Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija opozorilo, da moj email pošilja viruse, kaj narediti

opozorilo, da moj email pošilja viruse, kaj narediti

na vsake dva dni dobim tole sporočilo:
nod mi je preskeniral in ne najde nič. s čem naj še preskeniram?
danes je prišlo z naslova serv@scholzes.com

Mail server report.

Our firewall determined the e-mails containing worm copies are being sent from your computer.

Nowadays it happens from many computers, because this is a new virus type (Network Worms).

Using the new bug in the Windows, these viruses infect the computer unnoticeably.
After the penetrating into the computer the virus harvests all the e-mail addresses and sends the copies of itself to these e-mail
addresses

Please install updates for worm elimination and your computer restoring.

Best regards,
Customers support service

se to – so tolk prijazni, da je v priponki kao Update. zip. men je to sumljivo???

Meni tudi. Jaz vsa taka opozorila takoj brišem.

sej jaz sem tud takoj zbrisala. sam me je mal zaskrbelo, ker posiljam dost pomembne podatke okol, da ne bi kdo kje kaj prebral. Kaj pa pomeni encrypt pri emailu? kako lahko to uporabljam?

Lp
A.

Recimo program Crypt4Free lahko uporabljaš tako, da zaščitiš mail predno ga pošlješ, potem pa ga prejemnik (od)zaščiti in to je to. Nobeden vmes ga ne more prebrati…

Lp, Max

Hvala za nasvet, to sem iskala:)
Lp,
A.

No, še so pametni ljudje na svetu. Seveda je to tako, kot da te pokliče nekdo, ki ti ponudi brezplačno protikorozijsko zaščito tvojih ključev za avto. Ali pa od bančnega sefa. Gre pa za različne varjante črva Warezov, ki se instalirajo tako, da uporabnik sam odpre priponka in zažene t.i. popravek. Ta “popravek” ti dejansko instalira črva, ki nato pošilja samega sebe naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close