek.
Prav v kratkem bom ponovno poskusila narediti potico pa vam javim.

Poskusi nadomestiti maslo s smetano (jaz dam kislo in to kar precej).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close