Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem opel-izkušnje

opel-izkušnje

Zanima me, če se opli res radi kvarijo. Nagledano imamo eno zafiro, pa me zanimajo vaše izkušnje.

Vsa pleharija se kvari, pa ni odvisno tolk od firme kot od vzdrževanosti vozila in pametnega nakupa…

Ma kvarijo se vsi, če so za slovenski trg. Ampak opelc ne kradejo in to je prednost.

Za Zafiro ne vem. Moj sodelavec je imel Vectro, pa je rekel, da so ga že vsi na servisu poznali. Po preteku garancije jo je prodal in se vrnil k Hondi, kot jo je imel prej. Sedaj že drugo leto ni videl servisa razen obveznega.

Tudi jaz imam v zadnjih 13 let že tretjo Toyoto in razen rednih servisov ni bilo prav NOBENEGA dodatnega obiska servisa, tudi na najstarejši Carini E letnik 1993, ki jo ima sedaj kčerka. Upam, da bo tudi ta nova Toyota tako trpežna.

Torej ni res, da se vsi enako kvarijo, čeprav ni nepokvarljivega avtomobila.

Dejte nehat že govort o letih, povejte kilometre!!!! Ko bo imel avto realnih 300.000 km , potem povejte kaj vse ste zamenjali in najbolj pomembno, za koliko denarja, potem pa pametujte. Nato se lahko pogovarjamo o vrednosti glede na nakup.

Malo ljudi naredi z svojim avtomobilom 300.000 km tako, da zelo pretiravaš.
Povej kateri avto ima po teh kilometrih sploh kakšno pametno tržno ceno neglede na nakupno vrednost.
Če bi mene vrašaš bi največ dobil ali boljše rečeno najmanj izgubil na najcenejšem avtomobilu, ki lahko preveze te kilometre. Dražj ko je bil pri nakupu večjo izgubo imaš, pa se lahko piše BMW,AUDI, MERCEDES ali kako hočeš.
Moj pa je blizu 280.000 km. Menjal nisem nič razen tistega, kar je potrebno na rednih servisih. Dodatnega vzdrževanja ni bilo tako, da bo verjetno vzdržal tudi tvojih 300.000, ki jih ti še nisi nikoli naredil z enim avtom.

Pa kdo govori o tem da mora en lastnik naredit tolk KM? In 50.000 km na leto naredi kar nekaj ljudi. Že recimo Velike lašče-Mengeš, službeno, dela kolega 55.000 km letno tko da ni to nič takega. In 300.000 naredi v 6 letih.
In še nekaj: rajši imam kakšen strošek več na avtu kot da se vozim v japonskih dobesedno “gajbah”, če govorimo o letnikih 95-2000.

Ta japonska gajba (Carina E), tudi po 14 letih nima še nobenega črička in se z udobnostjo vožnje lahko kosa z večino evropskih avtomobilov novejšega letnika, čeprav “kmetje” ne razumejo, da je to mogoče.

evo čisto iz prakse,

Kupil pred 5 leti astro karavan 2.0 dtl – dizelko,

do letos nisem imel problemov, le olje, gume, ploščice,
letos sem moral zamenjati diske in bosch pumpa mi je šla.
Sem imel srečo so mi jo popravili “le” za 500€

poraba cca 6-7 odvisno od vožnje , prevoženega do sedaj 250k KM…

Boljšega avta še nisem imel..

New Report

Close