operirana sem bila
Sicer sem imela operacijo obeh rok kake 20 let nazaj.
Roka naj počiva in držite se vseh navodil. Morda se je doktrina spremenila, ampak, ko sem jaz imela operaciji(obe roki- ena za drugo, ko je 1. okrevala, sem dobila termin za drugo).
Takoj, ko se je rana zacelila, sem delala ogromno vaj in razgibavala. Sicer pa ste morali verjetno dobiti pisna navodila. Če ne si vguglajte in večina klinik ima navodila za postopanje pred in po operaciji.
Jaz bi tudi po ene 6 tednih ali pa že prej zahtevala fizioterapijo. Roko je potrebno paziti, da se jo v začetku ne obremenjuje in se jo drži v višini srca( trikotna ruta). Tako je bilo včasih.
V lekarni se dobijo kvalitetna mazila za celjenje rane/vprašajte tudi osebnega z.), kako in kaj.
Jaz sem pri 1. roki bila 6 tednov v bolniški, pri 2.roki le 4 tedne in je veliko slabše vse funkcioniralo in še danes občasno čutim rahlo zategovanje, sicer pa vse ok. Veliko je na tem, da ko lahko, tudi sami doma izvajate ogromno razgibavanja po navodilih oz. se pogovorite s kakim fizioterapevtom.
Na vsaki roki sem imela 6 šivov.
Na eni 1. roki je operirala mlada zdravnica, ki ji je bila operacija 1. v življenju.
Delo je opravila odlično . drugo roko mi je v UKC LJ na Kirurgiji operiral predstojnik oddelka, bila vsa zmedena ko me je vprašal, če so lahko zraven študentje. jaz pa seveda. Mi operira , našopal tudi adrenalin in študentom pri odprti rani kazal kako potekajo živci, sem čutila, švic mi je v potoku lil po hrbtu in po obrazu.
Drugače pa je ta 2, operacija malo slabše izvedena, pa tudi prekratek čas sem bila v bolniški. Na delu sem bila izpostavljena dvigovanju težjih bremen (previjanje dojenčkov in malčkov).
Sem pa ogromno razgibavala roki. Zna se zadeva sicer tudi poslabšati, samo je ves čas funkcija roke dobra, občasno so prisotne bolečine- rahlo špikanje čutim če roko obremenjujem preveč.
V začetku se je potrebno tudi ogibati tipkanja(tel., rač. tipkovnica in vsi gibi, kjer bi se konstantno ponavljalo gibe v dlani).
Žena pred slabima dvema mesecema, ja mislim da je bilo nekih 6 šivov, enega so ji babe šlampaste pozabile ven vzeti in se je že začelo vnemati preden so ji ga vendarle odstranile, sedaj je še na bolniški zaradi nekih drugih težav z zdravjem, v glavnem delati vaje, ne delati nič kar bi obremenilo roko.
Forum je zaprt za komentiranje.