Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ona še vedno sanja o Ameriki

Ona še vedno sanja o Ameriki

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2701, 20.06.2023 ob 12:54

darilo za 18, 20.06.2023 ob 11:52

Meni so obljubili denar za kampiranje s prijateljicami na morju za 18 rojstni dan. Namesto maturanca, ker so bile težave z organizacijo, in se nas je več odločilo da ne gremo. Kampiranje bi bilo tudi veliko cenejše. Ko je prišlo poletje in moj rojstni dan, se nista želela več spomniti. Rekla sta da bi denar brez težav nakazala za maturantski izlet, deklici ga pa ne bosta dajala v roke. Zdaj vem, da denarja sploh nikoli ni bilo, ker smo prenavljali hišo in sta iskala izgovor. Dobra šola za kasneje, da se ne verjame na besedo, kadar je kaj povezano z denarjem. Tudi vaša Amerika se sliši malo čudno. Karte za te poletne počitnice bi verjetno kupili veliko vnaprej. Če greste pozimi, ima pa do takrat čas popraviti ocene.

In če so kupili karte, kaj potem? Punca ima popravce! Pač bo šla karta v nič ali pa bodo kako drugače poskusili urediti. Kaj je bolj važno 500 eur stan vrženih ali puncina prihodnost. Pa tudi ne vem,zakaj že bi morali kupovati karte v naprej. Jaz jih tik pred zdajci, če je treba prilagodim plan potovanja. Mislim, da se vam vidi, da na dopust hodite v kamp na Hr, odtod ta zaplankanost, sklepam.

Auuuuu, jaz grem v Ameriko enkrat do dvakrat letno in to že več kot 25 let, pa vedno kupim karte v naprej :)) In veš kaj, na dopust hodim tudi v kampe na Hrvaško 🙂

Če je termin določen (kupljene karte) se lahko pogovarjamo o rešitvah, če kart ni, pa sploh ni problema – v Ameriko se gre takrat, ko je v rokah staršev spričevalo s pozitivnimi ocenami.

To bi bilo zelo kruto in nesramno. Upam, da te ne bo prišla obiskat v dom upokojencev. Glej, če greste vi, jo vzamite s sabo. Ali pa pač cela družina prestavi za 1 leto. Mogoče sta jo premalo spodbujala. A si ti vsak dan skuhala kosilo ali se ti ni dali? Ali si bila dovolj delavna ali samo misliš, da si zaslužiš tv nadaljevanke. Glej, če si gledala tv nadaljevanje, ne smeš sodit.

Še ne padeš letnika, če imaš tri popravne … jaz sem jih imel štiri, ampak to je bilo 20 let nazaj, ne vem kako je danes. Drugače sem v prvo popravil ocene in to z lahkega … vse kar sem mogel narediti, je bilo, da sem zvezke odprl pa se učil, kar je pri meni bil zelo velik problem, ker se nikoli nisem rad učil … sovražil sem šolo, rad sem jo imel samo toliko, da sem lahko za sošolkami in ostalimi gledal. 🙂

Imam dva otroka, sina in hčerko, oba sta še osnovnošolčka. Ampak ju že zdaj učim, da spoštujeta učitelje in da nimata histeričnih izpadov. Zadevo rešujemo tako, da se pogovarjamo. Lani smo imeli en problem. Tamala je šla v kolonijo namorje v Punat. Vse je v redu bilo, dokler ni dva dni pred odhodom zbolela in taka ni smela v kolonijo, tudi izrecno rečeno iz strani rdečega križa. In potem to njej dopovej, da ne more na morje? Tamala se je histerično zlomila in je tako jokala, da se ji je svet podrl. Ko se je umirila, sva ji rekla, da zaradi takega izpada drugo leto ne bo šla na morje, zaradi tega izpada … razen … če bo poslušala in razumela zakaj je tako .. je poslušala in res ni imela nobenega izpada. Letos je nalašč nisva vpisala v kolonijo, ker naju zanima kaj bo naredila … In sprejela je pozitivno, vprašala, če je to kazen za lani ipd … rekla sva, da je. Bo pa drugo leto zagotovo šla na kolonijo, ker nočeva, da bi jo s čim prikrajšala, naj uživa, ker midva z ženo nisva imela takega “luksuza” v otroštvu.

