Ohrid-sko jezero in Budva
Preberi tole, ti bo zelo v pomoč
Bil sem na jezeru lani in sicer v campu, ki je bil čisto ok., ima založeno trgovino, bare, restavracijo …, katastrofa so edino sanitarije, res obupno!!! Cena kampa zelo ugodna, hrana v trgovini poceni in tudi v restavracijah ni preterano drago. V mestu Ohrid dokaj zanimivo. Bila sva tam samo tri dni, sva šla naprej, sicer pa za več dni ni tam kaj za počet, no vsaj midva sva dobila tak občutek. Bila sva tudi v Budvi, tudi v kampu, jaz sem bil tam prvič in kar malo razočaran, glede na to, kakšen biser naj bi Budva bila. Šla sva z avtom, brez problemov, priporočam, če nisi tiste sorte, da se nekje parkiraš in čakaš, da dopust mine! Z avtom je res fino, obredeš vse mogoče zanimive
Najbrž sem pozna z odgovorom, a šele danes sem videla tvoje vprašanje. Lahko ti povem za Budvo. Ene 10x sem bila tam, pa ne ker ne bi mogla brez nje, ampak ker imam pač možnost bivanja, pa grem vsako leto malo. Če te ne motijo velike gneče, polne plaže, polno zabave, vse vrvi, prometni zamaški, pa občutek, da si v Rusiji, ker je vse polno Rusov, potem ti bo všeč. Mesto je izredno lepo, na sploh je vse kot pravljica, če greš izven sezone…V sezoni vedno problemi z vodp, celo v hotelih. Najdejo pa se tudi v sezoni mirni kotički, ampak kraje je treba dobro poznat. Cene? Kar drago. Sicer pa če greš z avtom, potem je treba kaj več videt kot Budvo, ker ČG zna biti neverjetno lepa.
Mi smo šli predlani na Ohrid namesto na morje in se imeli fantastično. Leteli smo iz Zagreba v Skopje, potem pa najeli avto za tja in nazaj. Avtobus je seveda veliko ugodnejši, ampak pri dveh majhnih otrocih smo raje odšteli nekaj evrov več in prihranili na živcih. Ohrid je prekrasen, ljudje neverjetno prijazni, cene zelo ugodne (zasebne sobe so vsepovsod, posteljo pa dobiš že za pet evrov na noč – mi smo dali 20 za dve sobi s kopalnico). Jezero je čisto in krasno za kopanje, samo okolica je žal nasmetena – to pa je tudi edini minus, ki se ga spomnim. Takoj bi šla spet nazaj.
Forum je zaprt za komentiranje.