Oglaševanje nepremičnine
Prodajamo zazidljivo kmetijsko zemljišče in ponujamo poslovni prostor v najem. Oglaševanje, prodajo in oddajo smo zaupali posredniku, vendar imam občutek, da ne naredi vse, kar bi bilo potrebno, da bi zemljišče prodali ali oddali prostor, saj v štirih mesecih ni bilo nikogar, ki bi si prostor ali zemljišče sploh ogledal, kaj šele kupil ali najel. Vem, da so težki časi, ampak se mi zdi, da je to res malo čudno, saj postavljene cene tudi niso pretirane. Zdaj pa me zanima,če lahko sami oglasimo zemljišče/poslovni prostor na način, da pred hišo postavimo tablo NA PRODAJ/ODDAMO, kot jih je že ponekod videti. Lahko damo oglas na javne oglasne deske ali v bližino ciljne skupine ljudi? Ne bi radi kršili zakona in plačevali kazni zaradi neinformiranosti in nevednosti, zato vas prosim za nasvet, kako privabiti kupce/najemnike.
Poslovni prostor je v naši hiši v kletnih prostorih, 40m2, in je skoraj v celoti prenovljen, ima pa vse priključke za zobozdravstvo, kozmetični salon, frizerstvo, pedikuro…Smo pa v stanovanjski soseski malo izven centra Novega mesta. 1500m2 veliko Zazidljivo urejeno kmetijsko zemljišče na katerem je sadovnjak, nekaj trt in kozolec topler pa je v Drganjih selih, 12 km iz Novega mesta.
Štiri mesece brez ogleda je trenutno povsem normalno.
Če cena + lokacija nista vabljivi za peščico kupcev, ki se trenutno sprehaja po našem nepremičninskem trgu, jih tudi naslednjih 6 mesecev ne bo na ogled.
Odločitev za eno agencijo je dobra. Bolj važno je, kakšen je pristop agencije v trenutni situaciji, ko bi morali posredniki kljub manjšemu številu poslov delati mnogo več ter biti na preži dan in noč. Ni toliko važna agencija, ampak posrednik! Prepričajte se, da imate posrednika, ki o vaši nepremičnini ve skoraj več kot vi. Zaupati mu morate toliko, da ponoči mirno spite, saj on misli namesto vas.
Z delom posrednikov sem se seznanila v tujini, kjer sem se naučila, da mora posrednik dihati in živeti z nepremičnino, ki mu jo zaupajo, saj je to edini način, da jo tudi proda.
Še enkrat torej toplo polagam na srce: posrednik je tisti, ki vam mora nepremičnino prodati in ne “agencija”. Agencija je samo posrednikovo orodje za oglaševanje, marketing, korespondenco…. Posrednik je tisti, ki ima licenco; ki mora imeti na svoje ime sklenjeno zavarovanje poklicne odgovornosti; ki se vam mora predstaviti z izkaznico…Premislite.
Jaz sem taka…:)
Najbolj me moti, če si agencija nabira nepremičnine kar na zalogo…da je videti čimveč…v resnici pa je boljša agencija z manjšo ponudbo, ker vsak posrednik točno ve, kaj prodaja.
Se strinjam s tabo in me tako stanje zelo žalosti. Pa tudi vse preveč nelicenciranih pomočnikov se pojavlja. Zahtevajte od posrednika, da se identificira z izkaznico in zavarovalno polico – to je po zakonu tudi dolžan narediti.
Forum je zaprt za komentiranje.