Opremiti stanovanje za 4.000€ – mogoča misija?
Preko sklada sem dobila 7 let staro, nikoli vseljeno 46 m2 veliko stanovanje + loža 3 m2. Na voljo imam samo 4.000€, za ta denar pa ga moram opremiti.
Potrebujem naslednjo opremo: predprostor, omara za čevlje in sesalec ipd, drugače kot po meri le stežka. Potrebujem kuhinjo v dveh nizih ( dvakrat 2 metra dolga), ki naj bi imela hladilnik, steklokeramično ploščo, pečico, pomivalno korito in pomivalni stroj). Potrebujem tudi sedežno garntiruo (trosed), dolga max. 220 cm, ki se razvleče v ležišče, nizko omaro za TV (ga že imam) s kakšno polico, kakšno višjo omaro za garderobo in podobno, jedilno mizo in 4 stole, omarico za v kopalnico ter vgradno omaro za spalnico dolgo 2 metra, 2 postelji 90×200.
Kje iskati tako poceni pohištvo?
A se ti malo zafrkavaš? Namesto sesalca kupi metlo. sicer ne vem zakaj moraš vse takoj prvi mesec imeti, najprej kupi najnujneše (ne vem kaj ti bo steklokeramična plošča), potem pa vsak mesec še kaj zraven. Sicer pa lahko kupiše rabljene stvari, ali pogledaš na podarim.si ali pa nakup na obroke, če si to zmožna.
Svetujem ti, da pogledaš na Bolho, ker je neverjetno velika izbira vsega, seveda če nimaš predsodka. Jaz imam že nagledano kuhinjo, čeprav finančno bi mi zneslo kupit v trgovini, samo zakaj, če lahko dobim skoraj novo z vsemi aparati pod 1.000€. Ker se zdaj ljudje veliko selijo, prodajajo skoraj nove predmete.
Pozdravljena avtorica in čestitke za gnezdece! 🙂
Jaz bi naredila takole, če bi imela stabilno službo in še kar ok dohodke seveda.
Najprej bi kupila kopalnico in kuhinjo. Oboje kvalitetno. Kuhinjo se da dobit tudi zeloo ugodno za 3000eur pa je Gorenje (poznam primer, samo moraš preverit vse akcija).
Spalnica zgleda medtem takole, da spiš na jogijih ki jih daš na tepih. Obleke so v škatlah in na samostoječih policah, ki jih kupiš v bauhaus ipd.. Pogledaš za kako omaro pri sorodnikih, podarimo.si
Če nimaš otrok je to lahko narediti. Za sedežno pogledaš na podarimo.si. Lahko tudi posteljo dobiš kje na bolhi, jogije kupiš svoje, če ne bo denarja najprej.
Tako boš imela kvalitetno kuhinjo, čez čas boš lahko kupila kvalitetno spalnico, čez čas dnevno.. V roku pet let(lahko še prej) boš imela tipi topi stanovanje in predvsem lepo in kvalitetno opremljeno. JAz imam tak namen, ker imam res rada kvaliteto. Privoščim si jo pa lahko le na tak način. Vsega kar si na štela za 4000eur itak ne moreš kupiti, raje postopoma. Mogoče bo prvi dve leti res malo ‘cigansko’ vse skupaj ampak to je le moj predlog. Odvisno tudi kaj si želiš.
evo kuhinje (manjka ti samo še pomivalc)
http://www.gorenje.si/dom/kuhinje-optimal/opt-1 (ti aparati imajo 2 leti garancije)
evo še pomivalc http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/pomivalni-stroj/zanussi/artikel/17450/
ostane ti še cca 2400 €. kuhinja pa je pokrita
Sem opremljala in sem vzela kuhinjo v Lesnini, ta k je z vsemi aparati (razen pomivalni stroj) in je bila 1.200 eur, stole in mizo sem v akciji lesnine dobila za 140 eur v kompletu, sedežo sem vzela kvaliteten trosed- žakelj in je bil 500 eur, pa ima vzmetenje (če ne rabiš za spanje, se dobi marsikaj ceneje), postelje in omare bi kupila v YISK, ker so ugodne cene in mislim da prideš skozi za ta denar.
Malo poglej po oglasih, netu in sigurno dobiš novo pohištvo za ta denar.
