Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odvisnost od McDonaldsa

Odvisnost od McDonaldsa

Kako naj se ustavim? Sprva sem hodil 1x na teden, potem nekajkrat na teden. Sedaj grem vsak dan po službi. Ženi doma lažem, ker ve, da imam ta problem. Kako se ustaviti? Tudi preveč denarja zapravim za to razvado. Obloge so se mi začele nabirati

Mogoče te taka hrana potolaži ( ali kot nagrada )- predeluješ negativna čustva, le kaj je notri, da te tako zasvoji, kemija mogoče… drugače pa zberi moč in se pelji mimo, doma pa domače kuhano, zelenjava, sezona enolončnic je, jota iz zelja, repe, ričet, fižolova juha…fast food pa samo enkrat na mesec in pol še to nehaš. Srečno in uspešno, maš ti to !

Odgovor na objavo uporabnika
mcdonalds im not loving it, 20.10.2021 ob 12:45

Kako naj se ustavim? Sprva sem hodil 1x na teden, potem nekajkrat na teden. Sedaj grem vsak dan po službi. Ženi doma lažem, ker ve, da imam ta problem. Kako se ustaviti? Tudi preveč denarja zapravim za to razvado. Obloge so se mi začele nabirati

Slovenčki doživijo hude brbončice v ustih, ko jedo McDonalds, to je pa zato, ker (še) niso hudo odvisni od te ameriške naslade. V Ameriki je skoraj vsak debel, ravno zaradi te ameriške odvisnosti. Ampak je to tabu tema, sploh v Sloveniji. Noben! Noben, ne je McDonaldsa v SLO, a vseeno kolone pred drive-in.

Tako kot noben v Sloveniji ne pije alkohola. A je Slovenija skoraj v vrhu po alkoholikih. Pri nas se junk food mania šele začenja, Čehi so malo pred nami, pa poglejte jih kako so zamaščeni.

Kako ti je sploh dobro še? Sem tudi imel eno tako obdobje, ampak mi je po ene 14 dneh vse postalo istega okusa in me je minilo. Od takrat že nekaj let nisem bil.

Tako, da enostavno NE greš.Ne danes, ne jutri, ne pojutrišnjem.

Simpl is the best!

grg, 20.10.2021 ob 13:14

Kako ti je sploh dobro še? Sem tudi imel eno tako obdobje, ampak mi je po ene 14 dneh vse postalo istega okusa in me je minilo. Od takrat že nekaj let nisem bil.

Saj sem sit enega in istega okusa. Pa tudi vsakič vzamem drugo, prav zaradi tega. Imam zelo stresno službo ja, doma se dobro razumemo. Pomojem je problem v službi, ker pridem tako psihično izčrpan in zato potem grem jesti junk.

Recimo za začetek si poišči službo. Po možnosti firmo kjer imajo svojo kuhinjo.

No, pa smo prav ugotovili, da je psihičnega izvora…torej tolažba / nagrada…zaradi stresa v službi. Od priznanja greš naprej, kaj te še osrečuje…to veš sam…poizkusi prvo lažji način, recimo so te stresirali v službi, si rečeš v mislih, zdajle v avtu navijem glasbo, direkt domov, lubčka ženi, pocartat otroke, tuš, pol pa domače kosilo… pol pa v naravo, tud , če samo kužka sprehodit ali pa tečt, če to prakticiraš …najdi kar te sprosti, pa smeh, da se narežiš kar tako otrokom, ženi, itd…ker te ima tvoj um pod kontrolo /stres, strah /, prevzemi vajeti v svoje roke in si reci skozi in skozi jaz grem direkt domov na domače kosilo… in vztrajaj !

Ja , tvoj um ta ima pod kontrolo…ti pa moraš biti močnejši in si rečt, jaz sem gospodar svojih misli…itd, ne bo me en makdonalds uničeval s svojim futrom, moje telo je sveto itd… vse je v glavi.

brbončice, 20.10.2021 ob 13:10

Slovenčki doživijo hude brbončice v ustih, ko jedo McDonalds, to je pa zato, ker (še) niso hudo odvisni od te ameriške naslade. V Ameriki je skoraj vsak debel, ravno zaradi te ameriške odvisnosti. Ampak je to tabu tema, sploh v Sloveniji. Noben! Noben, ne je McDonaldsa v SLO, a vseeno kolone pred drive-in.

Tako kot noben v Sloveniji ne pije alkohola. A je Slovenija skoraj v vrhu po alkoholikih. Pri nas se junk food mania šele začenja, Čehi so malo pred nami, pa poglejte jih kako so zamaščeni.

Debeli so zato ker suznji nimajo casa skuhat se usest in pojest kot ljudje. Delajo po 2 3 sihte in se jim otganizem razpada. Kot pravim… Nimajo casa pozem pa jejo to v 5 minutah pripravljeno junk hrano.

Druge ni. Kot da zeni reces da te spet vlece v mc

In naj pride pred sluzbo in greta skupi domov in jest jest jest.

Ce ne more

Ji vsen povej in jo mej na zvocniku da bos sel res direkt domov

Ce tud to ne bo slo.

Moras pa zacet sabo nosit sendvic ko koncas siht in ga v avtu pojest. Da mine tista tahujsa.

Pol pa tko vsak dan

Preden gres moras neki pojest. Doma pa se potem najej.

Ko te mine tahujse zacni bolj zdravo jest.

Traja pa 14dni odvisnost tanajhujsa

Ideja ni slaba da si priskrbis hrano in jo pojes v avtu.

Mogoce bo res ze en dobr sendvic pomagal da bos lazje sel domov.

Ce pa ne bo pomagal

Pa ponej 3sendvice da bos sit.pol ti pa ne bo vec pasal jest.

Bos potem razmisljav o zdravi prehrani ko te ne bo vec vlekel v meka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close