Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem opel corsa-gas v prazno

opel corsa-gas v prazno

Mene pa zanima, če kdo ve, imam model opel corsa 1.2, 16v, in za vsak ko šaltuješ in stopiš na gas, par cm gre v prazno šele potem potegne in ker nism navajena takšne vožnje cuka, ‘našponali’ smo zajlo za gas , a potem smo ga vžgali, pa je ful tresl mašino je še komi laufala, zakaj je to tko…a se ne da nardit tko da takoj, ko stopiš na gas tud takoj gre…hm…al imajo vse corse tako? čudn je tole…

Jaz posedujem Opel Corso 1.2 staro 23 let (še tisto s podaljšanim zadkom) – nikoli takih problemov. Nikoli problemov sploh! Še nikoli na rednem servisu, vse urejal sam (razen kleparskih del).

A kdo kupi čez dve leti, ko bo oldtimer?

mogoče je pa problem v tem, da nisi navajena tega, kako sklopka prime… mogoče jo prepozno spustiš? ne vem, to ima vsak avto malo drugače..

Lahko je pa sklopka skurjena,

s sklopko je nekaj narobe

Torej ste prepričani da je sklopka?

Kak sta pa gas pa sklopka povezana…sam če bi bla sklopka skurjena nebimogla neč prestavlat več pa neč??? nevem no…

Tud sama imam Opel Corso pa nikol takih problemov. Imela pa petko in imela take probleme, ko mi je šel blok motorja. Olje se je začelo mešati z vodo in posledično avto ni šel kot bi moral, jaz sem govorila, da imam občutek kot da mi sklopka ne dela dobro. Menjala do pete vrzine, avto pa še vedno ni peljal več kot 70.

menjali cel motor in potem je bilo Ok.

Odvisno kakšnega avtomobila si vajena. Če si imela prej močnejšega je povsem možno tudi, da je krivda samo v manjši moči, ker pač kasneje prime in ni s sklopko nič narobe.

men avto dobr potegne pol ko se pelješ gre takoj na 120

1.2 je mašina, sam pr prestavah je mal tak občutek:)

Povedal nisi ne kolk ko je avo star ne kolko km ima. Problem je sigurno v obrabljeni sklopki.
Tako da pojdi na srevis in ene brkljate po avtu nekaj na pamet.
Prestavljati pa nebi mogla le v primeru, če sklopka nebi spustila. Če ne prime dovolj, kar je pri tebi najverjetnesi problem, pa to ni ovira za prestavljanje.
Naj te fanjtej malo poučijo čemu sluzi sklopka in kako in zakaj deluje .

New Report

Close