Ohridska rezina- ni recepta
Brionske rezine
Testo.4 jajca=ločeno
18 dag sladkorja+van.sl
7 žlic močne črne kave
18 dag moke+1/2 pec.pr
10 dag mletih orehov
Krema:3 žlice moke
10 dag kokos
20 dag sladkorja
3 dcl mleka+van.sladkor
20 dag masla
1 rumenjak
Čokoladna glazura
Rumenjake,sladkor+vanilij sl.penasto vmešaj,dodaš kavo,moko s pecilnim,na koncu če sneg iz beljakov in orehe.Pečeš cca 40 min/180
Moko z vanilij sladkorjem previdno vmešaš v vroče mleko,dodaš kokos,da se zgosti -postopoma(lahko,da ne porabiš vsega),dodaš sladkor,maslo,rumenjak in ponovno kuhaš,da se zgosti.Še toplo preliješ po testu in počakaš da se shladi,nato obliješ s čokoladno glazuro
Upam,da sem ti kaj pomagala-drugače pa en recept več tudi ne škodi
LP DoJa
Uspelo mi je! Od slaščičarke sem dobila recept za te rezine, ki smo jih toliko iskale! Poslala sem ga na http://www.kulinarika.net, kjer bo v bazi objavljen te dni. Hotela sem vam sporočiti na dan, ko bo že viden, vendar so me počitnice prehitele. Jutri odhajam na morje, vam pa želim, da recept preizkusite in uživate v rezultatu!
Ko pridem z morja, pa tudi jaz preizkusim… Njam!!!
Hej, stanka,
teh rezin ne poznam, niti ne vem kako zgledajo, ampak sem že toliko pohval prebrala o njjih, da jih bom tudi sama naredila, imam še odlične domače orehe in jih bom lahko zdaj pametno uporabila…..tako da hvala še z moje strani. Uf, res si dobra da ti je uspelo dobiti recept! Lahko bi še pri hvatiji povprašala za njihove skutine pite…predvsem kremo ;)))
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.