Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Odpustite in pozabite ali samo pozabite?

Odpustite in pozabite ali samo pozabite?

Opazam, da ljudje v prepirih radi vlecejo probleme iz naftalina in jih servirajo doticni osebi s katero se prepirajo.
Kako se vi obnasate? Ali preteklost vpliva na vasa sedanja dejanja ali ne? Ali znate odpustiti in tudi pozabiti ali samo pozabite, odpustite pa ne in potem pride do zgoraj omenjenega problema?
Meni se zdi precej neumno, ko ljudje servirajo ze davno pozabljene napake in kikse, ki naj bi ostali v preteklosti. In to jasno kaze na to, da niso odpustili, ne glede na to za kaksne napake gre.

Če se enkrat pogovorita o problemu, potem tega ne vlačitaveč iz naftalina, saj potem stvar sploh ni bila rešena.

Probleme je treba rešiti, oprostiti in pozabiti in se iz prepira tudi kaj naučiti. Če tega ena oseba ni zmožna potem takšna veza težko deluje.

Jaz sem večinoma vzroke kregarij pozabila, seveda se zgodi da mu kaj “vržem naprej” – ampak vedno manj in mislim, da se zaradi tega vedno boljše razumeva.

Vem pa da mu ne bi mogla nikoli oprostiti, če bi me prevaral, zato sem mu to tudi povedala že na začetku veze. Da če bo šel z drugo, je pač konec z mano, ker vem da bi mu to metala vedno naprej in seveda takšnaveza ne mora na dolgi rok funkcionirati. Za enkrat nama še vedno klapa – upam, da bo tako še v naprej.

Sanja31 napisal:

> > Vem pa da mu ne bi mogla nikoli oprostiti, če bi me prevaral,
> zato sem mu to tudi povedala že na začetku veze. Da če bo šel z
> drugo, je pač konec z mano, ker vem da bi mu to metala vedno
> naprej in seveda takšnaveza ne mora na dolgi rok funkcionirati.

Za to sem tudi jaz sigurna, da ne bi mogla nikdar pozabiti, niti oprostiti.

Jaz nikoli ne bi tako dobesedno rekla mojemu fantu,če me boš prevaral te bom pustila. Ker potem še bolj skriva (seveda če vara) te svoje skoke čez plot. :)))))))))))))))))))))))))))
Midva se z mojim nikoli nisva pogovarjala o tej temi tako dobesedno (varanje, skoki čez plot itd…….) Ker se mi zdi to izredno nesamozavestno z obeh strani.Mislim pa če te nekdo prevara ti ne bo nikoli povedal razen,če imaš ti sam 100% dokaze. Ponavadi se skoki čez plot povejo,ko je veza že čisto na koncu ali je iz ene strani veliko ljubostumnosti.

Pač pa mislim,če ti nekomu ob vsakem hujšem prepiru vržeš vse naprej kar veš o njegovi ali njeni preteklosti, da te to še vedno boli in iščeš pravi odgovor zakaj se je to zgodilo.

Če se oseba opraviči in vidim, da mu/ji je res žal, se o dogodku pogovoriva in odpustim, pozabim večinoma ne. To še posebej velja za ljudi, ki mi niso najbližje…odpustim (in grem (sama) dalje) marsikaj, da bi pa pozabila in še kdaj dovolila isto napako…ni šans.

In mu to napako veckrat ocitas?

odpustite in nikoli ne pozabite.
skratka čisto nekaj drugega kar si ti mislila.

Oprostim, ne pozabim.

Včasih med prepirom mu dam pod nos kaj, kar se je zgodilo, ampak le, če sem jaz kaj naredila v preteklosti in se je on ful jezil, sedaj pa on dela isto napako.

Ma jst sm oseba, ki se ne mara prepirat oz. če mam kej za povedat to povem po mirni poti oz. skulirano. In kar enkrat predelam ne pogrevam več, pozabim & odpustim oz. pri normalnih prepirih itak ni kej za odpuščat ampak pač podebatirat o zadevi, kej od tega vn potegnt in normalno živet dalje.

Če se gre pa za kakšne večje stvari potem je pa nekaj stvari ki jih nikoli ne bi oporstila, pozabla bi jih pa le tko da tega ne bi več omenjala in bi to potlačla nekam deeeleč notr vase…npr. prevara, da me prijateljica izda (prevzame fanta, blabla), laži…ipd…

Prepir je prepir, določeni dogodki so pa spet nekaj drugega.

Midva se skregava na hitro, si poveva, kaj misliva in takoj razčistiva. Ne vlečeva nosov ali kaj podobnega. Včasih tudi potegneva kakšnega okostnjaka iz omare, ampak to nima teže po neoprostitvi, ampak pač posežeš po neki municiji, ko si razburjen. No, ampak tudi ta okostnjak gre takoj po prepiru spet spat v omaro. Res pa je, da kakšnih bolečih točk iz preteklosti, ki bi znova odpirale rane ob njihovi omenitvi nimava.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close