Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Oh, te tašče

Oh, te tašče

Na obisk greste ko vam paše ne ko imajo drugi potrebo… Otroka vzgajajte kot vam paše in postavite meje tašči sestri in tudi možu, če sam ni sposoben razčistit kdo je sedaj njegova primarna družina…

LOL, cel scenarij si napisala, z plastično zarisanimi liki, dramatičnim dialogom, tresenjem in vsem :)))
Super.
[/quote]

Tipično. Ko nimaš nič pametnega ziniti nazaj, ker spoznaš, da vse napisano drži, se zakamufliraš v posmeh. Stara fora.

Tipično. Ko nimaš nič pametnega ziniti nazaj, ker spoznaš, da vse napisano drži, se zakamufliraš v posmeh. Stara fora.
[/quote]

seveda

Ti bom jaz povedala, zato ker lastni mami in fotru lahko poveš normalno da te nekaj moti, brez da bi zavijali z očmi in da bi dejansko znali spremenit obnašanje… poleg tega tašči sin ne more ker imajo sinovi pač neke čudne naveze z mamami običajno…
Predvidevam, da si tašča 🙂

pustite otrokom vzgajat vnuke, vi pa jih razvajajte v mejah normale… bo svet prec lepši za vse… mladi bodo raje k vam hodili na obiske… ne vem zakaj večina tega ne skapira…

Ljudje prihajamo iz različnih družin in odnosov primarne družine si navajen, saj si v tem odraščal. Kako pa je s partnerjevo družino, pa se pokaže šele čez čas. Če sta družini na enakem nivoju oz. greš na boljše potem ni problema. V nasprotnem primeru pa ti to predstavlja ogromen stres. Zelo je odvisno tudi kako se partnerjeva družina vmešava v vajine zadeve oz. kakšno mejo jim je postavil partner.

Enkrat sem bila pri prijateljici na obisku. Njena hčerka je tedaj bila stara 3mesece.
Smo bili 3 prijateljice tam in je uletela še njena tašča na obisk – niso živeli skupaj.
Seveda je imela tašča taglavno besedo.
Usedla se je zraven prijateljice in ji bulila v joške in tisti hip, ko je otrok se odmaknil ji ga je že pipala iz rok – češ da bo ona sedaj nam frkljam nevednim demonstrirala, kako se ravna z dojenčkom, ker ona je spravla gor 3, me pa še v življenju nismo imele dojenčka v rokah. In je plahutala in prhutala in bucubucala z dojenčkom v rokah cel čas kar smo bile tam na obisku.
Prijateljica je morala prav zatežit, da naj da otroka pocartat še komu drugemu.
Če je otrok zajokal in smo ga hotele vrnit mamici je že stegovala roke proti dojenčku in nam ga pipala z rok.
Tako vsiljive ženske še v življenju nisem videla.

Če bi imela hčer, bi vedela, zakaj 🙂 Jaz pred svojo stojim mirno, ko me postavlja na svoje mesto, he he. Ni šans, da bi ji jemala dojenčka iz rok ali ji solila pamet.

Ljudje prihajamo iz različnih družin in odnosov primarne družine si navajen, saj si v tem odraščal. Kako pa je s partnerjevo družino, pa se pokaže šele čez čas. Če sta družini na enakem nivoju oz. greš na boljše potem ni problema. V nasprotnem primeru pa ti to predstavlja ogromen stres. Zelo je odvisno tudi kako se partnerjeva družina vmešava v vajine zadeve oz. kakšno mejo jim je postavil partner.
[/quote]

Se strinjam, mene vseeno to čudi po temah sodeč (vedno tašče) , da res ni nikjer tako zmešane mame, da bi hčeri npr. otroka z joske vlekla, medtem ko zmešanih tasc kr mrgoli :))

Če bi imela hčer, bi vedela, zakaj 🙂 Jaz pred svojo stojim mirno, ko me postavlja na svoje mesto, he he. Ni šans, da bi ji jemala dojenčka iz rok ali ji solila pamet.
[/quote]

Imam imam hči 🙂

Kaj pa ima ona za svetit zraven pro vsaki stvari, ki jo počneš? Aja,pri tašči živita! Welcome to hell!
Začni raje šparat za lastno stanovanje. S taščami je hudič.

Je lepo napisala, da ne živijo skupaj.

Kako ste se v to dojenje zapičli, pa sej je še kej drugega napisala, kot to, da doji. In ja, avtorica, nič ni narobe, če še vedno dojiš, tako kot so drugi pisarli. Doji dokler boš sama hotela.
Kar se pa tiče tašče.. Daj zberi pogum in ji reci, da ti imaš tak sistem in da boš ti svojega otroka dala, ko boš hotela in da ga boš ti potolažla. Preprosto ne pusti, da ti ga vzame, drži ga pri sebi, čist enostavno, obrni se stran in pojdi v drugo sobo. Menda ni tak psiho, da bo šla za teboj.. Nekateri pozabljate, da je otrok NJEN in da ona razpolaga in odloča, pri komu bo in kdaj. Žal tako to je. Tudi jaz ne dajem otrok svojih ljudem, za katere precenim, da so manipulativni in mogoče celo zlobni. In jaz bi tudi manjkrat šla tja, kljub pritiskom, ampak nikakor se ne kregaj se z možem, pojaaamraj.. boli te glava, ne moreš danes, jutri, čez en teden, mesec.. nekaj je prišlo vmes, ojoj “škoda”.. Ja žal, tako se je treba ubranit, če ne gre na lep pogovor. Ko jih daš malo na distanco, se mogoče mal umirijo.

