Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Onemogočen dostop do splošnega zdravnika

Onemogočen dostop do splošnega zdravnika

Tako delo je zdravstvenim domovom pisano na kožo!

Že prej se niso pretrgali od dela, sedaj pa počivajo!

Vsakič ko kličem se sestra javi po 120 poiskusu, zdravnice ne da na telefon, itd.

Dobro da sem brezposelna in lahko kličem po ves dan!!!!

Čakalnice so prazne in oni uživajo!

Moja zdravnica je bila letos na dopustu že trikrat, vsakič 3 tedne!

Bodite srečni vsi, ki nimate zdr. težav, ker to kar se sedaj dela (oz. ne dela) je živ obup!!!

Res ne razumem!

Odgovor na objavo uporabnika
Res je obup, 16.09.2021 ob 06:04

Po besedah zdravnika ima lahko tudi po vec kot mesecu dni virus se v sebi in ga lahko siri dalje. Zato zahteva PCR.

Gre za zdravstveni dom LJ Bezigrad.

A je izdal vsaj napotnico za ta PCR test, ali ga mora bolnik sam plačat?

Šeenkomentator, 17.09.2021 ob 07:48

Ne vem, kje in kake zdravnike imate vi, ampak jaz normalno pridem do zsravnkka in celk na nekatere nenujne (redne) preislave sem prišel na vrsto predčasno, brez posredovanja kogarkoli (ker je slo za redno zadevo, mi je bilo vseeno, tudi ce pridem na vrsto cez eno leto). Edino ob simptomih covida so me najprej poslali na testiranje). Komuniciram po mailu in dobim odgovore v istem dnevu. Zamenjajte zsravnika/zdravstveni dom, če je problem, ne pa jamrati po forumih, kjer je vse, kar lahko dobite, potrditev s strani drugih forumašev.

A se delaš norca? Kako boš zamenjal osebnega zdravnika, ko pa o celi državi zdravniki ne jemljejo več novih pacientov? Bodi vesel, da imaš srečo da imaš dobrega zdravnika in ne udrihaj po ljudeh, ki te sreče nimajo. Pa moli, da tvoj dohtar še ne bo šel kmalu v penzijo ali v privat…

Veš kaj pa mislim sama… Da so verjetno precenili tvoje stanje.. Veš, resen bolnik kot se opisuješ ne hodi v tem času iz Slovenije.

Vedno imaš na voljo urgenco, bi se je posluževala, če meniš, da je nuja, ne da pisaris po forumu. Lp

Rosvita628, 17.09.2021 ob 18:12

Veš kaj pa mislim sama… Da so verjetno precenili tvoje stanje.. Veš, resen bolnik kot se opisuješ ne hodi v tem času iz Slovenije.

Vedno imaš na voljo urgenco, bi se je posluževala, če meniš, da je nuja, ne da pisaris po forumu. Lp

Rosvita zaradi takih ljudi kot si ti je svet v dreku.

Zaradi tišine, ker si tiho in ne upaš pisnit.

Eni ne pisnejo tudi, ker imajo od tega koristi, sama sem precenila da je tudi s teboj tako.

Kaj potem se to resnično dogaja? Jaz sem mislila, da so to samo zgodbice, ki napihujejo mediji.

Glede na to da si lahko vmes šla še na dopust…. Še malo skuliraj

Pacientka, 15.09.2021 ob 16:07

Pozdravljeni! Opisala vam bom svojo izkušnjo o poskusih priti do ordinacije mojega osebnega zdravnika. Če ima kdo podobno izkušnjo ali nasvet bo  neizmerno hvaležna za idejo/ odgovor ali pa samo opis svoje težave. Razmišljam, da bi se obrnila na medije, ker resnično ne vem več kaj naj storim.

