oljni električni radiator..gretje na drva?ceneje?
prosim vas če mi lahko poveste ,če imate kak tak oljni radiator,pa če ste zadovoljni,za koliko veliko stanovanje,sobo,in katerega imate?
Imam stanovanje,kjer imam možnost kuriti kamin,na plin..ali naj kupim radiator?
Sm nova podnajemnica,.na svojem in ne vem kaj naj..mnogi mi pravijo da je gretje na plin dragooo,,vem samo da je samo vzdrževanje ..tega plina 30 EUR..
Vesela bom kakršnega koli mnenja izkušnje…tako da HVALAAA
Pozdravljena,
po naših izračunih bo morda najceneje kaminska peč. Sicer imamo dve hladilno ogrevalni klimi, centralno kurjavo s sklopu bloka in kaminsko peč. Ravno smo kubili nekaj metrov drv (bukova, cena kubičnega metra je mislim da 58 EUR). No, bomo videli kakšna bo poraba drv v hudem mrazu. Potem bom lahko preračunali v kolikšnem času se investicija povrne.
Je pa tako, z drvmi in kaminom je pač nekaj dela. Imeti moraš ustrezen prostor za shranjevanje, prinesti jih moraš v prostor kjer je peč (kamin), zakuriti, nalagati, prazniti pepel.
Zadevo je potrebno po moje malo bolj premisliti in ne kar kupovati nekih radiatorjev na hitro….
Od kdaj je pa ogrevanje na elektriko ugodno? Jaz imam najcenejšo pečko, ogrevam samo en prostor, pa še to ne cel dan in je takoj 50 evrov na mesec v najhujši zimi. Za en mali prostor! Za celo stanovanje si sploh ne predstavljam.
Sem imela tudi en star oljni radiator in je bil v uporabi en mesec. Ker nas je ob računu za elektriko kap, je šel na smetišče. Kupi meter drv, ki stane 60 evrov, pa boš videla, za koliko časa bo. Ni pa prijetnejše toplote.
če greš v anjem za daljši čas in če ti finančno znese, dobiš peči na brikete, ki so enake kot one za drva, samo imajo elektronsko upravljanje (časovnik, vžig, naštimaš željeno temperaturo,…) je v bistvu kot centralna, le da gre za peč. dela jih Zibro, ampak ziher jih proizvaja še kdo drug.
Poglej, koliko te stane taka peč (je pa ziher dražja kot ona navadna za drva) in poglej ceno briketov (tistih ki zgledajo kot poleno)
POglej si tudi inverterske klime od mitshubishija, ki grejejo tudi pri -20. te so tudi dobra izbira.
Jaz imam ta oljni radiatorček. Meni ne zagreje 🙂 Zagrelo mi je samo kopalnico, ker je res majhna. Lansko zimo sem kurla na drva, ker pa to ni več mogoče, letos kupim konv. radiatorje. Pomoje je čisto odvisno, nisem pa prepričana. Eni hvalijo, drugi grajajo. Kolegica ima te konv. in pravi da ima na mesec z vsem ostalim 70€ el. Ima pa po celem stanovanju. Drugi pravijo da je drago kot pes. Čemo videt, jaz izbire kot ti nimam. 🙂
Primerjava različnih energentov
http://www2.arnes.si/~mlicen3/images/edit/cene_energentov.png
Forum je zaprt za komentiranje.