Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odvetnik za kibernetske zadeve posameznikov

odvetnik za kibernetske zadeve posameznikov

Ve kdo za kakšnega odvetnika, ki bi bil sposoben doseči umik lažne strani z mojimi podatki iz facebooka? Imam že eno (zastonj) mnenje, da se ne da, ker menda “ni žaljivo”. Ali je kdorkoli, ki bi lahko urgiral pri facebooku, dvomim, da se vsi (tudi najboljši) odvetniki sploh ukvarjajo s tem…

Med sabo smo povezani na neviden način. Na internetu je izredno težko zagotavljati vsakemu posamezniku absolutno anonimnost. V ozadju vedno deluje umetna inteligenca

Čakaj malo, če nekdo uporablja tvoje osebne podatke v nasprotju z zakonodajo (GDPR; ZVOP), potem nimajo tvoji podatki početi kaj na spletu. Imaš pravico do zasebnosti in pravico do varstva osebnih podatkov.

Mogoče se obrneš na OP Pirc Musar & Lemut Strle, ki se ukvarja z osebnimi podatki, ampak niso pa poceni. Mogoče povprašaj, kaj in kako in kakšna bi bila cena.

Mislim sicer, da bi marsikateri odvetnik, ki se ukvarja z varstvom osebnih podatkov, to vedel in znal pomagati, ampak mogoče poskusiš najprej ti sam, če nočeš imeti stroškov. Pišeš oziroma pokličeš na Facebook in poveš, da nekdo uporablja tvoje osebne podatke brez tvoje privolitve in v nasprotju z zakonodajo.

@čakmal

Zgleda samo ime in priimek nista osebni podatek oz. še vedno ne razumem. Jeba je, če nisi Ana Marija Novak, ampak nekaj unikatnega.  Verjemi, da sem poskusila prijaviti na fb velikokrat, kontaktirala sem tudi omenjeno OP, lahko napišejo dopis kreatorju, kar ne garantira ureditve in ima tudi določene minuse, pri fb ne morejo nič urgirati menda (to sem v osnovi želela). Odgovor Policije tam na anonimnih prijavah pa je v smislu “poguglite uno kukosežereče” (mislili so SI-CERT, katere sem že sama prej našla, ampak jih nisem kontaktirala, ker mislim, da se ukvarjajo bolj s sistemskimi vdori). Če bi hotla dat prijavo na Policiji (česar še nikoli nisem naredila), mislim, da bi dejanska posledica bila, da bi kreator (s katerim nimam kontakta zadnjih žnj let) še moj trenutni naslov izvedel. Ne vem, a grem lahko tja in prijavim “fejsbuk”, pa saj oni niti v eu niso, ne vem, če ima to kak smisel.. Verjemi tudi, da mi je vseeno za stroške, in da na fb praktično ne moreš priti do človeka. Še google ima presenetljivo delujoč sistem chat supporta, fb nič, razen morda če si znana oseba. V tiste formularje sem jim že vturila ID scan, pa ne pridem mimo robotskih odgovorov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close