Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Omiš, sveže izkušnje:)

Omiš, sveže izkušnje:)

Eto punce, mi smo čisto frišno iz naših počitnic v Omišu. Sicer smo bili v Dućah, to je 2 km pred Omišem. Plaža je mivkasta, lepa, s posejanimi drevesci, ki dajejo prijetno senco. Za otroke super, ker delajo potičke, kopljejo luknje, za starejše malo slabše, ker je mivka povsod, v laseh, po celem telesu, v apartmaju… pa še segreti se zna močno. Mesto Omiš je krasno, sicer manjše mestece, ki ima res lepo trdnjavo Fortica, ki se nahaja nad mestom, v skalah. V omiško morje se izteka reka Cetina, proti hribom se vije krasen kanjon, ves v zelenju in hladu. Ko prideš na vrh pa velike planote, kjer pridelujejo vse živo. Nekje na pol poti, če greš po soteski se nahaja dobra stara oštarija Radmanovi mlini, ki slovi po dobri hrani, zgoraj v hribih oz. skoraj v skalah pa je menda luštna gostilnica Kremenčkovi. Moj mož je s kolesom prevozil vse hribe, kjer je tudi mnogo starih zapuščenih vasic. Lahko se odpeljete na izlet do Splita, 20 km, ali pa južneje do Makarske, ok 50, 60 km. Nasproti Omiša je otok Brač, kamor se tudi lahko odpraviš z ladjico. Aja, pa po reki Cetini se lahko spustite z raftom ali kajakom. Skratka, lepo. Če vas še kaj zanima pa le vprašajte, pismo sem vam fouš:)

Zdravo!

Lepo da si se javila. Mene najbolj zanima kakšne so temperature morja? Je mlaka ali ne veš, če bi šel notri ali ven?

Ali se pozna vpliv Cetine na temperaturo morja?

Mi namreč počasi že nosimo na kup, odrinemo pa v ponedeljek proti Ruskamnu. (cca. 6 km naprej od Omiša)

Zanima me še, kako je s plačevanjem z evri, ali povsod zahtevajo kune? Se bolj splača nesti s seboj kune ali jih je bolje dvigovati na bankomatu (z maestro kartico), oziroma dol menjati eure v kune?

Ker imamo All, denarja ne bomo veliko potrebovali (samo za cestnine, bencin, luksus, spominke, sladolede..), zato je težko oceniti, koliko vzeti s seboj.

Hvala za odgovore in lep pozdrav,

Alenka

Pozdravljena, morje je že ornk toplo, ko smo mi prišli dol 18.6. je bilo par dni še kar hladno potem pa ko je začelo žgat, vse dni temperatura zraka čez 30 pa je bilo tudi morje vsak dan toplejše. Če boste v Ruskamnu se vpliv Cetine sploh ne bo poznal, ker boste toliko km stran. Peljali smo se tam mimo, ko smo šli do Makarske, mene edino moti, ker so vsi ti krajo ob magistrali, Duće se fajn, ker je skoraj ves cajt pločnik do Omiša in so tudi najbližje mestu, Ostali kraji, ki so od Omiša južno pa mislim, da nimajo pločnikov in bo treba v mesto z avtom. Najbolje je parkirati čez tunel ob Cetini. Aja, še to, naš mali je bil do kraja navdušen nad lunaparkom, tako, da pripravite denarčke, če imate male otroke. Glede menjave ne vem, mislim, da ni kaj dosti razlike, ali menjaš denar pri nas ali na Hrvaškem, mi gotovine nismo dvigali, z evri nismo plačevali razen cestnino na koncu avtoceste, ni bilo problema, še sekiral se je ker ni imel drobiža v evrih in nam je vrnil kune. Cene so pa kar ok, podobne kot pri nas. Ena res velika pica recimo, na lesenem pladnju, pivo, sok in radenska 100 hrk. Vseeno pa gre kar po denarju, malo tu, malo tam, bo šlo pa res manj za hrano, če imate all. LP

Hvala za odgovor! Mi je zdaj kar malo lažje pri srcu. Ko smo bili nazadnje na Hrvaškem nekaj let nazaj v Šibeniku, začetek avgusta, je bila voda okoli 20 stopinj. Da znoriš. Od takrat smo hodili raje v še bolj južne destinacije – v Grčijo. Letos pa smo se odločili, da gremo spet malo bliže. Upam, da nam ne bo žal.

