Odpoved potovanja zaradi bolezni?
Ima kdo od vas izkušnje z odpovedjo zaradi bolezni? namreč dan pred potovanjem zaradi visoke temp. razmišljamo, da bi bilo pametneje ostati doma. Odpovedni riziko smo plačali ob rezervaciji. kako hitro je to rešeno pri zavarovalnici s povračilom sredstev? kakšne stroške odpovedi smo dolžni v vsakem primeru plačati? zanimajo me vaše konkretne izkušnje, lep prosim za odgovor. hvala.
Mi smo letos za prvi maj stornirali, ker je mela tamala visoko vročino. Ta dan ko storniraš se rpavi danes moraš k zdravniku po potrdilo. in ga neseš na agencijo. Tisti dan ko storniraš mora biti isti kot na potrdilu od zravnika.
Mislim da so nam samo 10 E pobrali. Smo pa v roku 1 meseca dobili nazaj. Vem 100% v koliem času. Smo bili pa prek kompasa.
Sem imela pred 3 leti vplačano v celoti pri TUŠ POTOVANJA. Nisem imela zavarovano. Dva dni pred odhodom se je ponesrečil mož in sem morala zadevo v zvezi s dopustom odpovedati.
Sem samo poklicala na TUŠ potovanja, so mi storinirali brez dokazil in
denar vrnili že naslednji dan z nakazilom na osebni račun.
Zadržali so samo cca 10 EUR.
Sem bila nad prijaznostjo in ažurnostjo zelo prijetno presenečena.
Kar ok vprašanje. Da še dodam misel – verjetno to ne upoštevajo za vse prijavljene (recimo družino), ampak samo za obolelega.
Po svoje nateg.[/quote]
Vsi, ki so zavarovani po eni prijavi (to je po navadi cela družina, družba prijateljev) so upravičeni, da ostanejo doma, če se enemu kaj zgodi. Lani za smučanje je bilo tako, da smo se ostali lahko odločili ali ostanemo doma ali gremo. Mi smo šli, za prijatelja je pa zavarovalnica poravnala znesek. Ne vem v kolikem času.
Na srečo ga nismo še nikoli uveljavljali, čeprav vedno plačam zavarovanje odpovedi (ali kako se že reče). Tu se zavaruje celotni aranžma in ne samo za obolelega. Zavarovanje pa obsega bolezen ali smrt udeleženca oz. njihovih ožjih družinskih članov. Torej, če otrok zboli (je potnik), se gre k zdravniku, on da potrdilo o bolezni, ter familija ostane doma. Zavarovalnica plača. Vrne se celoten vplačan znesek razen zneska za zavarovanje.
Kako pa je (glede vračil) če se obolelega pusti doma, pa ne vem.
Forum je zaprt za komentiranje.