Najdi forum

okus kruh

Pred časom smo kupili kupili pekač kruha. Ker me je kar precej pritegnil, sem se začel ubadati z recepturami in okusi, tudi z vašo pomočjo, ki sem jo pobral s foruma.
Po nekaj poskusih sem dobil lepo pečenega in rahlega, le eno me moti in sicer sam okus. Zakaj nima vsaj podobnega okusa, kot kruh kupljen v trgovini ali pa babičin.
Če sem delal z več ali manj kvasa, dodajal mleko, olje, različno moko, nikoli ni bilo tistop pravo.
Sedaj pečem z 600g moke, 2 žlički soli, žličko sladkorja, vrečka suhega kvasa (Delal sem tudi s svežim- slaba polovica zavitka), 150 ml mleka, 170 ml vode in žličko olja.
Oblika in otip je pravi, le okus ni tisti. Je to normalno, ker se peče v teflonski posodi ali kaj drugega. Mogoče kakšen dodatek ali kaj drugega.
Prosim za pomoč, ker hočem speči tisti pravi hlebec kruha za mojo nosečo muco in ji stem polepšati in olajšati te težke dneve.

Muc lepo skrbi za svojo muco ;-)). Pohvalno!
Sicer ne vem kaj te moti pri okusu – meni se zdi kruh dober (definitivno boljši kot kupljen), babica pa nikoli ni sama pekla kruha tako da…. Včeraj sem ga tudi prvič naredila s svežim kvasom in sem bila zelo zadovoljna (v avtomatu se razume, “na roke” sem ga prej vedno delala s svežim). Moke sem dala cca 200 g polnozrnate in 300 g navadne bele in kruh je bil tako rahel – skratka njam.
Bi pa rekla, da boš moral kar na “manualno” proizvodnjo preklopiti če boš želel kruh takšen, kot ga je naredila babica (pa spet je vse odvisno od pečice…). Ah, nič ti ne znam pomagat kot vidiš….
lp
d.

Poskusi namesto mleka dati navadni jogurt, moka pa 40 dag polbele in 20 dag graham. Glede okusa pa tako, kruh, ki ga pečejo naše babice se večinoma pečejo v krušnih pečeh, tudi pizza iz krušne peči je drugačnega okusa kot, če jo pečeš doma v navadni pečici. Čeprav jaz pravim, da nobena ni tako dobra kot moja. ha,ha. Kljub temu, da mogoče kruh ni ravno takega okusa, kot ga imaš ti v spominu, je že to dosti, da svoji muci daš nekaj popolnoma naravnega in zdravega. Mislim, da ti bo tvoja ljubica za to zelo hvaležna. Ker je ta kruh tudi bolj poln, kot kupljeni, ga bo tudi manj pojedla in ne bo imela zaradi tega težav s kilogramčki. Sicer pa je že dosti, da ima tako pozornega “mucka”, kise trudi, da ji olepša te čudovite dneve čakanja na malega mucka ali mucko. Želim vama čimveč lepih trenutkov LP Silvia

meni pa je prodajalec zaupal, da ima jelen zato tak okus, ker mu dodajo malo koruzne moke. In meni je uspelo – vendar na roke – količina je 95 dag bele in 5 dag koruzne in je mmmmmm pri nas ga je pohvalil celo kolega, ki je kuhar po poklicu. Še boljši je, če mu pri drugem mesenju dodam sončnična semena. Z bučnimi sem tud že probala, vendar nam ni bil všeč.
Pozdravček Mateja

Mi ga tudi pečemo doma – že nakaj časa s kruhomatom poskušam različne in nam je bolj všeč kot kupljen, je pa res malo drugačen – ampak mislim, da tudi dve gospodinji iz istih sestavin ne bi spekli enakega…
Izvedela sem – od kolega, ki je delal v pekarni, da imajo tam dodatke – beri kemikalije ali E-je v velikih vrečah in jih bogato stresajo v testo – zato, da vzhaja, da se meša, da se ne pokvari…. – tako, da – doma vsaj veš, kaj si dal noter. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close