Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Okuzba s covidom na delovnem mestu

Okuzba s covidom na delovnem mestu

Okuzil sem se na delovnem mestu in sedaj zelim, da mi izplacajo 100% bolnisko, kot bi mi pripadala. Oni tega nocejo, ne priznajo, ceprav vedo da je res. A je komu uspelo, da je podjetje priznalo in placalo bolnisko?

Na zdr. inšpektorat piši. Če si se tam okužil, delodajalec namerno dopušča, da se nekdo, od katerega si se ti okužil, prosto šeta ter dopušča, da se bo okužil še kdo.

Recimo, če bi se sama, bi se lahko ali v službi ali na busu ali v štacuni. Torej bi težko trdila kje sem se. Imeli pa smo primer, ko se je okužil sodelavka v domačem okolju. Delodajalec nam je odredil, da ostanemo doma iz preventive. Če bi se slučajno okužila, bi v tem primeru lahko rekla, da sem se v službi. Nje sedaj zaradi okužbe ni že dva meseca, sama okužbe, hvala Bogu, nisem kasirala. Bi pa v takem primeru, če bi jo, moral delodajalec podati pisno izjavo, s katero greš potem k os. zdravniku.

Kako pa veš, da si se okužil v službi? Če kdo najavi, da se je kdo okužil v službi, je delodajalec dolžan ukrepati. Če se je pa kdo kje drugje, je pa delavec dolžan obvestiti delodajalca, saj morajo nato sodelavci, ki so bili v stiku z okuženim, ostati v karanteni.

Sicer pa, glede na njihovo reakcijo, bi si z inšpektoratom nakopal težave. Delodajalcu je očitno večji interes kapital in ne zdravje. Do zdravnika pojdi in povej. Vprašaj še njega, kaj lahko storiš. Bolniška ti v nasprotnem pripada 80 posto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close