Okraski iz marcipana
Živijo, punce,
zanima me, če je katera že delala sama okraske iz marcipana? Mislim, sama bi jih rada naredila, pa me zanima, če jih potem pustite na zraku sušiti ali jih takoj porabite? Dejansko bom naredila eno figuro, pa me je strah, da se ne bi sveža “povesila”? Aja, marcipan bom kupila.
Hvala za vsak nasvet in dobro kuho naprej.
Iz marcipana sem doslej delala samo bolj male okraske, največ nekako do velikosti oreha – razne rožice, liste, hruške, gobice… Uporabila sem jih takoj, ke smo jih vedno pojedli in mi je ljubše, da marcipan ni suh.
Kako večjo figuro je pa po mojem boljše, da izdelaš prej, tako da imaš še možnost popravkov, če bi se res od teže kaj povesilo.
Če boš delala okraske iz marcipana iz kupljenega marcipana, se bo ta najbrž lomil – v tem primeru dodaj fino mlet sladkor (toliko, da se masa več ne lomi).
No, take okraske ponavadi delam tik pred zdajci (grda navada, ker se mi prej ne da), je pa res, da so ti okraski bolj “grobi” (kakšni fini lističi za rože v tem primeru odpadejo – tam delam raje s sladkorno maso) in se zato ne bojim, da bi se kje kaj sesedlo.
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.