Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Oh, te tašče

Oh, te tašče

Počasi izgubljam živce z njo, vedno bolj mi gre na živce. Kot prvo, mi govori kako naj vzgajam otroka, sili mu sladkarije (star je eno leto), vzame mi ga iz naročja, medtem ko se še dojiva, vzame mi ga iz rok, ko pade in se joce, ker ga bo ona potolažila, ne mamica. Vsiljuje nama s partnerjem, koga morava povabiti na poroko. Partner je malo na njeni strani, malo na moji, bolj pravi, da naj se ne sekiram, da samo dobro hoče, da jaz preveč kompliciram. Res sem na robu, da se mi zmeša.

in zakaj ste pri njej?
greste na svoje, vsi problemi odpadejo

Zdaj pa ne vem, ali sem nepismena… Kje točno piše, da živimo pri njej???

potem pa ne vem, v čem je problem
takrat ko je tašča na obisku, pa menda lahko potrpiš njeno obnašanje, ali pa ji postaviš mejo tam, kjer tega ne toleriraš.

otroka vzgajaš ti in ne stari starši. stari starši otroka razvajajo. še noben otrok od razvajanja pri starih starših ni utrpel bistvene škode, je bila pa škoda od vzgoje pri starših.

potem pa ne vem, v čem je problem
takrat ko je tašča na obisku, pa menda lahko potrpiš njeno obnašanje, ali pa ji postaviš mejo tam, kjer tega ne toleriraš.

otroka vzgajaš ti in ne stari starši. stari starši otroka razvajajo. še noben otrok od razvajanja pri starih starših ni utrpel bistvene škode, je bila pa škoda od vzgoje pri starših.
[/quote]

oh pa kako razvajanje starcev škodi. Mnogoteri psihopatek je gor zrasel pri popustljvih starih starših, ki so na ta način kontrirali staršem. Pa razni đankiji, ki hodijo k mamcam po denarčke za drogico, ko nikjer več ne dobijo.
Vsak odrasel je dolžan otroke vzgajat po svojih močeh. svojo nedojeb… pa zdravit s psihoterapijo, ne pa na škodo otrok.

Če pa vi ne živite s staro skupaj, pa tamali problem. Če jo imaš poln kufer, ji pokažeš vrata.
Pa bolj malo na obiske hodiš.

oh pa kako razvajanje starcev škodi. Mnogoteri psihopatek je gor zrasel pri popustljvih starih starših, ki so na ta način kontrirali staršem. Pa razni đankiji, ki hodijo k mamcam po denarčke za drogico, ko nikjer več ne dobijo.
Vsak odrasel je dolžan otroke vzgajat po svojih močeh. svojo nedojeb… pa zdravit s psihoterapijo, ne pa na škodo otrok.

Če pa vi ne živite s staro skupaj, pa tamali problem. Če jo imaš poln kufer, ji pokažeš vrata.
[/quote]

če vnuk vidi stare starše enkrat na teden ali na mesec, je njihovo razvajanje nepomembno.
če pa so gor rasli pri njih, je pa druga pesem
potem pa nasvet iz mojega nicka – greste na svoje.

[/quote]

Ja, drugo je, ljuba duša, če “gor zraseš” pri starih starših. To pomeni, da so te stari starši vzgajali. Če je otrok dnevno pri starih starših, je jasno, da imajo stari starši v bistvu vlogo roditeljev in morajo delat na vzgoji. Zato pa je zelo narobe, če postavimo svoje starše v tako pozicijo, da morajo otroke vzgajat namesto razvajat. Če je otrok pri starih starših enkrat tedensko ali nekajkrat mesečno, lahko stari starši komot igrajo svojo vlogo in jih razvajajo.

Avtorica, zelo odvisno od tega, kako pogosto je tvoj otrok pri babici. Če se vidite vsak dan, je normalno, da tudi ona pove svoje poglede na vzgojo, saj jo vidva postavljata v tako situacijo. Če pa gre za obiske tu in tam, potem pa ji lepo postavi mejo, ko ga hoče vzgajati namesto tebe, hkrati pa ji pusti, da ga razvaja.

Ma kakšne pisarite sem gor.
Ga ni zmaja, ki bi mi izpulil otroka, medtem ko dojim, bi ostal brez glave in še česa. Kaj vam pa je?