Je pa nekaj. Oba sta v šoli zelo pridna … za tamalo mi rečejo učitelji, da je tako, kot da je ni in je zelo pridna pa sodeluje pri pouku. Tudi drugi sošolci govorijo, da je tamala med najbolj pridnimi. Sin je tudi priden, ampak on je malo bolj živ. Ima pa sošolca, ki preklinja v razredu, učiteljici je rekel enkrat, kaj boš ti stara meni solila pamet … in njegovi starši so se temu smejali … jaz bi svojemu tamalemu kar konkretno navil ušesa. V mojih časih smo učitelje spoštovali in bili zelo tiho in pridni … Danes pa poslušam kako učenci učijo učitelje in ne obratno.

Glede popravnih (če histerijo odmislimo), bi jaz ji dovolil iti v Ameriko, pod pogojem, da v prvem roku opravi vse popravne, da telefon meni čez dan oz. ko se bo učila, jo bi vsaki dve uri preverjal, da bi videl kaj vse ve itd .. in če bi naredila popravne, bi ji na veliko omogočil ameriko. Ampak zaradi histerije bi jo pa kaznoval in naj pozabi ameriko, in če bo pridna in se znala obnašati čez celo leto, bo pa lahko šla v ameriko naslednje leto …

Hrvaška zaradi kampiranja ali kaj? Tam sem pa bolj malokrat kampirala, sem pa že. Marsikje drugje tudi, ampak od 18 naprej brez dogovarjanja s starši. Glede na leta bi bil to verjetno njihov zadnji skupni dopust. O ocenah se je pa vsaj včasih obveščalo starše do 18 leta, potem pa samo če je dijak pisno dovolil obveščanje. Zdaj ne več?

Morda pa res kupujejo karte za Ameriko zadnjo minuto, ne glede na ceno. Potem si verjetno lahko privoščijo še kakega inštruktorja ali 4 za pomoč pri popravcih.

Glede na to da ima 3 popravne je to maximalno in je res znanstvena fantastika da jih naredi. Prvi rok je že nasl. teden, tako da bi mogla full delat da vsaj enega naredi. Dva pa potem avgusta. Je pa nemogoče, da za to niste vedeli že prej. Tudi če ste ji obljubili darilo za roj. dan si ga ne zasluži. Najprej šola, potem zabava.

Hčerka ima prav, obljubila sta za polnoletnost.

Razočarani otroci gredo sami v Ameriko*, pazi!

Drugič pa ne obljublja otrokom nekaj kar si itak ti želiš zase!

Ko sem se jaz blizala polnoletnosti je na Dunaju koncentiral moj takratni priljubljeni band. Ker je bilo do koncerta se cca 14 dni, meni pa grozil popravec, sem sama rekla doma, da ce zdelam brez popravca, si zelim na ta koncert, ce mi pa ne rata, pa itak da ne bo koncerta…

Starsa sta se strinjala.

Popravca ni bilo, sem zvozila brez, koncert na Dunaju mi je pa ostal v lepem spominu.

Da pa vasa hci takole izsiljuje in ima taksne izpade… Ma jaz bi ji dala house arest za ucenje, kaksno Ameriko neki… Ko si jo bo sama lahko placala, pa naj gre, kaj se pa pravi taksno izsiljevanje!

Ceprav ste ocitno ze sami zafurali vzgojo kar nekaj let nazaj, da se tako vede. Zal.

No, eno leto je minilo. Je maredila pol te popravce in ali greste letos v Ameriko?

Bi se strinjala s komentarjem, da je Amerika samo še potapljajoča se ladja. Na videz luksuzna. Kot Titanik.

Prav ste naredili s tremi popravci pac res si ne zasluzi da gre.

V vsakem primeru pa jaz ne bi trenutno potovala v ZDA zaradi trenutnih situacij. Mi ne bomo bomo pocakali par let. Je se veliko drugih drzav za videt.

Kdo kopira stare teme? To je že bilo, vključno z odgovori, vsaj nekaterimi.

Kdo to dela?, 21.06.2025 ob 08:57

Kdo kopira stare teme? To je že bilo, vključno z odgovori, vsaj nekaterimi.

Nihče. Ti pišeš v 2 leti staro temo.

To je malo tako … obljubili ste ji za rojstni dan in nekako ni fer. Ste pa zgrešili pri  vzgoji prav očitno. To bi se vse prej morali pogovoriti. Tudi o pričakovanjih v šoli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close