Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style oljčno olje kot kozmetika??

oljčno olje kot kozmetika??

V kakšne kozmetične namene naj uporabljam oljčno olje? Za mazat??

ja tudi lahko.

lahko ga tudi zmešaš s kakavovim ali karitejevim maslom (približno pol pol) pa bo ratala bolj krema.

za lase

Kako pa za lase? A nimaš potem čisto mastne??

za kožo. Amapk si najprej precej masten.

Meni je frizerka predlagala olivno olje za masko za lase. Dve žlici olja + jajce oz. rumenjak + žlica medu. To masko naj bi se delalo enkrat mesečno. Po 1 uri (lahko tudi več) normalno umiješ lase s šamponom.

ja, ampak bodite pri tem pozorne, da kupite olje ki je ne rafinirano, saj je veliko bolj učinkovito kot tisto jedilno!

Arganovo olje v kozmetiki:

za nego telesa, piling, nega obraza, za noge, za vrat in ustnice, za nego las (suhe lasne konice, suhe lase masaža, izpadanje las)

Nerafinirano svetlo olje (rdečkasto je za prehrano)

Za suhe lase:
Nekaj olja vmasirati v lase in kožo in oviti z ogreto brisačo. Nekaj curkov stisnjene limone v olje da lasem lep lesk, Oblogo pustiti 30min., nato olje dobro sprati.

Za lasne konice:
Arganovo olje vmasiramo direktno v lasne konice.

Masaža:
Za nego suhih las posebno dobro deluje v kombinaciji z oljem č r n e k u m i n e. Ogreto olje vmasirati v lase in kožo. Glavo pokriti s plastično kapo in ogreto brisačo. Po 20 minutah temeljito sprati z blagim šamponom.

Izpadanje las
Olje se posebno dobro obnese pri izpadanju las. 2 žlici olja zmešati s 5 kapljicami eteričnega t i mi j a n o v e g a olja., Mešanico z lahnimi krožnimi gibi vmasirati v kožo.

Iz knjige avstrijskega zdravnika in lastna izkušnja.

Super piling za telo:

OLIVNO OLJE + STEPEN BELJAK 2 JAJC + POLENTA (KORUZNI ZDROB)

tO PREMEŠATE IN SE ZDRGNETE PO TELESU. FANTASTIČNO.

Za obraz pa maska:

OLIVNO OLJE IN KISLA SMETANA.

Piling:
M i l o z o t r o b i od zavoda Trebnik Slovenske Konjice brez mučenja.Nekajkrat namiliti, sprati z vročo vodo z rahlim drgnenjem.

živjo.

Tudi jaz uporabljam olčno olje kot masko za lase in sem zelo zadovoljna. Lasje niso zako suhi. Na glavi pustim olje delovati približno 1 uro nato pa sperem. POnavadi na lase dodam še kako makso. Učinek je dober.

Pa je maska z oljčnim oljem primerna tudi za lase nagnjene k temu, da se radi po enem do dveh dnevu kar hitro zmastijo?

Oljčno olje v kozmetiki poznanao še antični Grčiji.
Najboljše je uporabljat ekstra deviška oljčna olja iz ekološke pridelave , ker ne vsebuje nepotrebni ostankov FFS in konservansov.
Oljčno olje laho uporabljamo kot zaščito za sončnje oziroma po sončenju , za obraz (tu je dobra kombinacija z sivko), za otrdelo kožo (stopala) itd…

lp JAnko

JA,JA VSE LEPO IN PRAV KAJ PA JE DOBRO ZA HITREJŠO RAST LAS?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close