Ja, drugo je, ljuba duša, če “gor zraseš” pri starih starših. To pomeni, da so te stari starši vzgajali. Če je otrok dnevno pri starih starših, je jasno, da imajo stari starši v bistvu vlogo roditeljev in morajo delat na vzgoji. Zato pa je zelo narobe, če postavimo svoje starše v tako pozicijo, da morajo otroke vzgajat namesto razvajat. Če je otrok pri starih starših enkrat tedensko ali nekajkrat mesečno, lahko stari starši komot igrajo svojo vlogo in jih razvajajo.

Avtorica, zelo odvisno od tega, kako pogosto je tvoj otrok pri babici. Če se vidite vsak dan, je normalno, da tudi ona pove svoje poglede na vzgojo, saj jo vidva postavljata v tako situacijo. Če pa gre za obiske tu in tam, potem pa ji lepo postavi mejo, ko ga hoče vzgajati namesto tebe, hkrati pa ji pusti, da ga razvaja.
[/quote]

no saj s tem se strinjam. tukaj pa je osnovi problem, da se staruha ne zna lepo obnašat.
pa kaj ima za trgat otroka iz maminega naročja. to je znak popolne nekulture, nespoštovanja, v ozadju pa kronična nedojebanost. Eni se očitno nikoli ne naučijo osnovne kulture in obnašanja.

no saj s tem se strinjam. tukaj pa je osnovi problem, da se staruha ne zna lepo obnašat.
pa kaj ima za trgat otroka iz maminega naročja. to je znak popolne nekulture, nespoštovanja, v ozadju pa kronična nedojebanost. Eni se očitno nikoli ne naučijo osnovne kulture in obnašanja.
[/quote]

ja glej, če se nisi za svojega otroka sposoben potegnit toliko, da ti ga ne morejo iz rok spipat, si si sam kriv, če ne znaš mej postavit.
najlažje je kukat nekje na forumu, težje je tašči rečt, back off stara.

Zakaj ga pa doji pred taščo? Otrok je star eno leto. Ne gre za nujni obrok, ker toliko star otrok je že vso hrano, ampak za crtanje. Ona ga bo pri tašči seveda crtala, da ga s tem izpuli tašči iz rok, a očitno je našla sebi enako. Vse ostalo je pa eno navadno pretiravanje. Če bi s taščo živeli skupaj in bi to bilo vsak dan, je eno. A pravi, da ne živijo skupaj. Torej ima tašča otroka v krempljih samo občasno za nekaj časa na obisku. In zaradi tega ne bo konec sveta.

Zakaj ga pa doji pred taščo? Otrok je star eno leto. Ne gre za nujni obrok, ker toliko star otrok je že vso hrano, ampak za crtanje. Ona ga bo pri tašči seveda crtala, da ga s tem izpuli tašči iz rok, a očitno je našla sebi enako. Vse ostalo je pa eno navadno pretiravanje. Če bi s taščo živeli skupaj in bi to bilo vsak dan, je eno. A pravi, da ne živijo skupaj. Torej ima tašča otroka v krempljih samo občasno za nekaj časa na obisku. In zaradi tega ne bo konec sveta.
[/quote]

točno tako…
koliko se pa enoletnik še doji?

[/quote]

Lahko da. Ampak v moji knjjgi se otroka od materine dojke ne trga. Med ljudmi se da zmenit drugače.

Brez glave?..budala na kubik.

Brez glave?..budala na kubik.
[/quote]

Prideš, izpljuneš standardno bedno žaljivko in greš.
To je tvoj zgornji domet?

[/quote]

Ne glede na to, kje se doji, ali je to nujno ali ne, se otroka pač ne trga staršem iz rok. So pač toliko sproščeni med seboj, da snaha mirno vrže dojko na plano pred moževimi starši in podoji svojega otroka in bo to počela tudi, ko bo že hodil in bo prišel k njej že ves umazan okrog ust od druge hrane. Ampak to še ne pomeni, da ga tašča lahko medtem pograbi k sebi.

Avtorica, ne razumem. Ne živite skupaj, sklepam, da obiskov nimaš vsak dan – če je pri tebi na obisku, verjetno ne gre brskat po tvojih omarah in vleči ven sladkarij? Če ste pa pri njej – zakaj hodiš tako pogosto tja, če ti ne ustreza? Naj gre bodoči mož sam.
In tvoj mož naj končno uporabi jajca in mami pove, kako in kaj: poroka je vajina stvar, vzgoja otroka je vajina stvar, pri hrani mora upoštevati vajina priporočila. Otrok bo isto vesel banane ali malo jabolka, nobene potrebe ni po cukru.

Prideš, izpljuneš standardno bedno žaljivko in greš.
To je tvoj zgornji domet?
[/quote] Pameti prav ni veliko v tvoji glavi.

