Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ogledi v benetkah

ogledi v benetkah

Ker se v kratkem s prijatelji za nekaj dni odpravljamo v benetke, me zanima, kaj se splača videti v okolici benetk in na poti do tja. Same Benetke in Padovo že imamo v planu pogledati, zanima pa me, ali je še kaj, na poti do tja takšnega, kar ne smemo izpustiti. Predvsem na delu Italije, med Trstom in Benetkami. Hvala.

Grad Miramare nad Trstom in cerkev na Monte Grisa.

A greš za cel mesec?

Ne, gremo za en teden. Spali bomo v bližini Benetk, pot nazaj pa bo trajala 3 dni (eno noč prespimo še v italiji v bližini Slo meje, dve noči pa na krasu (skupno 10 dni). Hvala za idejo Miramara, tam sem bila pred mnogimi leti ampak bi ga z veseljem pogledala ponovno.

Tudi: Devin (srednjeveški grad z lepim razgledom in zgodovino), Oglej (mozaiki), Gonars (pokopališče in spomenik), Palmanova (mesto – utrdba), Aquasplash in zoo pri Lignanu, Grado (staro mesto), Vicenza (renesančne palače), Treviso (staro mestece), dolina Brente (ren. vile npr. Vila Foscari) …

http://www.caorle.it/

Meni se je to mestece zelo dopadlo.

Botanični vrt v Padovi – če vas seveda take stvari zanimajo. Sama še nisem uspela priti do tja, je pa menda najstarejši botanični vrt v Evropi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close