Oh, te tašče
Če si pod njeno streho, veljajo njena pravila.
Če ona plača poroko, lahko tudi vabi.
Če nista s tvojim sposobna živeti sama in posebej, pojejta govno. Isto velja, če koristita ali bosta koristila taščo za varuška servis, pa čistilka servis, pa kuharica servis itd.
Samostojni, sposobni in odgovorni ljudje znajo sami poskrbeti zase in svoje otroke in potem je tudi težav z drugimi manj.
Ko smo prišli k tastu pa tašči na obisk, je ista scena bila pri nama. Nič nisva dobro delala. Počutil sem se, kot da sva oba ena najbolj nesposobnih staršev na tem planetu. Na koncu sem se že čudil kako pri vragu mi je uspelo tamali prav hlače gor obleči?! Tamala je malo zakašljala in je tašča že rekla da je na smrt bolna, da nujno rabi antibiotike in ne vem kaj še vse. Ne oblačiva je dovolj, ne vzgajava je dobro, da je ne smeva tako, da moreva tako, da ne smeva tega, moreva tako in samo tako, kot onedva rečeta. Še punca ni nič upala reči. O tem sva se doma samo enkrat pogovarjala, da mi ni všeč, da nama govorita, da nič ne delava dobro, se je strinjala ampak jima nikoli ni nič rekla.
En čas sem še to prenašal, nakar mi je počil film! Dokler nisva imela otrok, sem se super razumel z njima. Ampak, ko pa sem mesece in mesece prenašal to sranje, kako sva nesposobna in ne vem kaj še vse, sem vzel stvar v svoje roke. Tastari, ki mi je prvo vzela tamalo iz rok, brez, da bi vprašala, če lahko, sem ji vzel otroka nazaj, rekel, da sem jaz njen foter, punca njena mama in MIDVA bova odločala kako bova vzgajala svojega otroka, pa če vam je prav ali ne! Sem se prav razpizdil. Tastari je začel nekaj glas povzdigovat, da kaj se pa grem. Sem še njemu povedal, da onedva ne bosta vzgajala najinega otroka, ampak midva. Vse kar vidva lahko nama govorita, so samo nasveti in NIČ drugega! Staro sem tako šokiral, da je je še komaj dihala, stari pa je tudi čisto brez besed ostal. Nato sem še rekel, da se drugič vpraša, če lahko tamalo vzameta v naročje, med tem, ko ju drži en od naju, ne pa da jo iztrgata iz najinega naročja, kot da je lutka! In potem njen stari punci “A ne boš ničesar rekla?!!” … punca je bila isto presenečena, da sem se razpizdil, a je bila na moji strani, rekla pa ni ničesar. Rekel ji sem, se oblečimo, ker odhajamo, ker je že kao pozno bilo.
Od takrat dalje … so res še samo nasveti. 🙂 Stara se me malo boji od takrat, ker je videla, da ne jebem njunega sistema. Jaz sem od tamale foter in konec. Pa če bomo mogli iti pod most živet, nam onedva ne bosta ukazovala niti za eno črko, kaj še le besedo ali stavek. Od kar sem ju skregal oz. jima povedal svoje, smo končno družina zase in ne več njuna družina.
Forum je zaprt za komentiranje.