Najdi forum

Zanima me karkoli o Omišu in njegovi okolici (Pisak):plaže, zanimivosti…
Lp, Mima

Jaz sem se peljala skozi Omiš. To je malo ven iz Splita in seveda vse skupaj temu primerno “usrano”. Tudi morej je bolj umazano, tako, da odsvetujem.

Taja, hvala.
Zanima me, ali je kdo dopustoval v kraju Pisak.

Tudi mi gremo letos v tisto smer – Marušiči. Malo sem se ustrašila, ko sem prebrala o umazani vodi. Če ima kdo kakšne izkušnje, se priporočam tudi jaz.

KO sem se lani peljala skozi Omiš, sem videla, da je plaža brez vezna in morej je bilo usračkano. Cesta (Jadranska magistrala) pelje točno skozi Omiš in v vsakem primeru jo moraš prečkati, če želiš priti do morja in plaže. pLaže so množične.

Moj kolega je bil tam s familijo in je bil full razočaran. Predlagam ti, da greste vsaj pa 10 km ven iz Omiša še naprej proti jugu.

Tudi meni ni bilo všeč…

gneča, umazana voda, bolj ali manj nenehen hrup zaradi jadranske magistrale, promet… Stari del mesta je sicer prijeten, vendar otrok vendar ne moreš namesto na plažo poslati tja… Pa še nikoli ne veš, kdaj ti kak otrok (sploh če je manjši) uide na cesto, ker je res v neposredni blažini plaže.

Mi smo bili lani v Pisku.Prijetno malo mestece,ki se dviga ob strmi obali.Ko se prvič pelješ po cesti do Piska,te je kar malo strah.Cesta je strma in ozka.Vendar se prav kmalu navadiš.Pisak je idealna destinacija za kratke izlete.Zelo hitro prideš na sever do Splita,ali na jug do Brele in Makarske.Mi smo tričlanska družina in smo bili v prekrasnem apartmaju v Pisku.Apartma je imel dostop do male prodnate plaže,z kristalno čisto turkizno vodo.A ker smo mi vedno hodili na mivkaste plaže,smo se takoj podali na lov zanjo.Našli smo jo ravno v Omišu.Res da je to mestna plaža,ki je polna domačinov,je pa dolga,na njej so tuši,kabine za preoblačenje in mnogo malih kafičev,kjer si lahko naročiš kavico ali poješ sladoled.Tisto z umazano vodo pa le tole.Ker je plaza mivkasta in tudi v vodi je mivka,je voda pač kalna,ne pa umazana.Je pa to idealna plaža za vse,ki imajo majhne otroke,si lahko predstavljaš koliko dela imajo s tisto mivko.
Če želiš še kaj bolj podrobno,kar vprašaj.

Tudi mi smo bili lani v Omišu. Imam 3 leta staro hčero in povem ti, da je bilo super. Kot je rekla Monika, mestna plaža je mivkasta in zato tudi kalna. Drugače pa čista. Za male in velike je super. Polno kafičev, glasbe, odbojke, tušev, cesta pa tudi ni tako blizu, glede na to, da moraš otroke tako ali tako imeti vedno na očeh. Najde se tudi mnogo drugih plažic s kristalno čisto vodo in malo več zasebnosti, zato le pogumno. Le vožnja je malo dolga, pa se splača.

Aja, pa zvečer je tudi žur. Otroka v voziček in gasa.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close