Gorenjevo kuhinjo ne kupuj, jo imam sama, pa smo v enem letu že imeli serviserja za vse aparate, za enege že ene petkrat 🙁 Tam kjer je od Lesnine, služi vse skupaj veliko bolje, kot Gorenjeva.
poglej si na bolhi. lahko dobiš super sedežno, samo spremljaj ponudbo. lahko kupiš rabljeno, pa jo potem prekrij z blagom (tako sem storila jaz in je ful lepa, rdeča, se raztegne v posteljo). kuhinjo prav tako poišči na bolhi. malo guglaj za akcijske cene kuhinj. jaz več kot 1500 ne bi dala za njo. moja študentska je iz ikee, štedilnih nek noname iz merkurja se mi zdi, hladilnik sicer nov gorenje, pult mi je ati naredil… miza, stoli iz ikee, mizica in polička za teve sta bili skupaj 25e, tudi iz ikee. poglej si njihov spletni katalog.
Midva sva pa, ko sva se selila, najprej kupila kuhinjo in to nek srednji cenovni razred. Imela sva en star kavč in omarico za TV za prvo silo, tamali je imel svojo posteljo, nama je dala tašča stare jogije in sva spala na tleh, obleke in vse ostalo smo imeli v škatlah, edino ena stalaža je bla za cune od tamalega, kopalnica na srečo že opremjena, eno ogledalo sva obesila in pralni stroj in to je bilo to za ene pol leta, potem je prišla spalnica, potem predsoba, pa dnevna in na koncu kopalnica, vse počasi.
Zakaj potrebuješ vse naenkrat?
Jaz bi definitivno izbrala IKEO – za kuhinjo, sestavljas sama, dobiš tudi njihove aparate, za kopalnico, postelje in omare. Kavč bi pogledala drugje, pa tudi stole za jedilnico. Sicer kupiš 2 stola v Ikei, pa mizo za 6o e. No, kar je meni pri Ikei všeč, vse je tako v izi sestavit. Pri lesnini nisem dobila takega občutka, ko smo kupili stole in regal za dnevno.
Vsekakor jaz sem si svojih 60 kvadratov brez kuhinje, ki sem jo kupila v rutarju, opremila za 600 e. imela sem pa jogi in posteljo ze prej iz ikeje. lp.
Pred enim letom smo imeli natanko toliko denarja za opremo stanovanja.
Pohištvo smo kupovali v Dipo, Yjsk in Harvey Norman. Gledaš letake in čakaš na akcije.
Gospodinjske aparate sem pa poiskala na http://www.ceneje.si, kjer poiščeš določen model in proizvajalca, potem pa pač pogledaš, v kateri trgovini je aparat najceneje. Edini pogoj je bil, da so aparati najmanj energijski razred A.
Sama ne bom razpredala, so ti že dovolj povedale. Vsekakor lahko posežeš po rabljenih stvareh, mi imamo takšen jedilni kot, z možem sva ga preoblekla, pa nihče ne ve, da ni tako že original : )
Kuhinjo pa imam jaz na vikendu od gorenja (ti je ena dala link). In je super, lahka za čistit. Mož jo je sam sestavil in je rekel, da tudi ni slabe kvalitete (se lepo stranice vežejo), kvalitetni materiali. Mene je npr. na vikendu prišlo 5 tekočih metrov spodnji in zgornji elementi, 870 evrov.
Jaz sem sicer opremljala samo enosobno stanovanje, ampak vse novo pohištvo, vse v Ikei, in sem z vsemi aparati zapravila okoli štiri jurje.
Kavč sistema klip klap pride nov okoli 200 evrov in je čez glavo dovolj.
Tudi jaz ti svetujem bolho, glede omar po meri – kupi nekaj zasilnega za prvo silo in daj nekaj delati kasneje, ker te bo po možnosti samo to prišlo toliko kot vse ostalo 🙂
Dipo je dražji od Ikee, pa veliko slabši in grši.
[/quote]
Vidim, da imaš spodaj napisano, da nudiš prevajalske storitve – daj najprej prevedi svoj tekst, ker tole skorpucalo se komaj bere.
Draga avtorica – skok do kakšne Lesnine se ti splača, imajo precej akcij, kjer dobiš spodobno kuhinjo z vsemi aparati že za okrog 1.500 evrov. Tudi ostalo se da dobit po čist solidnih cenah, samo pregledat moraš možnosti po trgovinah, pa ne smeš bit preveč izbirčna, pa bo 😉
Jaz bi na tvojem mestu najprej črtala nekatere nenujne stvari iz seznama: pomivalni stroj (lahko pomivaš na roke), omarica za čevlje (čevlje se da tudi lepo zložiti na tla), sesalec (metla), omaro za garderobo (obešalniki pritrjeni na steno prav tako dobro služijo).
