orehova potica-nadev
jaz orehe poparim, noter pa dam malo medu, malo ruma,cimet, sladkor,kisla smetana, maslo.nadev mora bit -ne vem, kako naj ti to povem- tako redek da ga gladko namažem, če je redek dodam malo drobtin ali albert keksov, če je pretrd pa še eno kislo smetano.za primer bi ti lahko rekla kot redek pire krompir. ne vem kaj bi ti dala za primerjavo.
Zmlete orehe (800 g) poparim z 2,5 dcl mleka. Dodam 15 dag sladkorja, sladkor v prahu, malo ruma in limonine rezinice ter sneg toliko beljakov kot mi jih je ostalo pri pripravi testa za potico. Nadev naredim tak, da je lepo mazav (bolje da narediš manj mazav nadev in ga nato razrečiš z mlekom). Meni tak nadev vedno uspe in je kompakten.
Preverjen recept za orehovo filo se od moje babice.
orehe poparim z mlekom, dodam limonino lupino, jajca, sladkor pomarančni sok+lupinico, rum, vanilij, cimet, čokolado v prahu, malo kokosove moke, malo margarine, vcasih se malo meda…..je super dobra in sočna potica, nikoli se ne drobi, je pa res, da dam za cca1,2 kg moke 1 kg orehov in cca 3 dcl mleka, ne dam pa smetane, pa je vedno super, ne presuha pa ne premokra…njami, mam kr sline v ustih
Forum je zaprt za komentiranje.