Odškodnina za nezgodo pri delu..poravnava ali odvetnik
V začetku 2020 sem se na delovnem mestu poškodoval. Sedaj sem zaključil bolniško. Smo panoga, kjer smo na čakanju in se dejansko na delovno mesto še nisem vrnil.
Podjetje je večje in mi je po nezgodi samo javilo, da imajo zavarovano odgovornost.
Zanima me ali odškodninski zahtevek napišem sam, vključim odvetnika ali se poslužim opevane Poravnave ali Planinšec odškodnine?
Po nezgodi se mi je namreč življenje obrnilo za 180{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, nakopal sem si obilo skrbi in nevšečnosti, da o izpadu dohodka ne govorim.
Ob ogromno stvari sem bil zaradi npr. Nezmožnosti vožnje, trpeli so štirje otroci, plačeval sem prevoze zanj, da sem izvajal stike z njimi, dopust ali izleti so bili nemogoči , plačeval sem za oskrbo konja, prenehal sem z downhill tekmovanji, izgubil napredovanje in prekinil začetno razmerje ( zaradi nemogoče logistike) z dekletom.
Na koga ( 04 regija) naj se obrnem?
Hvala
Mitja
Odvisno od zavarovanja. Če povrnejo stroške odvetnika, seveda potem najdi enega. Ne priporočam Poravnave itd. Tam vzamejo procente pa še dodatno plačaš. Takšne pogoje so dali mojemu kolegu po prometni nesreči. Poleg tega bi moral plačati še njihovega izvedenca. Je šel potem k odvetniku. Tam so mu napisali odškodninski zahtevek in on je dobil celo odškodnino, zavarovalnica pa je stroške posebej plačala odvetniku. Procentov tudi ne rabiš dat odvetniku razen če je to izrecni dogovor. Nekateri odvetniki vzamejo določen procent odškodnine, prej pa stranka nima stroškov. To ni po tarifi, ampak je stvar dogovora.
Joj daj Mon sedaj na vsak post oglašuješ Špar, verjetno zardi novitet. Ne moreš nič odgovoriti, predno se oglasi ne sfilajo. Spokajte jih kam drugam na vidno mesto. Da, imam ad blocker, ne pomaga. Tečni ste s tem posiljevanjem oglasov. Imejte jih, ampak na drugačen način.
In ja, izvedensko mnenje se tudi plača, če ga kdo drug naroči namesto tebe.
Avtor odgovoril si, da imajo zavarovano odškodninsko odgovornost, obrni se najprej na delodajalca. Načeloma je to 100 posto bolniška. Če meniš, da so vedeli za tveganje, se obrni na dobrega odvetnika, ker ti je nastala škoda. Sedaj, na koga se obrneš, vedi, da boš plačal, ker sodišče je drago in če greš v tožbo, npr. pri plači sem bil oškodovan za xy €, je treba to na sodišču navesti za koliko. Poleg verjetno, še to in on in bi še toliko € za to in ono.
Brala sem, ko so delali primerjavo v podjetjih, se je izkazala za najboljšo Poravnava. Kot piše spodaj, seveda vzamejo procente, kdo jih ne, tudi nepremičninski posredarji. Tudi odvetniki. Vendar odvetnik jasno napiše, koliko stane dopis na vsakem dopisu ali pritožbi. Tudi je treba vedeti, ali boš plačeval sproti, ali, ko je konec zgodbe. Imaš denar?
Pozanimaj se, koliko vzame podjetje kot Poravnava, koliko odvetnik. Ter kako in kaj. V vsakem primeru, je za vsak dopis, pritožbo, zgolj narok, vse zaračunano. Kar ni poceni. Če dobiš, odplačaš pri vseh dodatni del, razen, če je jasno navedeno kako in kaj. Recimo ‘všteto v ceni.
Zato, najslabše je, da se sodišče zgodi, se raje obrni na delodajalca ali odvetnika. Če ima delodajalec zavarovano odgovornost, ti jo bo izplačal on. Na sodišču tvegaš. In po možnosti še kaj plačaš.
Če ne znaš, najdi odvetnika.
Resno, obrni se najprej na delodajalca, ker
Kot razloge, ki jih naštevaš, načeloma imaš 100 posto bolniško. Ker si utrpel še kaj drugega in če ne zmoreš sam, najdi odvetnika. Vendar preglej najprej sam, kaj ti piše v pogodbi o zaposlitvi, ki si jo podpisal. Včasih so triki miki. In ta tvoj ima zavarovano odgovornost. Tako kot večina zdravnikov.
Verjetno bo tu potrebna druge vrste tožbe, če si se odločil.
Forum je zaprt za komentiranje.