Opažam, da smer in stopnja izobrazbe nista več pomembni
Zakaj pa bi jokali za njimi? Pojasni.
[/quote]
v tujino ne odhajajo samo magistre ekologije, ampak tudi novopečeni zdravniki, inženirji, ki jim zastonj ponudimo drago izobraževanje, potem pa nič nazaj ne vrnejo, v tujini pa tako zastonj dobijo vrhunski kader. kako jokajo izven Ljubljane, ker težko dobijo kakšnega dohtarja, pa tudi veš.
v tujino ne odhajajo samo magistre ekologije, ampak tudi novopečeni zdravniki, inženirji, ki jim zastonj ponudimo drago izobraževanje, potem pa nič nazaj ne vrnejo, v tujini pa tako zastonj dobijo vrhunski kader. kako jokajo izven Ljubljane, ker težko dobijo kakšnega dohtarja, pa tudi veš.
[/quote]
Ne kvasi. Velik problem je, ker je masa družboslovnih diplom, vsi so hodili na te fakse, da ne bi bilo treba delat. Pa so rekli, da je to bilo v Jugoslaviji. Ne, to je danes. In kam bi se še naprej zaposlovala vsa ta masa vedno novih družboslovcev? Povej realno kam? Pa ne bluzi, da jih v tujini kdo čaka, kot da nimajo svojih preveč.
Kot družboslovec sem pred leti iskal delo v avstriji. Niti v teoriji ne prideš niti do razgovora. Imajo svojih več kot dovolj. Potem sem si pridobival naslednja leta izkušnje na tehničnem področju. Prva prošnja, takoj razgovor in služba je bila moja.
Kolega diplomiral v sloveniji mehatroniko. Tepli so se za njega. Res iskan poklic, službo dobiš v sloveniji takoj. Za 800 neto. Ko je imel naših dovolj, je dal prošnjo v avstrijo. Tudi tam so se tepli za njega. Od 2000 neto naprej.
Mariborčani smo res rojeni pod srečno zvezdo, da nam je avstrija tako blizu.
Kakšna bedarija. Za večino resnih poklicev te ne povohajo, če nimaš točno določene izobrazbe. Ja šur, boste vi asistenti na fakulteti za matematiko brez da bi imeli doktorat iz matematike. Trgovec je lahko vsak, če ima žilico za prodajo. Hamburgerje v McDonaldsu boste tudi lahko delali ne glede na izobrazbo. Zobozdravniki pa brez stomatološkega faksa ne boste. In električarji brez elektro šole tudi ne. Ja, sigurno, vas bo štromar gledal, kako se vi eno leto na šihtu osnov učite.
Bo prej račun atija, mamice, strica, tete, tisti ki ti je pač službo zrihtal;)
[/quote]
To po sebi sklepaš očitno.
Jaz bi bila vesela če bi mi, jih žal nimam več že dolgo, pa tudi niso imeli kakšnih vez, oba obrtnika, ustvarila vse iz nule.
Torej, do službe in dobre plače sama prišla, probaj, občutek je zelo dober.
Forum je zaprt za komentiranje.