Najdi forum

omake

Pozdravljene..
mene pa zanima kako ve naredite sirovo omako, ter paradižnikovo..
paradižnikovo sem že delala zraven čuft, ampak mi ni prav dobra, sem jo pa tko od oka delala..
hvala za ideje
lp D.

sirova-ena od razlicic.

25dag naribanega ementalca
1,5 dcl mleka
1/2 dcl piva
zlicka zmletih gorcicnih semen
bazilika

v posodi mesamo nad soparo sir,mleko,gorcico. mesati je treba na majhnem ognju.ce se prevec zgosti,dodamo se malo mleka in pivo. po okusu dosolimo,popopramo in potresemo z baziliko. omako se postreze toplo. lp petra

Tudi sama imam vedno probleme z omakami, ker se mi zdi, da so si podobne. Večina jih bazira na pelatih ali smetani.

Smetanova omaka z gorgonzolo

1 gorgonzola
1 slad. smetana
muš. orešček

V ponvi (na majhnem ognju) razpustim gorgonzolo, zalijem s smetano in po okusu začinim.

Potem so še variante z šampinjoni ali katerimi drugimi gobicami.

Petra,
tale kombinacij piva in mleka je zelo zanimiva. Ali ni ementalc bolj trši sir oz.
ali se sploh stopi?

Lp, I.

Paradižnikov omaka

2 žlici masla segrejem, dodam žličko sladkorja, moko in naredim svetlo prežganje, zalijem z paradižnikovim sokom (kadar mi zmanjka domačega, kupim italijanskega v steklenicah ) in pustim da prevre. Če je omaka pregosta, jo razredčim z malo vode. Če paradižnik ni dovolj slan, dodam še malo soli, lahko tudi poper, mleto papriko (sladko ali hudo), origano, pač kar ti najbolj odgovarja.

paradiznikova omaka

olivno olje
drobno narezana salotka
spasirani paradiznik
sladkor
sol
poper
bazilika

na olju preprazis cebulo,dodas malo sladkorja,paradiznik,malo vode,par kapljic vina, sol,poper…na koncu pa se svezo baziliko lp petra

super ste!! Hvala 100x
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close