Najdi forum

open office

Zdravo.
Imam problem: uporabljam XP home, Open office, in v Open office Writerju želim dodat grafiko. To imam narejeno spet s programčkom Paint (je Bitmap Image), pa mi nikakor ne rata.
Ko kliknem, vstavi, pa grafika iz datoteke, se mi sicer pojavi okvirček, pa nič norti. Prazen, namesto da bi bil un logotip, ki bi ga rada.
Torej, mogoče kdo ve, kako rečiti problem?
No, še tole: če jo poskušam pa dodat v Open office Calc, pa gre brez problema.
Hvala za namige.

Lep pozdrav, Lisa

Zaenkrat mi pride na misel samo sprememba bmp formata v recimo jpg. Če nič drugega tak format zasede manj.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ljubi Wega, kako pa to gre? Sprememba iz bmp v jpg? Hvala 🙂

Če še nisi rešila zadeve, večina foto programov, IrfanView, Microsoft FotoEditor, Adobe PhotoShop…pač pozna ukaz shrani kot (SaveAs), kjer se ti odpre okence v katerem lahko spremeniš ime datoteke (slike) format v katerem bo shranjena in celo mapo v katero jo želiš shraniti. Torej enostavno odpreš sliko in tako greš na File, save As.. naprej mislim, da ne bo težko.
Lp

Ljubezen je večna

Jooooj kako paše če ti nekdo reče “ljubi Wega”…

TAko zelo paše, da sem celo pozabil, kaj sem želel dodati:
v glavnem je že zadevo pojasnil Edi, dodajam le to, da ta “shrani kot2 deluje tudi v programčku Paint, v katerem si naredila logo.

Živjo še enkrat 🙂

Se pravi, prehitevam se. Tisto sem že našla, kako shranit. Ampak, v katero koli formo shranim, naj bo jgp ali gif ali še neki, ne gre. V open calc. gre, v open writer pa ne.
Skratka, nehala sem se zajebavat v writerju in sem naredila kar v calc.

Hvala obema za pomoč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close