Najdi forum

ohrovt

Doma imam kar nekaj glav ohrovta. Ohrovtove liste bi rada nadevala in rabim kakšen nasvet s čim naj to naredim.

Popolnoma enaka masa kot za sarme in ali filane paprike. (česen čebula faširano mešano meso malo senfa malo olja in riž). Zelo dobra jed! Dober tek žeim!

Popolnoma enaka masa kot za sarme in ali filane paprike. (česen čebula faširano mešano meso malo senfa malo olja in riž). Zelo dobra jed! Dober tek žeim![/quote] (pozabila na sol in začimbe)

Jaz jih nadevam z rižem. Liste najprej za nekaj minut potopim v krop, da se zmehčajo, nato jih odcedim. Riz skuham posebej. Najprej prepražim čebulo, nato dodam riž, ki ga zalijem z vodo ali juho. Začimbe dodaš po okusu. Ko je kuhan, mu dodam malo parmezana. V vsak list dam nadev in jih zavijem okoli nadeva. Zvitke dam v jena skledo in jih polijem s kislo smetano, v katero sem zažvrkljala jajce. Nadev lahko spreminjas, mu dodaš mleto meso, jih narediš iz ajdove ali prosene kaše ipd. Jed je lahko samostojna ali kot priloga.

Jaz naredim orhorvt kot odlično prilogo k krompirju. Umijem, izrežem kocene, narežem na trakove, vržem v krop za kako minuto in nato na svinjo mast z drobnimi ocvirki, da se nahitro še popeče v ponvi, dodam strt česen, nasekljan peteršilj, narezan por in čisto malo sojine omake.

Res dobro.

Popolnoma enaka masa kot za sarme in ali filane paprike. (česen čebula faširano mešano meso malo senfa malo olja in riž). Zelo dobra jed! Dober tek žeim![/quote] (pozabila na sol in začimbe)[/quote]

Skuhaš jih v paradižnikovi omaki, taki kot za filane paprike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close