Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika omakca carbonaro

omakca carbonaro

mi lahko katera pove kako se pripravi carbonaro??
hvala

Na olju prepražiš na kocke narezano panceto ali pršut. Lahko dodaš še malo strtega česna.
Medtem zmešam smetano (sladko) in nariban sir. Sama dodam več različnih vrst sira (nekaj trdega in nekaj mehkega). V original omaki mora biti v smetano zamešan tudi jajček. Sama jajčka ne dodam.

V posodo z kockami pancete stresem skuhane špakete in čez to polijem smetano z sirom. Hitro pomešam in še malo popopram. Če je pregosto dodam kakšno žlico tekočine, v kateri so se kuhali špageti in hitro na mizo.

LP Mateja

Delam drugače.
Na olivnem olju prepražim pršut, dodam kuhane špagete, čez polijem osoljena in popoprana ražvrkljana jajca in premešam, da se jajca oprimejo in zakrnjejo na špagetih. Na koncu si vsak sam potrese parmezan. Sin bi dal dušo za te špagete. Hitro, enostavno, okusno!!!

lp

in še povezava

Karbonara špagete (pašto) vedno delam z jajcem. Prepražim na olivnem olju panceto, pršut ali šunko (na koščke), čez kuhane testenine (vroče) razbiješ surovo jajce (ali več-lahko tudi samo rumenjake), premešaš (jajček zakrkne), preliješ z vročim pršutom, šunko, panceto…. Jaz dodam še čez malo kisle smetane in obvezno parmezan, skratka, podobno kot je napisala Binca1, lahko pa kaj spremeniš, dodaš. Ampak bistvo, kjerkoli sem jedla testenine na ta način, pa mislim, da je prav ta jajc, lahko se tudi motim. Bi pa tudi moj mož ubijal za tole pašto :)))

Hvala za ideje grem koj domu kuhat
lp p.

Prava karbonara je vedno z jajcem na koncu.

Jaz je ne delam, ker ravno to jajce ni po mojem okusu.
S prsutom in pancet, sirom …to pa:)

Lep vecer

Pri nas pa pripravimo preliv iz kisle smetane in jajca, oboje zmešam skupaj (podobno kot za kakšno musako). Za vse dam vsaj 1/2 kisle smetane, 1 jajce in 1 rumenjak, seveda lahko tudi 2 cela jajca. Včasih še malo razredčim z mlekom ali tekočo sladko smetano.
Nato popražena slanina, panceta ali pršut, gor vroči špageti, prelijem z jajčno-smetanovo mešanico. Na ognju mešam še toliko časa, da jajca zakrknejo.

Vemo, da to ni “prava” karbonara, a pol surova jajca tudi nam ne gredo, smetano pa imamo radi in vse skupaj naredi bolj sočno.

Prava karbonara je menda brez vsake smetane, surovi rumenjaki se strejo čez vroče (s štedilnika že odstavljene) špagete, jajce zakrkne (kolikor pač zakrkne) samo od toplote vročih špagetov, tako da ostane vse skupaj še sočno. Menda en rumenjak na osebo.

LP Mimi

ce katera zeli vegetarijansko verzijo teh spagetov naj pove, bom napisala.

<http://majuska.moj-album.com/>

Majuska, kar napisi. Sicer si ne predstavljam vegetarijanske oblike, zato me parv firbec matra 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close