Opel Meriva
Prosim pomagajte!
Ker se preveč ne spoznam na avtomobile, bi vas prosila za nasvet.
Opel Meriva Essentia 1,4, bencin št.cilindrov 4, prostornina 1364, KM 90, oprema , ima vse – mislim osnovno, srvo volan Abs klima, centralno zaklepanje.
Ponujajo nam za 2.851.008 in začetno kasko zavarovanje, ki znese cca 150,000,00. Ponujajo nam na kredit (oziroma lizing)
Kaj mislite se splača ali se lahko kje dobi še ceneje.
Ali se splača, da damo gotovino ali raje njihov kredit, ker če vzameš kredit ponujajo dodatni popust, ki je že v tej ceni, ki sem jo napisala.
Bi mi prosim pomagali?
Če odsvetujete, kaj bi vi vzeli za takšno vsoto.
Hvala in lep dan!
Popust dajo na kredit? To je pa zanimivo.
Če ti je avto všeč, skušaj samo poiskati čim ugodnejšo finančno varianto. Avtov je toliko, vsakemu je všeč kaj drugega, in potem si samo zbegan in ne veš, kaj bi. Osebno bi recimo raje imela hyundaia matrixa, ki se mi zdi, da je celo cenejši, ima pa triletno garancijo.
Furia, kaj si ti Primorka? Tako bi jaz rekel. Preden avto kupiš ga malo preizkusi. Meriva ima skoraj 1400 kg, zato se mi zdi 1400 ccm premalo.
Sicer zavisi zakaj boš avto uporabljala. Če se voziš na krajše in bolj “mestne” vožnje je morda dober. Samo se mi zdi daj je tudi z 1600 ccm motorjem skoraj ista cena. Je pa res, da je z opremo zelo reven.
LP!
Neeeee nisem Primorka, sem iz nasprotnega dela Slovenije. Hvala za nasvet. Smo ga včeraj naročili. Smo prodajalca včeraj vprašali ali bi morda bil 1,6 boljša varianta, pa je rekel, da ne, ker ima ta 1,4 čisto novi boljši motor (manjša poraba) in da je kar vredu. Živimo na popolnoma ravnem območju, če pa se peljemo čez Slovenijo na morje pa bo upam tudi šlo.
Hvala, da sta se oglasila in
lep snežen dan vam želim.
takih stvari se prodajalca ne sprašuje, no lahko se praša ampka njegovo mnenje je potrebno vzeti z veliko rezervo :)))
Prodajalci imajo običajno le ekonomsko šolo, so zelo mladi in se praktično na tehniko zelo malo razumejo. oni so samo zato tam, da avto prodajo, te namamijo za kakšen popust ali kredit in te skušajo prepričati, da takoj kupite avto, ker takšne priložnosti ali kakšna akcija je samo še ta teden :)))