OLIB
Letos se odpravljamo na dopust na Olib, zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z otokom. Menda je prevoz avtomobila s trajektom na otok možen, vendar je vožnja po otoku prepovedana. Razmišljamo, ali bi pustili avto v Zadru (na internetu je mož zasledil informacijo, da je možno parkirati na varovanem parkirišču za 2 EUR /dan) ali bi bilo bolje, da avto “zasidramo” na otoku.
Kaj menite?
Hvala in lep pozdrav!
Ne, ni polpenzion, ampak samo nočitev. Cena je kar ugodna, in sicer 10 evrov po osebi oz. 20 evrov za dvoposteljno sobo (v “ful” sezoni). Baje je možno po zmernih cenah jesti v sosednji gostilni. Če te zanima, ti lahko posredujem mail gospoda, ki sobe oddaja oz. njegovega sina, s katerim se lahko vse dogovoriš. In še zanimivost, ta tipček živi na Novi Zelandiji.
Torej, on je Denis Piton, mail pa je: denispiton@hotmail.com
Ciao
Malce sem raztresena. Vse to in še par slikic lahko najdeš na: http://www.ljeto.com/cro/detail.asp?id=390
Nekaj let nazaj smo bili 4-člaska družina na Olibu. za otroke je čudovito, ker ni avtomobilov, kar se varnosti tiče ga mirne duše lahko pustiš, se mu nima kaj zgodit. Res pa je, da imaš tam eno trgovino, eno Kmetijsko zadrugo- prodajajo od kruha do krampa), par bifejev to je pa tudi vse. Za majhne otroke je super, za take od 6 naprej pa se mora kaj več dogajat. Glede avtomobila pa tako. Mi smo ga pustili v Zadru enkrat pa smo šli z njim na trajekt in nato na Olibu samo z trajekta in parkirat, potem te pa lahko domačini peljejo s traktorčki do hiše bivanja – za nekj kun seveda. Ni veliko ljudi, tudi v sezoni ne. Mi smo bili zelo zadovoljni, sedaj pa so otroci malo starejši in potrebujejo oz. si želijo še kakšne druge zabave, ki pa je tam ni. Olib je kraj kjer se res prideš spočit in uživat. Lepo se imejte :o)
Hvala mc! Saj to je ravno tista, kar si želiva – mir brez prevelike gužve, četudi za ceno manjšega potrošniškega komforta. Odločila sva se, da bova šla na Olib kar z avtom (mislim, da je tam bolj na varnem kot v Zadru). In tudi tvoje izkušnje to potrjujejo,kajne?! Še nekaj bi vprašala, glede na to, da so informacije o Olibu tudi na netu zelo skope. Izbrskala sem, da so plaže v glavnem skalnate, da pa je zelo lepa peščena plaža Slatinica. Si bil tam oz. ali kaj veš o tem? Kaj pa hrana (najela sva namreč le sobo)? Verjetno se da jesti v gostilni, kajne? In še tako, mimogrede: kako je z oskrbo z vodo, glede na to, da so na sosednjih otokih (Molat, Silba) menda precejšnje težave? Hvala za prijaznost.
Kar se tiče avtomobila naj ti povem še to, da smo mi avto pustili v Zadru pred policjsko postajo, bili smo tako zgordaj okrog 4.30 zjutraj, da je bil parkirni prostor še prazen in smo brez problema tam pustili avto in nič ni bilo z njim narobe. Mislim, da domačini na Olibu niso preveč navdušeni, če prideš z avtom.
Kar pa se tiče hrane, mi smo si kuhali sami, veliko hrane smo imeli s seboj. Vodo smo kupovali na Olibu oz. smo jo prekuhali za pitje – sirup ali čaj. Drugače pa lahko ješ tudi v gostilni – mi nismo tega prakticirali. Kar pa se tiče plače, je ena ki je desno od pristajališča trajekta – taj e betonska. Slatinica pa je približno 20 minut na drugo stran otoka. Je lepa ampak mi smo se hodili kopat na betonsko, ker je zraven bife- saj veš pijača in sladoled. Uživajte, sigurno vam bo dopust tam ostal v lepem spominu. :o)
zaradi miru in neokrnjene narave, ter prijaznosti domačinov, čeprav najprej ne dajo takšnega vtisa, smo tudi mi vzeli na Olibu v najem hiško, ki jo oddajamo
informacije: dejan.ravs@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.