Najdi forum

OPEN JAW KARTE

POPOTNIKI, GOTOVO IMA KDO MED VAMI IZKUŠNJE KAKO JE Z NAKUPOM OPEN JAW LETALSKE KARTE (PRISPEŠ NA X LETALIŠČE, LETIŠ IZ Y LETALIŠČA). ZANIMA ME KOK SO TE KARTE DRAŽJE OD NAVADN ? POSEBNO ME ZANIMA ČE BI LETEL V BKK, ODLETEL BI PA IZ SINGAPURJA? HVALA ZA ODG.

Pero,

razlike v ceni med navadno povratno karto in “open jaw” karto so izredno majhne. Če razdalja med letališčema X in Y ni velika, je osnovna cena karte ponavadi enaka in edina razlika je višina takse na drugem letališču, kar karto v nekaterih primerih za malenkost podraži, v drugih pa celo za kak tolar poceni.

Zadeva se računa tako, da vzamež sredinsko ceno dveh povratnih kart (seveda vedno od iste letalske družbe, kombinirati ni mogoče). Torej 50% cene povratne karte do letališča X in 50% cene povratne karte do letališča Y in tako dobiš ceno “open jaw” karte.

V tvojem primeru ne bo velike razlike. Načeloma je Bangkok cenejši, tako da bo tvoja “open jaw” karta cenejša od normalne povratne karte do Singapurja. Edino, če boš letel s Singapore Airlines, bo seveda SIN (njihovo domače letališče) cenejše, ker boš v ali iz BKK moral leteti “via SIN” in tako boš imel en let več.

Edini problem je, da včasih pri “akcijskih” ponudbah letalskih kart “open jaw” ni dovoljen! Velikokrat imajo takšne omejitve pri družbah Austrian in British Airways.

Upam, da sem odgovoril na vprašanje.
Še en nasvet: ko boš delal rezervacijo, povprašaj po karti z letalsko družbo Emirates!

Lep pozdrav,
Pepson

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close