Takole; sem kronični pljučni bolnik, pa še ene par drugih zdravstvenih težav imam, ki tudi niso zanemarljive. Sem slabokrvna, po pregledu blata je bila tam kri in z zdravnikom sva se odločila, da opravim gastroskopijo. Vse bp, za kolonoskopijo sva dorekla, da se počaka, da rajši naredim eno daljšo kuro z železom. Kontrola po dveh mesecih. No po dveh mesecih pa mi začnejo nenormalno zatekati noge. Kličem zdravnika, prvo dobim recepcijo, oni moj klic z opisom težav predajo medicinski sestri, ki te po tem kontaktira. Pa treh dneh jih kontaktiram še 1x. receptorka mi razloži, da imajo povečan obseg dela in da razvrščajo paciente triažno. Ker sem vztrajne (za koga verjetno tudi sitne) sorte napišem še mail. Do dopusta imam še 9 dni časa in res bi rada opravila pregled, da lahko brezskrbno odpotujem. Dobim odgovor, da naj pošljem slike zatećenih nog. Naredim tudi to, zraven spet razložim, da kmalu odpotujem iz Slo. Dobim odgovor, da se slišimo po mojem dopusti, kjer naj čim več počivam. Se pravi, da nenormalno otekanje nog je pač v času korone normalno stanje, ki ne potrebuje zdravniške obravnave. Poudarim še 1x, da sem hud kronični pljučni bolnik, oni meni, da otekanje nog sigurno ni povezano s pljuči. Pustimo ob strani dejstvo, da gre za zelo redko, kompleksno bolezen, ki se širi tudi na bezgavke in ledvica. Zdravnika to pač ne gane. Treba je upoštevati sistem.

No, mojega dopusta je konec in se naročim h zdravniku. Na pregled sem naročena čez 3 tedne, itak, da zaradi preobilice dela. V petek mi zateče samo ena noga in vedno bolj me boli. Proti večeru težko hodim, bolečina neznosna, protibolečinski tablet ne prime. Istočasno se mi začne pojavljati dražeč kašelj. Pišem zdravniku in dobim odgovor, da naj iz vseh možnih kotov fotografiram gleženj. Mi dvigne pokrov, odpišem, kaj točno mora biti s človekom narobe, da pride do svojega osebnega zdravnika in če morda raje najamem profesionalnega fotografa. In glej ga zlomka, kliče me zdravnik osebno, ki je super zdravnik, z neverjetnim posluhom za pacienta, ko enkrat  pride do njegove ordinacije. Iz najinega pogovora in fotografij gležnja, doktor izključi, da bi bilo to kaj nevarnega, istočasno omenja trombozo in ne vem kaj še vse. Napiše mi recept še za neke močnejše protibolečinske tableta, da bom lažje zdržala do petka, ko imam pregled, na katerega sem čakala 3 tedne na mesec in pol podlage.

Zdaj pa naj mi nekdo pove, da zdravstvo pri nas ne gre v maloro. Začenjam z raziskovanjem alternativ. Tujina, privat,… kako bi se mi izšla finančna konstrukcija. Se vam morda zdi, da sem samo nepotrpežljiva ali da bi pač dostop do osebnega zdravnika moral biti lažji?

Če si se cepila pol se ne čudi, dati noge zavtekajo…ker nisi edina tud meni zavtekajo in še poznam ljudi.Ne morš kaj smo bli pač naivni

Mislim, da bi morala iti na urgenco, ker se sliši kar nujno stanje.

Zakaj jo niste fotografirala?

Pa rekla…jutri vas bo videla vsa Slovenija!

Jaz kontaktiram preko emajla oz. sedaj po aplikaciji do zdravnika. Kar hitro mi odgovorijo. Je pa res moja zdravnica zelo delovna in strokovna in tudi sama ne težim kar naprej.

Če so bolečine neznosne, se gre na urgenco. Ne čaka še na osebnega zdravnika. Očitno ni bilo tako hudo, da bi šli na urgenco.

cepljena sem, 17.09.2021 ob 09:18

Tako delo je zdravstvenim domovom pisano na kožo!

Že prej se niso pretrgali od dela, sedaj pa počivajo!

Vsakič ko kličem se sestra javi po 120 poiskusu, zdravnice ne da na telefon, itd.

Dobro da sem brezposelna in lahko kličem po ves dan!!!!

Čakalnice so prazne in oni uživajo!

Moja zdravnica je bila letos na dopustu že trikrat, vsakič 3 tedne!

