Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Okrevanje po bolezni, kaj dodati

Okrevanje po bolezni, kaj dodati

Mama (64) okreva po operaciji in ima kar precej oslabljen imunski sistem in slabo krvno sliko. Kupil bi ji nekaj, da se pobere, pa da ji ne bi škodilo. Na izvidih sem videl, da je predvsem železo prenizko. Kakšen nasvet iz prve roke?

Zagotovo ji kupi cink, vit D in seveda železo. Pa dobro je, da ga potem čez čas preverite v laboratoriju.

A ji niso dali nič pri zdravniku?

Kakšne tablete za železo in multivitamine.

Ali morda lahko kdo priporoči kakšno prehransko dopolnilo (preventiva in kurativa) v obliki mikropraškov, paste ali še bolje, v tekoči obliki? Povsod zasledim v večini tablete in kapsule, ki mi predstavljajo pravo muko za zaužitje. Hvala za nasvet!

Za slabo kri nujno železo! Čisto na hitro mi pride na misel špinača in zelenolistnata zelenjava. Tudi jaz imam slabo kri predvsem ob menstruaciji in takrat pijem en sirup, ki je bolj naraven (kot tiste šumeče tablete) Floradix. Res mi je pomembno, da je vse, kar dam vase čim bolj naravno. Pa tudi okus je dober (nič tistih umetnih okusih po sladilih…).

Jaz ze od nekdaj jemlem magnezij in zelezo preventivno, super za kri in utrujenost. Dobi se tudi v tekoci obliki ali prahu, za tiste ki imajo tezave s tableti. Na netu se vse najde 🙂

Jaz sem ful proti raznim dodatkom, če se zadeve lahko dobi s hrano. Dejstvo pa je, da jih dandanes ne dobimo s hrano, ne vseh. Zato jaz in otroci uživamo redno omega3, nujno dodatek železa – nujno v sirupu, probiotike, sama jemljem pa še Magnezij. Se obrestuje na dolgi rok, se res pozna učinek

Odgovor na objavo uporabnika
bralka iz Celja, 04.11.2021 ob 10:03

Ali morda lahko kdo priporoči kakšno prehransko dopolnilo (preventiva in kurativa) v obliki mikropraškov, paste ali še bolje, v tekoči obliki? Povsod zasledim v večini tablete in kapsule, ki mi predstavljajo pravo muko za zaužitje. Hvala za nasvet!

Ja, to bi zanimalo tudi mene – kako je z dopolnili v tekoči obliki? Predvsem pa: v kaj vse jih je priporočljivo vmešati? Kavo, čaj, itd. in če, verjetno čaj ne sme biti vroč??

regrat!

jaz sem našemu atu dajala nek pripravek v tekoči obliki, vem da je imel železo notri pa z multivitamini. Takrat je imel precej težav s požiranjem tko da sem se tablet res izogibala, ker sem jih morala drobiti, topiti v tekočini …skratka preveč dela. men je bla super stvar, zato tud zase občasno še kupim.

Sirup rdeče pese, trgovina Endovital

Ekološki sirup rdeče pese

Mene pa zanima, kaj uporabljate v tekoči obliki (torej dodatek železa). Moja mala pikica je tudi slabokrvna in otročku ne moreš dati tablete. Sicer nama je zdravnica predlagala cel spisek hrane, ampak je zelo izbirčna in se vsakič znova borim, da kaj zelenjavnega poje. Mogoče bi kakšen napitek lažje spravila po grlu 😉

SončicaMala, 04.11.2021 ob 12:55

Mene pa zanima, kaj uporabljate v tekoči obliki (torej dodatek železa). Moja mala pikica je tudi slabokrvna in otročku ne moreš dati tablete. Sicer nama je zdravnica predlagala cel spisek hrane, ampak je zelo izbirčna in se vsakič znova borim, da kaj zelenjavnega poje. Mogoče bi kakšen napitek lažje spravila po grlu 😉

Tekoči je Floradix, meni osebno najboljši. Zdravnica mi ga je sama priporočila, pa veš da bi mi lahko kakšnw tablete napisala.

https://dr-gorkic.si/spletna_trgovina_gorkic/imunski_sistem/36/floradix_floravital_tonik/?gclid=EAIaIQobChMIlMCujtb-8wIVF-R3Ch01Twr-EAAYASAAEgLB0fD_BwE

Anonimna267, 04.11.2021 ob 11:00

Ja, to bi zanimalo tudi mene – kako je z dopolnili v tekoči obliki? Predvsem pa: v kaj vse jih je priporočljivo vmešati? Kavo, čaj, itd. in če, verjetno čaj ne sme biti vroč??

Če se ne motim je fino popit s kaksnim pomarancnim sokom, ne pa recimo z mlekom.

Floravital sirup.

Čim več naravne hrane in čim več gibanja. In tole iz druge točke je pomembnejše kot dodatki in vse kar lahko kupiš.

Pospremi jo raje vsak dan na sprehod.

Tudi jaz sem mislila, da se da vse s hrano, pa se žal ne.

V preteklosti sem imela zelo slabo kri, pa sem jedla rumenjake s cukrom, pa pila pesin sok…pa špinačo pa svašta. Žal ni nič pomagalo, zato jemljem dodatno železo. Sploh ker imam močno menstruacijo.

Anonimno396, 04.11.2021 ob 13:11

Če se ne motim je fino popit s kaksnim pomarancnim sokom, ne pa recimo z mlekom.

Floradixu je že dodan c vit za boljso absorpcijo.

Ja če nimaš železa, ga tudi z gibanjem

ne boš dobil… je treba nadomestit

Kot nekdo, ki po grlu ne spravi nobene tablete, tudi antibiotike dobivam kot otroci v suspenzijah, priporočam Floradix.

Kar pa

mene interesira, je, zakaj so referenčne vrednosti za moške višje kot za ženske? Saj vendar imamo ženske mesečno perilo, smo noseče itd… se mi zdi da bi morali tudi to spremeniti?

Ali lahko kar tako jemlješ železo, brez da poznaš vrednosti? Se lahko predoziraš?

Kupi domač sok Aronije, naj dnevno pije Cedevito, pelji jo na medicinsko masažo. Da se malo sprosti od vsega hudega.

Anonimno 4279, 04.11.2021 ob 14:24

Ali lahko kar tako jemlješ železo, brez da poznaš vrednosti? Se lahko predoziraš?

seveda je dobro poznati svoje vrednosti in se posvetovat vsaj v lekarni.

Za nosečnice, športnike in pa nemesojede pa se vsekakor priporoča vnos železa kot dodatka.

Sama jemljem Floradix že kar nekaj let, prinesla mi ga je prijateljica, ko je prišla na obisk, ko sem imela prvega otroka.

Okus je res prijeten, ker ne maram tablet, mi je bil zelo všeč.

Za ženske je meja 120 g/l, za moške 130 g/l, kar je meni res čudno. Svojim prijateljicam svetujem, da ga redno kontrolirajo in po potrebi jemljejo.

Priporočila sem ga tudi nečakinji, ki je stara 15 in močno krvavi.

Pač, za svoje zdravje se moramo brigati zase. S preventivo res lahko veliko naredimo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close