Najdi forum

Olivno olje

Razmišljam o ukinitvi dnevne nege s kremo in bi v bodoče uporabljala več ali manj deviško olivno olje za obraz. Za telo bi ga mešala s karitejevim maslom. Ali katera prakticira to? Predvsem me zanima za obraz in na kakšen način se uporablja. Nekje sem prebrala, da se olje nanaša na vlažno kožo, ker se hitreje vpije… Trenutno ga že nanašam zvečer na vlažno vato, s katero potem očistim obraz. Po tem ne nanesem ničesar več in sem super zadovoljna, ker mi ne zateguje kože.

Hladno stiskano olivno olje je super za kožo. Jaz ga sicer za obraz ne uporabljam, samo za noge, kolegica pa ga kot ti z vato nanese večer na obraz. Je pa res baje tako, da gre več vlage v kožo, če na mokro kožo nanašaš olje.

Treba je le paziti, da uporabiš res kakovostno olje, ne kakšnega industrijskega. 😉

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Kot profesionalka za sestavine v kozmetiki, bi opozorila, da olje, ki ga uporabjlamo za prehrano ni predelano tako, da bi ga nanašali na kožo. Opazile ste, da se lažje nanaša če je koža vlažna, ker ga s tem malo emulgirate in se lažje vpije v kožo. Problem konzumnega( jedilnega) olja je v tem, da so molekule prevelike in težko prodirajo v kožo, ozoroma ostanejo več ali manj na površini kože, kar je dobro za zaščito kože in za zadrževanje vlage v koži. Globinsko, pa kože ne vlažijo in hranijo.
Če hočete boljši učinek domačega olivnega olja, potem je dobro pod olje nanesti/ popršiti po kožo kakšen naraven tonik iz rožne vode in podobno, da se koža navlaži in potem šele olivno olje.
V kolikor olivno olje zmešate z limoninim sokom in dalj časa pretresate boste dobili kremo, to je pradavni dalmatinski recept.
Za po sončenju in za opekline je dobro šentjanževo ( kantarion) olje.

Pazite pri mastnih kožah in kožah z velikimi porami, lahko nastanejo dodatni mozoljčki. Za mastne kože taka nega absolutno ni primerna. V koilkor po negi z oljem dobite drobne mozoljčke, je taka nega za vas premastna.

Obstajajo tudi domača naravna olja, ki so namenjena za obraz in se od jedilnih razlikujejo po tem, da so posebej obdelana in so molekule drobno razpršene( s posebno napravo), da lahko lažje prodirajo v kožo. Olja za obraz se razlikujejo od olj za solate. Tudi arganovo je isti primer. Taka olja so bolj učinkovita, prodirajo globlje v plasti kože in zato dajejo boljše učinke in res vlažijo kožo. Je pa seveda cena temu primerna, še posebej če je kvaliteta prava.

Simone Godina
Beauty Coach
AntiageDermoLab antiaging svetovalni centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Facebook: Antiagedermolab

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close