Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odvetnik za ločitev

odvetnik za ločitev

Koliko stane odvetnik za ločitev?

Odgovor na objavo uporabnika
enaaa147, 09.02.2023 ob 12:26

Koliko stane odvetnik za ločitev?

Mene je koštalo 500 eur, samo da se je pokazal zraven. Itak sem sama vse pripravila in poslala na sodišče. Za začetek.

Če bosta urejala še delitev skupnega premoženja in morebitno skrbništvo, se pripravi na konkretne zneske.

Raje se poskušajta sporazumno dogovorit pri notarju. Bo BISTVENO ceneje.

se strinjam, zakaj bi se prepirala, bodita ponižna, zaradi otrok (če jih imata) otroci bodo itak trpeli, tudi če bo vse ok. saj se zavedaš, da otrok vedno želi oba starša vsaki dan in ju tudi potrebuje. Kako lepo bi bilo, samo zaradi otrok, da bi starša razumela, da nihče od njiju ni kriv za razhod, pač nista za skupaj, vsak od vaju je dober človek, ampak za nekoga drugega. Mi se zaljubimo, se poročimo imamo otroke, potem pa pričakujemo, da se bo nekdo zaradi nas spremenil…ja zakaj bi se spremenil, saj smo takšnega vzljubili, se poročili, imamo otroke………..nihče nima pravice od nas zahtevati da se spremenimo. Zavedajmo se tega in zaradi otrok pokažimo, da smo zreli in se spoštujmo, da otrok zraste v ČLOVEKA !! Zato, papir in svinčnik napišita osnutek, predvsem imejta razumno skupno skrbništvo, naj bo otrok na prvem mestu, pojDite kdaj skupaj na kosilo, na izlet, JA ZAKAJ PA NE??? Morda bosta celo ugotovila da sta se motila, da pravzaprav sodita skupaj- pustita- odkrižajta se tistega jaz-jaz-jaz, AMPAK NAJ BO OTROK PRVI.

Na odvetniku se nikoli ne varčuje.  Lahko se zelo nategnes.

Dober odvetnik in dober računovodja sta zlata vredna.

odvisno, kaj mora vse naredit

priprava vloge, 200-300 EUR. vsaka obravnava pa še dodatno pride…

Odvetniki mastno služijo na račun problemov ljudi. Lahko celo premoženje zapraviš pa ti nič ne bo naredil, ker je vse odvisno od sodniške barabe in koliko je podkupljen.

Dobro je da je vsaj pri glavnih stvareh zraven, da se popišejo stvari. Cena 500-1.000 €. Za začetek.

Za sporazumno ločitev lahko daš tudi sam vlogo na sodišče. Taksa je okrog 80 €. Če se gre za delitev premoženja in skrbništvo otrok, je pa nekaj drugega. Kot so ti že pisali, je v tem primeru bolje, da se sporazumno dogovorita preko odvetnikov ali brez, v vsakem primeru notarsko overjen dogovor. Za skrbništvo otrok in plačevanje preživnine pa na CSD-ju. Eden ali drugi lahko gre v tožbo preko sodišča. To pa traja in stane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close