Bodite srečni vsi, ki nimate zdr. težav, ker to kar se sedaj dela (oz. ne dela) je živ obup!!!

Res ne razumem!

pa se zaposlite v zdravstvu, če jim je tako fino. Aja, ne raje ste brezposelni.

Sem v prejšnji ponedeljek pisala v ambulanto zdravnice za mamo, da potrebuje novo naročilnico za neke lancete pri merjenju sladkorja, preden si da inzulin.

Nobenega odgovora. Čez dva dni kličem in reče, da lahko dvigne naslednji ponedeljek. Sem popizdila, da je mama sedaj že brez in, da si pri svoji penziji 400 EUR ne more kupiti samoplačniško, naj se ne zajebavajo, ker sem povedala pravočasno! Rekla je namreč, da naj drugič prej pokličem.

Če pokličem en teden prej, reče, da bi lancete morala še imeti. Če pokličem dva dni prej preden ji zmanjkajo, pa reče, da naslednji teden lahko dvigne. Ne upošteva, da ji je diabetologinja predpisala večkratno merjenje sladkorja tudi, če si ne da inzulin, zato jih porabi več.

A ni tole zajebavanje naroda? Do zdravnice rabi, da pride en mesec, ko pa pride v čakalnico je vedno prazna in čaka pol ure, da jo pokliče, notri pa nima nikogar.

jezna hči, 20.09.2022 ob 16:13

Sem v prejšnji ponedeljek pisala v ambulanto zdravnice za mamo, da potrebuje novo naročilnico za neke lancete pri merjenju sladkorja, preden si da inzulin.

Nobenega odgovora. Čez dva dni kličem in reče, da lahko dvigne naslednji ponedeljek. Sem popizdila, da je mama sedaj že brez in, da si pri svoji penziji 400 EUR ne more kupiti samoplačniško, naj se ne zajebavajo, ker sem povedala pravočasno! Rekla je namreč, da naj drugič prej pokličem.

Če pokličem en teden prej, reče, da bi lancete morala še imeti. Če pokličem dva dni prej preden ji zmanjkajo, pa reče, da naslednji teden lahko dvigne. Ne upošteva, da ji je diabetologinja predpisala večkratno merjenje sladkorja tudi, če si ne da inzulin, zato jih porabi več.

A ni tole zajebavanje naroda? Do zdravnice rabi, da pride en mesec, ko pa pride v čakalnico je vedno prazna in čaka pol ure, da jo pokliče, notri pa nima nikogar.

povsoood… tako malo oziroma ma nic kot delajo seda niso nikoli…

seveda so svetle izjeme… ampak zal redke

Tocno. Pravijo,tako malo  nisem nikoli delala in tako veliko zasluzila. Tako v ZD!! Pijejo kavice,jejo tortice,poticke,cakalnice so prazne Dokler se ne bo zgodila tragedija ( kar se je v Bolnici Celje).

Pacienti morate biti bolj posileni,vsiljivi,glasni !!!!! Morate!!

Meni je osebni zdravnik reko ce  vas tak boli idite k dežurnemu zdravniku  bojo tam vse prej pregledali .

res, zalostno…

delajo se norca iz nas pacientov.

Kako lahko odgovarjate na 1 leto star post…ta je že umrla. Moderatorji namerno dajejo gor točno 1 leto stare poste, da vi klikate- oni imajo pa reklame boljše plačane, ste idioti na kubik!

Nič noveg, nič neobičajnega, ko se pa vsa stvar zakomplicira, pacient umre, potem pa “strokovna komisija”, ki je bila ustanovljena, da razišče primer, ugotovi, da so bili vsi postopki korektni v skladu z priporočili stroke.? Samo upaš lahko, da te bojo pokopali svojci.????

Snemajte objavljajte prijavljajte

to GOLAZEN

Se j za vprasat kko tak neizobrazen clovek dobi sluzbo v zdravstvu da ne ve osnov

Zastrasujoce

Dr. 24?

Ker ta zdravnik je bil vcasih super, zdaj je pa ‘bezi od njega’!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close