Imam imam hči 🙂
[/quote]

Koliko staro?
Menda si lahko predstavljaš, da bo hči tebi upala ugovarjati, tašči pa pač malo manj – itak je moževa naloga, da svojo mamo postavlja na pravo mesto, če ga je res kaj v hlačah. Jaz konkretno sem morala umirjat očeta. Težko si predstavljam, da bi to lahko enako uspešno počel moj partner.

A za varuško pa je dobra?? Če se ti zaradi tega kar opisuješ meša naj se ti pa kar do konca zmeša, se boš vsaj končno utrdila. Občutek pa imam, da si v to familijo že prišla malo čudna, se ti ne zdi?

Svoji “mamici” lahko povem kdaj je dovolj in kje so meje brez da bi zamerila in nagajala potem. Pravzaprav mi sploh ni bilo treba, ker ji je zdrava pamet dala vedeti, da se določene stvari ne počnejo oz. da se določene stvari pričakuje. In brez skrbi, povedala je tudi kdaj se ji kaj ni zdelo kaj primerno oz. bi ona naredila drugače. A nevsiljivo in normalno.
Tašča po drugi strani se je počutila, kot bi otroka rodila njej. Sredi noči je prišla (živeli smo nad njo), če je otrok jokal in solila pamet kaj po njenem delamo narobe itd. Pulila otroka iz rok kadarkoli se ji je zazdelo, nosila hrano tisto kar bi po njenem morala dajati otroku oz. ga pitala non stop… To ti je primerno? Če si karkoli rekel te je preslišala ali dodala, da ona pa ja že ve, saj je že otroka “gor spravila”. Hkrati pa takoj, ko je lahko vsakemu povedala, da smo danes mamice nemogoče, da še otrok ne znamo pomirit in jih primerno oskrbeti, da dobro, da je v bližini. Da smo imeli malo miru, smo morali oditi od hiše, pa je bil spet komentar, da malega otroka samo okoli vlačimo. Veš koliko gorja in nepotrebnega stresa kot ga je povzročila tašča po rojstvu otroka. Si upam trditi, da je marsikatera poporodna depresija zaradi vsiljivih in vsevednih tašč, ki nimajo niti kančka zdrave kmečke pameti in kompasa kdaj je dovolj.

Pa kaj so vam tasce krive ce se date oplodit tipom ki niti za gsrsonjero nimajo.

Veš take ženske imajo dobro taktiko. Če nisi iste sorte vidiš zadevo šele, ko je prepozno. Začne se z izredno prijaznim vedenjem, ustrežljivostjo (na začetku niti ne vsiljivo)… da dobiš občutek, da bi lahko šlo. Mlad, s premalo kilometrine in izkušenj ter naučen, da je treba starejše spoštovati, da imajo večkrat prav itd. si kaj hitro na tem, da daješ svoje prihranke za to, da boš “srečno” zaživel v mansardi izbranca. Največkrat je še vse ok, doker ni otrok. Ko pridejo enkrat otroci pa se obraz spremeni in se začne kazati prava stran. Ko sem se enkrat bolj poglobila, da bi to ja razumela sem prišla do približnega zaključka, da to lahko izhaja od tega, da same niso imele priložnosti uživati s svojimi otroci. Po 3eh mesecih (včasih celo že prej) so šle delati, doma se je zidalo, delalo na kmetiji.. skratka otroštvo lastnih otrok so zamudile zato se na vse pretege trudijo to nadoknaditi pri vnukih. Druge približno razumne razlage za njihovo obnašanje jaz ne najdem.

In nasvet družinam, ki imajo take tašče – čim prej na svoje, čim dlje. Drugače bo slej ko prej družina razpadla.

Včasih je mlada šla na njivo pa v ograd, tastara pa je deco merkala pa si jih na sebe navlekla.
Tamlada ni imela nobene besede.
Naša 95 letna stara mama se še danes rada pohvali, da ji vnuku pravijo “mama” pa da so materi do 5 leta govorili “una”.
Ko je njena snaha dobila vnuke pa je imela smolo, da je dobila novodobno snaho, ki ji ne pusti blizu dece. Namesto, da bi ji dala deco pa na njivo, mora stara it na vrt pa njivo, tamlada pa deco cele dneve na joški pa z vozekom pa vasi.
Zato pa je tak kak je, ker tamlade rušite vzorce, ki so veljali stoletja.

Saj je napisala, da ne živijo skupaj.

Ja, dobri stari časi…

Ampak imaš v bistvu prav. Največji zmaji so tiste stare babe, ki so v mladosti morale bit podložno tiho možu in celi njegovi žlahti, pa so potrpežljivo čakale cel lajf, da bo prišel moment, ko bodo one taglavne in bodo lahko eno ubogo revo buzerirale in njeno družino komandirale, če že svoje niso mogle.