POtem pa bi gledala naprej kot so svetovali ostali.
Jaz moram povedati sledeče. Z sestro sva hkrati opremljali vsak svoje stanovanje.Ona je kupila kuhinjo v Ikei, aparate na mimovrste .si, za leseni del je odštela 1500 eur.
Jaz pa sem kuhinjo kupila v Dipotu, v kompletu s steklo keramično ploščo in kaminsko napo sem za kuhinjo odštela 1500 eur. Kuhinji sta velikosti 220 x 200 .
Sedaj po dveh letih od nakupa lahko rečem, da kar se lesenega dela tiče sta obe kuhinji kot novi. Pri steklo keramiki pa je tako, da je sestrina Candy eva plošča v precej slabšem stanju, kot moja Whirpoolova.
Na splošno sva obe zadovoljni , imava tisto kar sva želeli.
Kotno sedežno, otroški sobi, jogija, sem kupila v Harvey Normanu, trodelno omaro z harmonika vrati, regal za dnevno sobo v Lesnini,
Jedilna miza velikosti 180cm in 6 stolov v YJSK- U.
Za vse našteto sem odštela okoli 4300 evr,
opremljala sem 56 kvadratov veliko stanovanje. Drugače pa svetujem ti , da spremljaj akcije. Na ceneje. si, lahko najdeš kvalitetne aparate po zelo dostopnih cenah, kuhinje pa so v tem času ravno tako v akcijskih cenah in lahko dobiš kvalitetno kuhinjo po zelo sprejemljivi ceni.
Želim ti obilo veselja pri opremljanju in da se boš v svojem gnezdecu počutila kar se da lepo. 🙂
Hvala vsem za odgovore. Sicer pa kuhinja ni kotna (L), ampak dva samostojna niza, en nasproti drugega, vsak dolg 2 metra.
Nekako tako sem si omislila opremo:
Kuhinja z gosp. aparati max 2500€
Sedežna max 300€
Omarice za TV max 200€
Jedilna miza s stoli max 200€
Postelji in garderobna omara max 500€
Omarica za hodnik max 150€
Omarica za kopalnico max 150€
Omara za jedilnico max 200€
Za ta denar bi se kaj našlo? Lahko tudi konkretne primere…
Seveda bi se našlo. Če si kje s Štajerskega, se ti splača iti v Mömax, ki je v Velenju in boš zagotovo našla ful stvari zase. Konkretno je težko kaj svetovati, ker ne poznamo tvojega okusa, kajne 🙂
Tu si lahko ogledaš aktualni katalog http://www.moemax.si/
Je pa vsekakor bolje, če greš sama tja in pogledaš stvari v živo.
Na konju si, da imaš teh 4000. Ko sva se midva selila, sva imela eno leto en kuhalnik s plinsko bombo, rabljen raztegljiv kavč in sposojeno mizo, stvari pa v škatlah. Ampak se vse uredi…tudi jaz svetujem, da kupi dobro kuhinjo, mizo in stole za začetek, ostalo pa kolikor ti bo zneslo… potem pa dokupuješ počasi…
Za dobrega jurčka dobiš kuhinjo z vsemi aparati v Lesnini ali pa Dipotu, jaz sem jo kupila v Ikei in je SUPER (dala 2400 za lesene dele 4m ob steni in 2,5m otok, vse s predali). Sedežne so od 200€ naprej, odvisno kaj iščeš. Za kopalnico bi kupila lesene omarice v JYSKju, so mi zdelo všeč in isti stil za predsobo, v Harvey Normanu pa poceni garderobno omaro.
Sigurno imaš 4000€ več kot dovolj! Začni s kuhinjo, potem pa lepo z akcijskimi izdelki naprej. Srečno!
Mi smo v zadnjih dveh tednih opremljali vikend, ki smo ga podedovali, pa tudi nismo želeli preveč razmetavati z denarjem. Če komu kaj koristi se nekaj najde v Harveyu v Ljubljani, ki ima trenutno inventurno razprodajo. Nekaj pa ponujajo tudi v outletu. Mi smo nekaj ležalnikov vzeli kar tam.
Aja…outlet imajo baje samo na internetu in ni ista roba, kot je v šotoru. Kako ločeno poslovanje pa to. Niti ne razumem, ker določeni izdelki so vseeno isti.
Pa še link, če komu koristi Harvey norman outlet
Forum je zaprt za komentiranje.