Optika Sentina
Očitno si naivna nakupovalka. Nekdo, ki mu želijo izdati račun za očala 700€, pojma nima kako kupovati očala.
Preberi si tale vic in povprašaj še drugje in malce bolj premišljeno, ko se boš odločila za nakup.
Mladi optik dobi delo v optiki. Delodajalec mu razlaga, kako se pri njem posluje:
“Ko kupec vpraša za nova očala, mu pokažete nekaj okvirov.”
“Ampak – vidim, da cene niso označene,” se začudi mladi mož.
“Natanko tako,” pravi delodajalec in nadaljuje: “Ko si kupec izbere okvir, vpraša, koliko stane.
Vi rečete: ‘200 €.’
Če kupec nič ne reče, dodate: ‘In še 150€ za stekla.’
Če še vedno nič ne pripomni, končate: ‘Za vsako.’
ne kopujem bonbonov ,ampak očala ki so zelo draga .Sprašujem samo , če je zadovoljni tisti , ko ste naročili očala v Optiki Sentina, Vsak Optik ti pove koliko naj bi odštel za očala .Hvala
Nisem naivna, že nosim progresivna očala 5 let in to so že druga v teh 5 letih, vemo da so zelo draga ..Ena leča pride 250€ ,in potem še okvir in njihovo delo pa prideš na 700€ ali še več .
Potem pa kupuj očala, ki so zelo draga… Očitno si lahek plen za optike. Vse optike, tudi Sentima delujejo po napisanem vicu, kr imajo slabo obračanje zalog, delajo iz okvirjev in stekel za očala celo znanost, da lahko čim dražje prodajo.
Ko se boš malce informirala o tem, ti bo vse jasno!
Ja, optika Sentima je super, samo, da jim neseš 700 € pa bodo skakali okoli tebe in te lepo postregli.
Eno steklo progresivnih stekel z širokim vidnim poljem znaša minimalno 200 eu krat dva,zato tisti,katerim je dolgčas,preskočite mojo temo in se ne delajte norca,če nimate pojma,zakaj se gre in hvala VAM BOGU,da nimate probleme z vidom in temu primerne dodatne stroške.
Jaz samo LEPO SPRAŠUJEM,kakšne imate izkušnje z omenjeno optiko,in z njihovim odnosom in profesionalnostjo do strank.
Jaz sem bila pri njih na pregledu,samo potem se nisem odločila za nakup očal. Dali so mi zelo visoko ceno za tanjšanje stekel (mislim, da so samo še pri Moreli imeli višjo) in nikakor nisem mogla priti pod 400 EUR pri njih. No potem sem malce poklicala naokrog še druge optike in nekateri so mi rekli, da mi povedo odkrito, da je ta cena previsoka. In zato sem odšla drugam in prišparala 200 EUR 😉 Povprašaj malce pri optiki Feliks pa npr. Inmed medicina (niso najbolj poceni so pa zelo profesionalni in znajo svetovat). Pa če imaš napotnico ti jo upoštevajo pri Sentimi pa mislim, da ne. No, nasplošno mislim, da so kar dragi in da se res splača mal pogooglat pa najdit kej ugodnejšega tudi za tvoj tip leč.
Moja izkušnje z Sentino pa je negativna. Pri optiku sem imel zmerjeno dioptrijo in naročil očala pri Sentini v BTC. Skozi očala nisem dobro videl zato sem jih nesel nazaj. Izmerili so mi vid in ugotovili, da imam nekajkrat večjo dioptrijo kot jo je izmeril okulist ter da rabim tudi cilindre. Njihova očala pa naj bi bila v redu. Odšel sem v Clarus, kjer so mi izmerili podobno optiko kot pri okulistu (razlika je bila 0,25 na enem očesu).
Po treh mesecih dopisovanja s Sentino sem na koncu naročil in plačal nove leče z z malenkost manjšo dioptrijo kot na začetku in sedaj so očala v redu. Prejšnjih leč mi niso hoteli vrniti in po več mesečnem teženju so mi jih na koncu poslali.
Napake se dogajajo, njihov odnos pa me je zelo razočaral. Naročil sem namreč sončna očala, ki sem jih na koncu dobil jeseni. Kvaliteta sončnih očal, za katera sem na koncu zapravil recept + 300 € je precej slabša kot kvaliteta očal, ki sem jih vzel pri drugem okulistu na recept.
Skratka, porazno in nikoli več v Sentino.
Forum je zaprt za komentiranje.