oprema obmorskih počitniških apartmajev
Izbiram, kam bi šla z možem na nekajdnevne počitnice na hrvaško obalo.
Gledam fotografije primernih apartmajev in opažam, da so v veliki večini opremljeni enako kot denimo pred 30-timi leti.
Z odsluženimi premajhnimi kuhinjami, nemarnimi kavči (ki imajo morebitni čeznje položene enako stare odeje), kopalnicami s psihedeličnimi ploščicami iz 70-tih, okornimi temnimi posteljami iz 60-tih.
V apartmaju ne pričakujem luksuza, bi pa bila res dobrodošla enostavna, prijazna, čista in svetla Ikeina oprema.
Kako to, da nikomur ne pride na misel, da bi z boljšo opremo lahko zaslužil še nakaj več?
Gre ves zaslužek v izvensezonsko preživetje?
Tisti apartmaji, ki so cenovno ugodnejši, imajo temu primerno opremo. Jaz po slikah definitivno najprej pogledam, kakšna je kopalnica in postelje. In me potem kar mine vse pri nekaterih. Tako kot si rekla – tiste stare ploščice, odeje, po možnosti še kakšni stari tepihi na tleh. Te apartmaje po navadi oddajajo starejši, ki žal niso šli v korak s časom in ne dajo nič na to. Zato pa tudi nimajo tako polno zasedene apartmaje.
Tako da rajši damo malo več in je vse skupaj bolj okusno.
Prvič, sebe vprašaj, ali bi res plačala 10€/dan več za apartma z lepšo opremo. Zase vem, da bi za razliko v ceni med lepšo opremo in boljšo lokacijo izbrala drugo.
Drugič, v visoki sezoni je lastnikom verjetno čisto vseeno, ker vsaka luknja najde svojega najemnika, potem, ko povpraševanje upade, se jim pa tudi zdi škoda dodatno vlagat.
O, pa ni tako. Tudi apartmaji za 120, 150€ na dan imajo staro opremo, če so za 5 ljudi, na res dobri lokaciji.
Prav zato, ker se mi zdi greh dati toliko denarja za neko luknjo, z dotrajano opremo in zasilno kuhinjo. Če najamem apartma, nameravam kuhati obroke in ne samo čaj in kavo.
Prav zato smo kupili starejši apartma, ga obnovili in sedaj letujemo tam. Niti ni stalo tako veliko denarja, kot kdo misli. Pa vemo, kam pridemo in ni mi slabo, ko pogledam kuhinjo, kopalnico.
Ker imajo polno tudi s staro opremo, se jim ne splača vlagat. Apartma se sliši drag, ampak če pomislite, da traja sezona samo dva meseca in da turisti povzročijo tudi stroške, to ni ravno nek hud zaslužek. Če greš apartma obnavljat, ga pa sploh ni. In iz stare kopalnice ne moreš narediti nove, če kupiš nov WC in umivalnik, je konkreten strošek. Tako je nekdo vesel, da poceni letuje, drug pa, da mu ni treba vlagat.
Pametuješ nekaj, a ne?
Veliko dopustujem v Španiji in imajo tudi samo za 30€ najem na dan popolnoma novo opremo s PS, toasterjem, mikrovalovno, kavnim aparatom, grelcem vode…., še likalnik in likalna miza… ni da ni popolnoma vse opremljeno in s klimo nenazadnje.
Tako, da proč od HR, pojdite raje po svetu.
HR smo že zdavnaj zamenjali za boljše destinacije.
To, kaj je “boljša” destinacija, je precej relativno in odvisno od okusa posameznika.
Meni osebno toaster in mikrovalovka na dopustu nič ne pomenita, likalne deske pa sploh nočem gledat v apartmaju. Bi lahko še kakšne čudne ideje dobila in se likat spravila 🙂
Če že najemam apartma za dopust, iščem veliko teraso, žar in bližino morja. Na žalost nisem edina s tovrstnimi preferencami in turistični delavci to dobro vedo, zato te zadeve avtomatično dvignejo ceno apartmaja, čeprav je oprema stara in ni klime.
Meni je pa najpomembnejše, da štedilnik ni na tiste stare električne plošče, kjer rabiš pol ure, da zavre voda za kavo, kaj šele, da se spraviš kuhat kosilo…
Se strinjam, da je veliko apartmajev zelo slabo, zastarelo, dotrajano, brez okusa opremljenih. In ponavadi so najcenejši res bedni… Se pa najdejo tudi takšni za čisto sprejemljivo ceno, luštno opremljeni, čisti in vzdrževani, tik ob morju. Jih je pa treba najti in rezervirati že zgodaj spomladi, ker junija so pač že vsi (taboljši) oddani za celotno sezono.
Forum je zaprt za komentiranje.