Opel vectra in izklop airbag-a?
Samo en mali nasvet, takole za razmislek. Tudi midva otroka voziva v avtomobilu, ki se mu ne da izklopiti airbag in sva povpraševala, kako bi to storila. Prodajalec nama je nato posredoval nasvet izdelovalca avtomobila, da naj se otrok sploh ne bi vozil na sprednjem sedežu.
Zakaj?
Zadaj je veliko varnejši, ne glede na izključen airbag, hkrati pa je varnejša tudi vožnja, saj se voznik manj posveča otroku in več vožnji. Če je slučajno začela jokati, je pač tisti, ki vozi, ustavil in jo potolažil. Kar je veliko varneje kot tolažba med vožnjo.
Resnici na ljubo smo imeli zelo malo tovrstnih težav, otrok je med vožnjo v glavnem spal.
Imamo novorojenčka in sem od prijateljice zvedela (??), da ne smeš voziti novorojenčka zadaj v avtu, če si sam. Toda ne vem, če je preverjeno, tako mi je povedala. Zato sem mislila, da je edina rešitev odstranitev airbaga za ta čas.
Ali je res, da če si sam naj bi otrok (novorojenček) ne bi sedel zadaj sam??? Kdo mogoče ve? Hvala za odgovore. Lp Tanjčka
Meni to nikakor ni znano, ali obstaja kakšen zakon ali kaj? Vsi nasveti glede prevoza otrok (glej tudi navodila za uporabo avtomobila) navajajo, da naj bi se otroci vedno vozili zadaj. Vožnja spredaj naj bi bila bolj izjema – če bi, denimo, bil zadaj pas prekratek, kar se pri starejših avtomobilih rado dogaja …
Hm, kaj pa se otroku lahko zaleti? Najprej je treba torej poskrbeti, da pri sebi nima nič takšnega, kakšne hrane ali majhne igračke, torej.
Medmisel: kaj pa, ko se mu zaleti na sprednjem sedežu in se voznik(ca) hitro v paniki obrne proti njemu (takrat pač ne razmišljaš samo pomagaš). Takrat se lahko nato zaletita oba.
Kot sem že napisal, smo našo Špelo vedno vozili zadaj, nikoli se ji ni nič zaletelo, pa je videla kar veliko sveta (in, seveda, še vedno sedi v večjem stolčku zadaj).
Ja saj smo našega prvega otroka tudi vozili zadaj. Ona pa mi je rekla, da ga sedaj ne smeš več voziti zadaj, če si sam v avtu. Prav jutri jo moram poklicat, da jo vprašam od kje njej ta podatek. Če se prav spomnim, je rekla, da plačaš kazen če te ustavi policaj in je novorojenček sam zadaj.
Jutri vam sporočim od kje njej ta podatek. Lp Tanjčka
Nisem je dobila, da bi jo lahko ponovno vprašala glede tega. Tudi meni se zdi čudno, da bi za to plačal kazen. V njenem primeru naj bi se torej lahko vozil z avto, samo če je še kdo zadaj.
Bomo očitno kar vozili tako kot smo prvega. Pa še airbaga mi ne bo treba izklopit. Jaz pa tudi vse verjamem.
Lp in hvala za pojasnila