Odstranjevanje dlak na intimnih predelih
Sem obupala, veš. Imam tako debele, črne dlake in tako občutljivo kožo, da četudi s pinceto potegnem dlako vem, iz mešička zakrvavi – dobesedno zato, ker je luknjica, ranica prevelika. Nisem edini tak primerek, nekaj nas pa je in pri nas pač depilacija bikini predela, kaj šele intimnega, odpade. Samo res, to so tako močne dlake, da tudi npr. depilacijska krema (nobena od več deset, kar sem jih preizkusila tekom zadnjih 15 let) dlake ne razžre. Pa sem prej svetlolasa in po rokah neporaščena, ampak intimni predeli ..tema.
Jaz imam tudi zelo močne, črne dlake in ko sem bila prvič na depilaciji je skor iz vsakega mešička pritekla kri. Naslednjič je bilo že manj takih, potem spet manj in zdaj si na vsake toliko upam že sama doma z depilatorjem (seveda samo bikini linijo, ne kaj več). In res so dlake mehkejše, delujejo tanjše in tudi bolečina počasi izginja. Je pa dobro imeti kakšen nastavek, da jih manj naenkrat obdela.
Na začetku je res groza, ampak če pomisliš, da si ti potem ni treba vsak dan oz. teden s tem ubadat in da gre čedalje lažje, se pa morda res splača.
Jaz sem zadnjič končno zbrala pgum za brazilsko in ni mi žal. Če bi vedela, da bo tako bi šla že zdavnaj. Zdaj po mesecu in pol bom spet šla, je pa ravno pol manj dlak in bolj svetle so. Saj jaz sem tudi malo krvavela, ampak res ni bilo panike. Je pa res, da je uporabila en ”novejši gel” kot pa na nogah in moram priznati, da me je na nogah še pozneje popoldne malo skelelo, na intimnem delu pa prav nič. Joj, če se spomnim, kakšna sem bila po britju 🙁 vraščajoče dlake, srbelo, rdeče … res, jaz sem za depilacijo pri kozmetičarki 🙂
moj obužuje čist glatko na nulo pobrito,dlake se mu gravžajo
kolk let nazaj se je že začela ta moda pa kolk ste bile stare
kolk let bo še trajala pa kolk boste stare
pa če pride nazaj moda kosmatih a boste kar pozabile kako je friziranje tam spodaj samo stvar higiene ne pa tega da je bilo pač moderno ***
a ko boste že babice a si boste še zmeraj mrcvarle goščo koker je bo pač ostalo
*** ubogi moški pardon to so mamini sinčki ker tako kot reče moda tako mora bit pa če se mu dlake gravžajo al se mu pa gravža pedofilsko ponujajoča se pi*da
tiho mora bit in vzet kar se pač ponuja ni kej
pa zamižat ko vidi podpluto vneto rdečo napol krvavo p+++
Intimni predel je zelo občutljiv del za depilacijo , za takozvane “brazilke” holiwoodcut, landing strip ipd. je najboljša depilacija s sladkorno pasto.
Dlačice se cufajo v smeri rasti in sladkorna pasta jih lepo objame zato ne boli, ker se ne trgajo in ni toliko krvi. Tudi dlačice se ne vraščajo, kar je še dodatna prednost.
Obvezno priporočam obisk salona, po možnosti takšnega, ki vam poleg depilacije s sladkorno pasto nudi tudi terapijo z encimi, ki še podaljšajo gladkost kože.
Kozmetičarke, se za depilacijo brazilk posebej izobražujejo, zato je bolša profesionalna obravnava.
Glede tega kako pa je moškim to všeč, sem zasledila eno nemško raziskavo, ki pravi, da moškim ni ravno najbolj všeč čisto nič, rajši vidijo, da je še malo čopka, črtice.
Forum je zaprt za komentiranje.