Včasih se jim ne izteče po planih, ker tamlada nekako noče ubogat in bit tiho in se uklanjat.

Ja res….” tasce” so ena sama nadloga,se strinjam.
Jaz osebno lahko kamot povem da ” tasce ” NIMAM!!!!!
Saj si tega nezasluzi,ker je ena nevzgojena,razvajena stara koklja,ki ima POLNO R!T VSEGA!!!
Mulo kuha za vsako figo,po par let skupaj in potem se cudi,zakaj za vraga jo moja otroka nepoznata,HALOOOO!!
Taksnemu osebku jaz svojih otrok NEZAUPAM,NITI V SANJAH!
Saj se za svojega lastnega otroka ( mojega moža ) ni znala niti hotela skrbeti…..
Ko je bil majhen,ga je zapustila in odsla z ljubimcem v drugo drzavo….drugega otroka ima s tem ljubimcem….
Oce mojega moza jo je zapustil takoj po porodu…..
Pa ona NI VREDNA KISIKA KI GA VDIHUJE!!!
Sovrazi lastnega sina…..
Meni je pametovala da me le nebo njen sin zapustil kot je njo sinov oce,mislim…….
Ja zalostno je to,ko taksna veša rodi otroka in ga zavrže kot staro cunjo……..
Sram jo je lahko,naslednjic jo javno oblatim,saj jo imam VRH GLAVE!
Za nas vec neobstaja,ni vec dobrodosla pri nas,tudi mojega moza nezanima kje je,kaj pocne,saj je tudi njej vseeno!!!
Nespomni se za rojstne dneve mojih otrok,mojega moza itd…
To je ena navadna NICVREDNA K.U.R.B.A!!!
Nesramno gor ali dol,tko pac je,mogoce se pa prepozna tle gor,saj bo UMRLA OD DOLGCASA!!!!!!
BRUUUUUUUUUUHHHHHHH

Se strinjam, mene vseeno to čudi po temah sodeč (vedno tašče) , da res ni nikjer tako zmešane mame, da bi hčeri npr. otroka z joske vlekla, medtem ko zmešanih tasc kr mrgoli :))
[/quote]

Svoje družine in njenih navad si navajen in če ti lastna mati celo življenje dela takšne in drugačne scene, se na takšno obnašanje navadiš. Če tega nisi deležen, pa ti je to tuje. Njun primer je klasika. Ona oboleva zaradi tašče, sin, ki pa se je adaptiral na njeno obnašanje pa pravi, da komplicira.

Draga avtorica teme,
Morala se bos postaviti zase. Drugih ne mores spremeniti, lahko pa spremenis svojo reakcijo. Pises da ti ga “vzame iz rok”, celo ko se hranita ali joce.. Ne ga dat iz rok, reci lepo vljudno, a odlocno NE,bova sama. Ce ne neha in se naprej sili, pa povej bolj odlocno: “zdajle je pri meni, ker se se dojiva in se boste lahko z njim crkljali ko zakljuciva z obrokom.” Treba je bit vljuden, a se tudi brez treme postaviti zase, saj nima bit kaj uzaljena, otrok je tvoj in ne njen. Njene nasvete lahko lepo poslusate, naredi pa vedno tako kot ti zelis, da bo tudi ona vedela da imas hrbtenico.
Pravis, da se moz premalo postavi zate in ni na nobeni strani.. tvoja in samo tvoja naloga je da se postavis zase, in ce bos odlocna in mirna se bo verjetno posledicno tudi on postavil na tvojo stran,ce bo seveda zelel biti vpleten. Prvo je treba sam postaviti neke meje, nato pa te bodo tudi drugi spostovali.
Socustvujem s tabo, saj sem bila sama vcasih taka da si nisem upala nic reci in sem samo kimala vsem. Zdaj ko imam otroka pa sem spoznala da nocem da ima zgled, da je treba biti vedno tiho in ponizen. Hocem da vidi da ima tudi njegova mami samospostovanje.
Vso sreco ti zelim

Pa se to: koga bosta povabila na poroko lahko ona govorikolikor hoce,ampak ti bos tista ki bo povedala kdo dejansko pride. Ce se ti nesramno vtika, pa reci lepo nasmejano: “ne se bat,bova ze sama povabila tiste ki jih zeliva. ” in to je to. Ce se naprej izziva pa tudi lahko reces, da ce ji ni vsec seznam povabljenih, je noben ne sili da pride na ohcet.

Niti slucajno, niti v sanjah ne bi dovolila da mi vzame otroka iz rok ko ga dojim! Tiste, ki pravijo malo potrpi…lepo vas prosim, bolje prva zamera kot zadnja. Uvedi pravila in to takoj. Tvoj dragi pa naj naredi red in se potegne zate (sindrom maminega sincka). In ja, tudi jaz imam sina in si zelim da bi se dobro razumel s svojo zeno in si res ne zelim da bi bila jabolko spora med njima. Tvoj partner mora postaviti meje, saj ste vi njegova primarna druzina. Pika!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close