Lahko da. Ampak v moji knjjgi se otroka od materine dojke ne trga. Med ljudmi se da zmenit drugače.
[/quote]

Teli avtorici gre tašča itak na živce. Otroka prisloni k dojki, otrok sploh ni lačen in se obrača stran, tašča ji reče, pa daj ga malo meni, ona jo ignorira, tašča gre k otroku, ki itak ne sesa, da bi ga malo pocartala. Ona pravi, da ji ga je “izpulila” z joške. Daj no.

Pa itak je provokacija, tako in tako je štorija za ubijanje dolgočasja.:))

Teli avtorici gre tašča itak na živce. Otroka prisloni k dojki, otrok sploh ni lačen in se obrača stran, tašča ji reče, pa daj ga malo meni, ona jo ignorira, tašča gre k otroku, ki itak ne sesa, da bi ga malo pocartala. Ona pravi, da ji ga je “izpulila” z joške. Daj no.

Pa itak je provokacija, tako in tako je štorija za ubijanje dolgočasja.:))
[/quote]

Pa itak 😁😁

Med dojenjem mi ga je iztrgala iz rok, ko je bil še mlajši. Bili smo na obisku, šla sva se dojit na teraso, mali se je jokal, ker so ga mučili krcki, pa je prišla in mi ga vzela, da vidi, če je kaj bolan. Ker jaz tega očitno nisem sposobna precenit. Takrat sem znorela, povedala partnerju kaj se je zgodilo, nekaj časa smo bolj poredko hodili tja, zdaj smo spet začeli pogosteje, ker se vrstijo pritiski njegove družine, tudi sestre, da nas ni nič tam. K nam ne hodijo na obisk, mogoče prideta 3x na leto. Da bi šla partner in sin sama tja na obisk, se mi zdi se huje, tako ne bom imela nadzora kaj vse počne z njim, plus tega smo družina in hodimo skupaj na obiske. Obiskov omejit ne morem, ker pritiskajo na partnerja in želijo, da pridemo vsak vikend.

Samo tri stvari ti bom povedal:

1. LETO DNI STAR OTROK SE NE DOJI PRED TAŠČO! Da ne govorim, da se leto dni star otrok niti ne doji več in nehajte s temi forami. Otrok se doji najdlje do pol leta, potem joška gre nazaj fotru!
2. DA TAŠČA GOVORI KDO IN KAKO NA POROKI JE ČISTO OBIČAJNA STVAR, KER OBSTAJATA DVE VRSTI POROK – TAKA KI JO ORGANIZIRAŠ IN PLAČAŠ SAMA IN SAMO POŠLJEŠ VABILO MESEC PREJ IN TAKA, KJER SVOJIM NAJBLIŽJIM RAZLAGAŠ IN SE ŠOPIRIŠ KAJ IN KAKŠNA BO POROKA IN O NJEJ RAZPRAVLJAŠ!
3. Z ŽIVCI PRAVIŠ DA SI NA KONCU – PUNCA POJDI PO NAPOTNICO, KER IMAŠ LAHKO DEPRESIJO IN JE STVAR LAHKO ZELO RESNA.

Kratko in jedrnato. To, da prideš na forum in govoriš da ti tašča vleče otroke z joške je pa milorečeno zelo hudo. Moja ne bi šla na forum, če bi se to zgodilo, ampak bi mene in mojo mamo iz bajte zagonila.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

[/quote]

V moji knjigi pa piše, da se dojenčku pravi dojenček zato, ker se doji. In da se otroku pravi dojenček do prvega leta starosti. Moram nadaljevat ali je jasno?

In ti res verjameš, da ji ga dobesedno trga z dojke? Po vsej verjetnosti pride do nje, začne otroku mahat s kinder čokoladico, otrok seveda izpusti dojko in gre z babico in čokoladico. Doma naj ga doji, če že mora, pa ne bo težav. Če bo otroka zaradi buške kdaj pa kdaj potolažila tašča, otrok zaradi tega ne bo pozabil, kdo je njegova mama in imel raje babice. In sama naj mu da kdaj kako sladkarijo, pa ne bo tako nestrpno čakal obiska pri babici. Jaz jih svojim nikoli nisem z vsemi kremplji prepovedovala, kdaj pa kdaj sem jim tudi mirno dovolila, da se jih malce preveč najejo. Rezultat: za razliko od marsikaterega otroka znata na ponujeno čokoladico reči ne hvala, trenutno mi ne paše. In sladkarij sama od sebe ne jesta pogosto, čeprav je vedno kakšna doma v omari. Vesta, da če jima bo kdaj zadišalo, ne bo noben problem in zato nimajo sladkarije tistega posebno privlačnega blišča in čara prepovedanega sadu. Ne pa ti ubogi napsihirani otroci, ki niti besede sladkarija ne smejo na glas izreči, ker je to zlo vsega zla in potem se tresejo od pričakovanja, ko jim jo nekdo ponudi in se nabasajo s cukrom še za naprej in za nazaj, ker kdo ve, kdaj bo spet priložnost. In nista ne debela, sta suha kot dve trlici, oba zdrava, brez piškavih zob.

