Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Opozorilo za vse lastnike Peugeotov

Opozorilo za vse lastnike Peugeotov

V enem postu spodaj sem spraševal za kapaciteto akumulatorja pri Peugeotu 206 hdi. Ker nisem dobil točnega odgovora, sem povprašal direktno na firmo Peugeot in dobil odgovor, ki me je zelo prestrašil. Nisem si mislil, da je menjava akumulatorja lahko nevarna, saj gre za rutinski poseg. Akumulator sem menjal, zdaj pa sem zelo prestrašen, ker je moj avto očitno nevaren, saj bi takšno menjavo lahko izvedli le v pooblaščenem servisu. V izogib nesrečam in poškodbam, svetujem, da pred nakupom novega avtomobila razmislite kaj boste kupili, saj pri večini avtomobilov menjava akumulatorja ne predstavlja nevarnosti. Tukaj je c/p njihovega odgovora:

Dne 24.11.2011 smo prejeli vaš elektronsko sporočilo, v katerem nas sprašujete o podatkih, ki se nanašajo na zamenjavo akumulatorja.
Vsekakor vam na tovrstna vprašanja lahko, na podlagi št. šasije vozila, odgovori katerikoli izmed serviserjev iz naše mreže pooblaščenih serviserjev vozil Peugeot.
Vendar pa vam za vašo varnost in v izogib morebitnim nepravilnostim na vašem vozilu toplo svetujemo, da se za zamenjavo akumulatorja obrnete na vam najbližjega pooblaščenega serviserja vozuil Peugeot.

to ti bi skor vsak odgovoru enako, zato da prideš tam in ti to zaračunajo.

če ti pa ne bodo zaračunal dela ti bodo pa akumulator njihov in obenem kul izpadli ker skrbijo za tvojo varnost.

Ja, pri novih avtomobilih lahko izguba elektrike povroči vsaj zakodiranje radijskega sprejemnika, lahko pa tudi zakodiranje vžiga motorja. Precej zoprn problem, če se ti to zgodi. A Fižol 206 je dovolj star, da ne bi smelo bit problemov.

Ko odpove vse drugo, preberi originalna navodila!

Točno tako vsak bi rekel enako, samo da nekaj zasluži… V P 206 je lahko največ kar se zgodi zakodiranje radija…

Eh ja..Pri menjavi je edino treba pazit pravilno zaporedje odklapljanje in priklapljanje + in minusa. To je edini strokoven del menjave akumulatorja.

Pa ja ne boste verjel da med menjavo kaumulatorja avto priklopjo na zunanji vir elektrike. ker edin tako bi se izognil izgubi elektrike.

Radiu se bo pa itak vse zbrisal. Doma pod kozolcem lal pa na servisu..Razilka je edin, da na servisu ti ga bojo znal nazaj naštimat, sam bi se pa je..bal če ne znaš od prej.

Ja svašta!! Zato, ker na uradnem servisu zaradi jebenega akumulatorja manipulirajo s folkom, ti svetuješ ,naj raje vzamejo katero od drugih znamk…??
Za tale post bi pa rekel, da je najbolj butast EVER ,odkar sem na forumu…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ja svašta!! Zato, ker na uradnem servisu zaradi jebenega akumulatorja manipulirajo s folkom, ti svetuješ ,naj raje vzamejo katero od drugih znamk…??
Za tale post bi pa rekel, da je najbolj butast EVER ,odkar sem na forumu…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Po svoje je prav, da so opozorili, glede na to da ne vedo kakšen “strokovnjak” bo izvajal zamenjavo.
Koliko od vas tukaj ve kaj se zgodi če + od ACU pride v stik z maso( oz.-)………???

Če ne veste raje ne preizkušajte..

…….pa dobro je , da veste , da nekateri novejši avtomobili pri zamenjavi ACU potrebujejo tudi poseg z računalnikom, tako, da bodo zamenjve pod kozolcem vedno redkejše.

New Report

Close