Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odvetniška pomoč-prvi obisk

Odvetniška pomoč-prvi obisk

Rabila bi nasvet in pomoč odvetnika v Ljubljani (najraje kje v centru). Zanima me, če je kje prvi obisk brezplačno. Kakšna kontaktna številka? Hvala za pomoč!

Vem, da je v centru Odvetniška pisarna Senica. Ampak smo morali prvi obisk plačati …

odv. pisarna Čad, Miklošičeva 20.
2300134

Jaz pa rabim eno striženje las. Morda kdo ve, kje je prvo frizeranje v centru Kranja brezplačno?

Glej, odvetniki (so eni sicer res tudi barabe – sestra je res na enega odiralca naletela) so za svoj poklic ornk študirali in naj dobijo plačano za storitve. Ne vem zakaj je ravno v pravu tako, da vsi nekaj pričakujejo zastonj. Moj mož je po izobrazbi pravnik (čeprav ne odvetnik in se prav s pravom bolj malo ukvarja), pa vseeno se kak daljni sosed ali pa od prijatelja prijatelj vsaj enkrat na mesec pojavi s prošnjo za kak majhen pravni nasvet. Ne vem zakaj ne pade nikomur na misel, da bi ga soseda od prijateljice zastonj ostrigla ali pa da bi mu bratrančev sin zastonj avto popravil.

gre za PRVI obisk pri odvetniku, ko na kratko poveš, za kaj gre, prineseš dokumentacijo, on pa se odloči, ali te bo zastopal, lahko poda preliminarno mnenje o tem, ali bi bilo smiselno iti v tožbo ipd., ipd. pri poštenih odvetnikih je to ponavadi zastonj, nadaljnje delo se pa plačuje…

mislim, da KKDD ni mislila na zastonjskega odvetnika, teh pa res ni…

Res obstaja brezplačna pravna pomoč (glej link spodaj in preštudiraj)

Če bo odvetnik prevzel zadevo, ti nasveta zagotovo ne bo računal. Če pa prideš samo po nasvet in ti potem ne bo delal nič več, je pa logično, da ti računa.

“gre za PRVI obisk pri odvetniku, ko na kratko poveš, za kaj gre, prineseš dokumentacijo, on pa se odloči, ali te bo zastopal, lahko poda preliminarno mnenje o tem, ali bi bilo smiselno iti v tožbo ipd., ipd. pri poštenih odvetnikih je to ponavadi zastonj, nadaljnje delo se pa plačuje…”

Točno to sem mislila. Nikoli nisem ničesar dobila zastonj in tega tudi ne pričakujem!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close