Tale mamica naj se malo umiri in neha bit ljubosumna na babico. Kot sem že rekla, če bi se tašča tako vtikala vsak dan, ker bi živeli skupaj, bi bil problem. Ampak vsake toliko malce pocrkljan otrok tudi ne bo utrpel nekih katastrofalnih posledic.

Problem je v tebi, ona takšna je in spremenila se ne bo. Spremeniti je ne moreš, lahko pa postaviš mejo njenega obnašanja do tebe in vaše družine. Problem je v tebi, ker niso dovolj prepričana vas, da bi ji vljudno, a odločno pistavila mejo. Prijazno, a odločno ji povej, vsakič znova. ” Ne, zdajle greva v sobo, ker se dojiva in otrok potrebuje mir”. Ne, zdajle bo pri meni v naročju, ko se potolaži, ga dam pa vam”. Ne, ne dovolim, da je kakršnekoli slahkarije, ker so škodljive za njegovo zdravje. Problem je v tebi, ker se bojiš, da bo partner jezen, če boš nhegovi mami postavila mejo. V življenju pride marsikaj, če se bosta kregala, se ne bosta zaradi tašče, morda zaradi tega, ker ji partner ne bo znal prijazno, a odlično postaviti meje. Problem je v vama. Tašča pa je takšna in bo takšna ostala za zmeraj. Spremenila se ne bo. Problem je v tebi, ker se ukvarjaš z njo, ko bo situacija, ji povej, postavi mejo, obenem pa ji povej, da veš, da hoče dobro.

V moji knjigi pa piše, da se dojenčku pravi dojenček zato, ker se doji. In da se otroku pravi dojenček do prvega leta starosti. Moram nadaljevat ali je jasno?

In ti res verjameš, da ji ga dobesedno trga z dojke? Po vsej verjetnosti pride do nje, začne otroku mahat s kinder čokoladico, otrok seveda izpusti dojko in gre z babico in čokoladico. Doma naj ga doji, če že mora, pa ne bo težav. Če bo otroka zaradi buške kdaj pa kdaj potolažila tašča, otrok zaradi tega ne bo pozabil, kdo je njegova mama in imel raje babice. In sama naj mu da kdaj kako sladkarijo, pa ne bo tako nestrpno čakal obiska pri babici. Jaz jih svojim nikoli nisem z vsemi kremplji prepovedovala, kdaj pa kdaj sem jim tudi mirno dovolila, da se jih malce preveč najejo. Rezultat: za razliko od marsikaterega otroka znata na ponujeno čokoladico reči ne hvala, trenutno mi ne paše. In sladkarij sama od sebe ne jesta pogosto, čeprav je vedno kakšna doma v omari. Vesta, da če jima bo kdaj zadišalo, ne bo noben problem in zato nimajo sladkarije tistega posebno privlačnega blišča in čara prepovedanega sadu. Ne pa ti ubogi napsihirani otroci, ki niti besede sladkarija ne smejo na glas izreči, ker je to zlo vsega zla in potem se tresejo od pričakovanja, ko jim jo nekdo ponudi in se nabasajo s cukrom še za naprej in za nazaj, ker kdo ve, kdaj bo spet priložnost. In nista ne debela, sta suha kot dve trlici, oba zdrava, brez piškavih zob.

Tale mamica naj se malo umiri in neha bit ljubosumna na babico. Kot sem že rekla, če bi se tašča tako vtikala vsak dan, ker bi živeli skupaj, bi bil problem. Ampak vsake toliko malce pocrkljan otrok tudi ne bo utrpel nekih katastrofalnih posledic.
[/quote]

LOL, cel scenarij si napisala, z plastično zarisanimi liki, dramatičnim dialogom, tresenjem in vsem :)))
Super.

Meni je pri teh zgodbah čudno edin to, da je vedno tašča tista ki….
nikoli snahina mamica :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close