odprtite svoje podjetje in brez problema talajte božičnice
računovodkinja iz JS, 19.09.2025 ob 09:46
Pri nas izplačujem božičnico že dolga leta, višjo, kot pa je zdaj govora.
Tudi vse moje stranke iz gospodarstva so jo do zdaj že izplačevale, čisto različne zneske. Od nižje, kot se govori zdaj pa do precej višje.
Točno tako ! Dejte no v privat sektorju so se tolk dvignil cene, in vsaka normalna firma, seveda tuja, slovenska redko, vsako leto dviguje plače, glede na inflacijo. NE poznam od velikih firm, da kdo ne da božičnice in 13. plače, ter velikega regresa…
Pri nekaterih delodajalcih je pa samo toliko kot piše v zakonu, zato se to dogaja. In prav je tako, da se napiše v zakone in da zakonsko minimalno božičnico, če mene vprašaš…
Še zmerja mi pa ni jasno, kako avstrija preživi. 14 plač + božičnica 1500 brito, evo vse je obdavčeno, vse gre v pokojninsko socialne blagajne, pri nas mate pa regres in po novem božičnico neobdavčeno.
Anonimno 9684, 19.09.2025 ob 10:14
V naši firmi je božičnica nagrada za uspešno delo. Lahko je krepko višja ali pa zelo nizka.
Ali pa je sploh ni za določene.
Meni je to fer in pošteno!
Božičnica ne more biti samo za določene, je v nasprotju z zakonom. Taki delodajalci nam v gospodarstvu samo umažejo ime. Prosim, da objavite ime tega podjetja, da zadevo prijavim na ustrezno institucijo.
Božičnica ni pravica !
Božičnica je nagrada in prav je da je možnost razlikovanja zrnja od plev, sedaj bodo pa recimo predpisali 800€, tako za dobre kot za slabe, nazadnje bodo predpisali za vse enako, torej zakaj bi se še trudil, hodil redno na delo, redno z malice, s pavz ?
ZAKAJ ????????????????????????????????????????????????
mnenje471, 19.09.2025 ob 09:40
Kam smo prišli, ponovno bo šlo spet ogromno denarja za javni sektor.
Se strinjam z božičnico, ampak ne pa z določenim zneskom. Kako bodo vsa podjetja lahko izplačala polovico minimalne plače. Kaj pa tista, ki imajo konec leta izgubo?
Gopodarstvo je že v res slabi poziciji, sedaj pa še to
Na monu ste sama retardirana teleta na socialni podpori in se vam sploh ne sanja kaj je javni sektor. In kaj češ pol s takim bušmanom kot si debatirat, če je 7 letnik pametnejši in bolj izobražen od vas smrdljivih telet?
Rogoza, 19.09.2025 ob 12:21
To je noro, jaz nimam dovolj dobička da bi zdaj še božičnice talal. Če bo glih treba bom izplačal, ampak potem naj zaposleni dvignejo gotovino in mi jo nazaj prinesejo! Ker za to božičnico se pa nismo zmenli!
Če nimaš dovolj dobička za 600 EUR/delavca, potem dobička sploh nimaš.
monovka, 19.09.2025 ob 16:46
Osem zaposlenih plus jaz -že dvajset let decembra izplačujem nagrado za celoletno delo, sorazmerno z opravljenim delom posameznika. Najnižji znesek je enak plači, najvišji je dvakratnik plače. Si ne predstavljam, da bi sicer delali enako zavzeto in uspešno.
Zraven še vsak ljubi dan svetiš na Monu kot podjetnica z 8 zaposlenimi.
Forum je zaprt za komentiranje.