Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Okej, povejte po resnici – a res 100 % ločujete

Okej, povejte po resnici – a res 100 % ločujete

Bom prva jst priznala! Ne. Včasih mi kaj uide kam, včasih se mi preprosto ne da in vržem vse v eno. Saj razumem, da je dobro za planet in vse to, ampak saj verjetno na snagi vse ločijo še enkrat, ko reciklirajo al karkoli že naredijo s temi odpadki? Meni bi se zdelo smiselno, da se gre še enkrat čez to, če se že gremo zaresno recikliranje? Ne vem, to ločevanje je res kar zamudno, moj mož je zelo picajzlast s tem in komplicira na polno, sploh če me vidi, da kej narobe vržem.

Držim se zelo striktno in delam vse po predpisih. Papir posebej, plastika in embalaža posebej, kar je za  na kompot gre na kompost, posebej še ostali odpadki. Res sem zelo dosledna.

?? enkrat sem ze napisal…

Pa mi je nekdo repliciral “sram te bodi” ?

Nic ne recikliram. Mam tist velik kos od perila in vrecko vrzem v kanto(gledam samo kje je prostor). Ce je pa sosed pameten jo pa po dvoriscu razstresem.

Samo glejte da boste smetarju voscili dobro jutro! Pa nic nebi smelo bit.

Kaj pa je tok zamudno? En kos za mešane, en za bio, en za papir. Ne vem pa, kaj pomaga ljudem ločevanje, če potem npr. bio odpadke, ki jih doma dajejo v plastične vrečke, pol s plastiko vržejo v kanto.

Ločujejo že več kot 20 let, smo bili kot občine med prvimi, ko smo začeli. Pri reciklažo je manj stroškov, posledično tudi manjši znesek na položnici.

Ne ne recikliram, saj dobro vem kje in kako končajo ti reciklirani odpadki. 90% se nič ne reciklira tudi potem. 90% se skuri ali pa zasuje v jame, ki jih bodo morali čistiti naši potomci.

Jaz locujem, tako sem se navadila. Tudi steklo operem preden gre v kanto. Moz mece povsod in potem jaz za njim locujem. On vse v isti kos, razen papirja. Najbolj me jezi ko olupke od sadja (banana ) mece v  kanto, ne da bi pogledal za kaj je. Res to pa popizdim, samo nic ne pomaga. Pomarance in jabolka mu pa jaz olupim, imam manj dela kot ce to dela sam.

Recikliram ker nas je 8 pri bajti.

Locujem na:

-papir in vse kar skurim

– hrano za pujsa in kure

– hrano za macka in psa

–  odpadki za kompost

– plastika in embalaza – to odpeljejo

– drugi odpadki to odpeljejo

??

Jaz tudi locujem. Posebej stvari za kompost, posebej bioloske odpake, npr olupke banan, pomaranc, papirnati robcek, ker to ni za na kompost. Embalazo posebej, pa papir. Steklo nosim na ekoloski otok. Locim tudi, vrecko od kruha, ki ima zraven plastiko. Jo strgam, papir posebej, plastika posebej. Ce se le da se trudim, da kopujem cimmanj embalaze. Sadje, zelenjavo dajem v lastne vrecke, ne uporabljam pvc vreck, po kruh grem velikokrat z vreco iz blaga, da ne jemljem vreck, salamo mi daje v lastno posodo, zakaj bi zavijali v un plasticni papir, pa meso in ribe grem tud s posodo. Po resnici povem, da nikoli ne vzamem pvc rokavice, ne za kruh ne za sadje, trudim se da pa slatam ssmo tisto kar vzamem.

Itak da ločujem. Uporabno od neuporabnega.

Odgovor na objavo uporabnika
yram, 14.09.2021 ob 19:08

Jaz locujem, tako sem se navadila. Tudi steklo operem preden gre v kanto. Moz mece povsod in potem jaz za njim locujem. On vse v isti kos, razen papirja. Najbolj me jezi ko olupke od sadja (banana ) mece v  kanto, ne da bi pogledal za kaj je. Res to pa popizdim, samo nic ne pomaga. Pomarance in jabolka mu pa jaz olupim, imam manj dela kot ce to dela sam.

Samo to ni slabo, če meče bio med navadne se bo prej začelo razgrajevati. Sortiram recimo 60-70%, papir in steklo 100%. Stekla ne umivam, ker voda je vseeno strošek, ki naj bo od tistega, ki služi z njim.

Se trudim, a vedno tudi ne.

Ja, ločujemo. Se mi pa zgodi, da kdaj tudi ne, le zato, ker ni volje (zadnjič npr., ko sem čistila kuhinjske omare, ker so mi po kuhinji letali molji al karkoli se že zaredi v kašah, moki…  Sem bila tolk besna in naveličana, da sem na koncu embalažo in vsebino metala v mešane smeti)

Sicer pa se trudim, da ločujem. Plastiko in steklo splaknem (si vedno predstavljam, da je s splaknjeno embalažo tistim v sortirnicah…. lažje)

V Sloveniji ločujem, ker nas je malo v soseski in bi se videlo, če kdo ne. Imam cel kup košev in doktoriram iz tega. Delam izključno zaradi norih sosedov.

Na Hrvaškem imamo samo ene smeti in ne morem povedati, kakšen balzam je imeti en koš in vse zmetati v ta koš.

ločujem steklo in embalažo, mešanih odpadkov in bio pa ne vedno. ker kot prvo bi potem morala te smeti imeti v stanovanju po teden in več, da bi se nabralo za eno vrečo, v ceni položnice pa je premalo vključenih vnosov smeti, da ne bi dodatno plačevala. bio odpadkov vsaj v toplejših mesecih ne morem imeti po par dni v stanovanju, tako da gredo v smeti skupaj z mešanimi odpadki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close