Aha, lunapark – dobro da vem, imamo nadobudneža – fanta starega skoraj 9 in punco ravnokar 7 let, tako da bo to kar v redu zanju. Predvidevam, da je v Omišu? No, bomo že našli, če seveda ne bomo preleni za kam okoli jagat. Včasih kar paše bit malo stacionaren, je vsaj priložnost za kakšne družabne igre in crkljanje.

Lepo se imejte,

Alenka

Ja, v Omišu je lunapark, čisto ob reki, ne moreš zgrešiti. Uživajte kolikor se da, pozdrav.

Mene pa zanima, kje ste bili nastanjeni.Hozrl, aparta, kamp,…

Mogoče celo kaj priporočaš?

Pa lep pozdrav.

Bili smo v apartmaju, najprej nas je malo kap, ker smo bili čisto v hribu in še v zgornjem apartmaju, pa za nami so še zidali eno hišo, tako, da je bilo nekaj mehanizacije, ki je sicer mirovala ampak kar se pa razgleda tiče je bil super, točno na plažo se je videlo in ta je bila blizu. Res bi moral čez magistralo, ko hočeš na plažo ampak tu so zgradili podhod. Lahko pobrskaš po netu za apartmaje San Paulo Duće, ma mislim, da imajo že kar precej polno. Lastnika sta pa prijazna. Lp

Omišššššš – prekrasno mesto. Midva s fantom sva bila lani avgusta v kampu Galeb….Bilo je perfektno….skoz melce piha, da ni prevroče, plaža je velika…takoj za ograjo kampa imaš lokalčke kjer se ohladiš in kaj prigrizneš….zvečer pa v mesto…..Lani glih ko sva šla so imeli gusarsko noč…baje je tradicionalna…..Edina slaba stran Omiša je magistralka, ki pelje čez mesto…..

Zdravo!

Pa se je tudi nam iztekel dopust za letos, in naše izkušnje so sledeče.

Omiš je luškano mestece, ki ga v nekaj urah prehodiš do zadnjega kotička, cene niso pretirane, plaža in morje v samem mestu pa izgleda zelo dobro (mivka).

Hotelsko naselje Sagitta (cca 6 km od Omiša proti Makarski)

Apartmaji prenovljeni, prostorni, lepo opremljeni, sicer z nekaj šlamparijami, ampak na splošno, zelo dobro.

Plaža prodnata, ponekod bolj drobno, drugje bolj grobo, vsekakor je bolj prijetno s copati za v vodo. Dovolj prostora v “debelih” borovih sencah. Morje še kar toplo, ob vetrovnih dneh bolj valovito, kar nudi posebne užitke. Skupna ocena: super!

Imeli smo ALL, ki pa je tako oskubljen, da bi se skoraj lahko imenoval samo polni penzion. Sicer je bila pijača (samo iz avtomatov) na voljo cel dan, aparat za kavo pa je bil na voljo samo pri zajtrku in 1 uro popoldan.

Hrana pa da se ne menimo – izbira je bila itak skromna, večina mesa je bila na omako, hitro se se začele stvari ponavljati. Priloge – prava katastrofa. Pire voden, pečen ali pražen neokusen, pomfri v 10 dneh samo enkrat! Tudi testenin ni bilo vsak dan ( kar v večini hotelov je). Zelenjava kar dobra ponudba, a ponavadi bolj malo kuhana. Za solato samo paradižnik, zelena solata, olive, včasih še zelje ali kumare.
Ocena: obupno.

Nas v ta hotel sigurno ne bo več. Škoda, ker je okolica zelo prijetna in mirna.

Kljub vsemu smo imeli lep dopust, lačni sicer nismo bili, pa smo si sedaj doma privoščili tisto, kar smo tam pogrešali.

Lep pozdrav,

Alenka

S fantom greva v duče omiš. Kakšne izkušnje z izleti ? 🙂

Vsekakor je zanimiva vožnja po Cetini, prav tako je Makarska riviera sama po sebi vredna ogleda. Za popestritev se je prijetno ustaviti tudi v restavraciji Kremenčkovih ali povzpeti na trdnjavo iz starega dela Omiša. Organizirajo tudi izlete na bližnje otoke, npr. na Brač.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close