Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika omakce k čipsu

omakce k čipsu

včasih se je dalo kupit prašek, ki s je zmešal s kislo smetano in so prišle ven krasne omakce za pomakanje čipsa in drugega slanega peciva.
zdaj teh vrečk za omake ni več videti v trgovinah, meni pa se toži po njih – kako bi lahkonaredila, da bi dobila kakšno dobro omako za k čipsu in podobnem? kaj ve ponudite?

Kakšni praški? Prvič slišim.

taki mali paketki so bili, malo večji od pecilnega pa malo manjši od pudinga. različni okusi in si samo zmešal s kislo smetano in je prišla res super okusna omakica.
ne spomnimse sicer kdo jih je izdeloval pa tudi imena samega ne, sem jih pa nazadnje kupila vsaj 5 let nazaj.

Kupim že narejen omake za tortila čips, najcenejše so v sparu, njihova blagovna znamka. Imajo pa različne – salsa blaga, pa čili, hot, nacho sir…

lp, orehek

ja, te že narejene poznam in so mi tudi dobre.
tiste, o katerih jaz govorim, so se pa zmešale s kislo smetano in so bile zaradi tega take sveže.
kaj podobnega bi rada naredila, pa ne znam.

MArmar se spomnim tistih omakc in so bile res super. Mislim, da so bile Kotanyeve. Če jih kdo še kje vidi bom tudi jaz zelo vesela informacije….
Se mi zdi, da če česnovo delam doma ni enako……

lpp

Spomnim se teh omakc res so bile dobre. Jaz naredim približek tako: kislo smetano, malo na drobno nasekljane čebule in česna, sol, kajenski poper, peteršilj, ni potrebno, da je svež in mi je tudi zelo všeč.

Tudi jaz pogrešam te omakice… Zdaj ponavadi v kislo smetano zmešam začimbe, ki jih imamo radi (provansalske, origano, curry, drobnjak…) malo popra, včasih žličko majoneze… Pač po okusu in trenutni zalogi začimb.

1. Tomato in yogurt dip:
4 tbsp Greek yoghurt-bolj gost-trd jogurt
1 tomato, diced
1 tbsp fresh flatleaf parsley, chopped
dash of Tabasco sauce
salt and freshly ground black pepper

2. For the herby dip:
handful basil
handful parsley
3 tbsp olive oil
1 lemon, juice only
salt and freshly ground black pepper
1 tbsp sour cream

3. Curry dip:
1 tbsp Madras mild paste-ali pa malo mletega currya
200 ml yogurt
4tbsp mayo

4. Garlic & herb
100g light soft cheese
50g fat-free bio yogurt
1crushed garlic clove
handful of snipped chives
a little lemon juice
fresh ground pepper

5. Spice lovers
100g light soft cheese
50g fat-free bio yogurt
chilli sauce

6. Greek
100g light soft cheese
50g fat-free bio yogurt
half a grated cucumber
a handful of chopped mint

o Tinca, hvala za tole! 🙂

Aha . . . od kotany-a so bile, njamiiii:) Ne, ne da se jih več dobiti. Jih pa zeloooooo pogrešam. Česnovo!

malenkost…samo prevajat se mi jih ni dal ;))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close