Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odpoved ledvičk pri muci

odpoved ledvičk pri muci

naša muca stara samo pet let je močno shujšala, nič jedla, kar je pojedla izbruhala…samo spala…ugotovili odpoved ledvičk…normalne vrednost sečnine-1,8 je bil več kot 10….muca je zunanja
ima kdo izkušnje s to boleznijo?

Ja, veterinarji.

Gotovo je jedla zelo “kvalitetno” hrano. 🙁 Važno, da ste na ta račun prišparali toliko in toliko evrov, kaj potem, če so muci zaradi tega odpovedale ledvice.

Ne…muca je jedla royal canin, acano, orijen ter schesir…ter nekajkrat tedensko surovo govedino ali piščanca…

Ponavadi se bolezni ledvic pri mačkih pokažejo precej pozno. Nam je veterinar povedal, da ponavadi šele takrat, ko ena ledvica sploh ne deluje več. Stvar se da ublažiti z infuzijami. Ali gre mogoče za muco, ki ste jo kupili kot perzijko brez rodovnika? Perzijke imajo namreč velikokrat probleme z ledvicami. Rodovniške so testirane, da nimajo genske napake za bolezen ledvic; nerodovniške pač ne. Posvetujte se z vašim veterinarjem.

Ne ni perzijka…navadna mačka z modrimi očmi in osenčena kot siamka…

Naša je imela podobne težave letos poleti, hujšanje, bruhanje, spanje, neaktivnost. Vet. je rekla, da bomo pregledali ledvice, če injekcije proti slabosti ne bi pomagale. Zamenjali smo hrano – zdaj je samo še Science Hills, prej pa je jedla Wiskas.

Sedaj je super, zredila se je, nobenih težav več.

Tista zgoraj, ki je govorila o slabi hrani, a lahko poveš, kaj si s tem mislila? ali se mački lahko zaradi zanič industrijske hrane pokvarijo ledvice? Wiskas je najbrž šit? Kakšna pa je razlika v sestavinah?

Whiskas je poln aditivov, ojačevalcev okusa ipd. Zato ga imajo muce zelo rade, tako kot imajo otroci zelo radi čips in sladkarije.

In hraniti muce z Whiskasom je enako kot hraniti otroke ali sebe s čipsom in sladkarijami. Se pravi, če je to tu in tam, ni kake velike škode, če pa to jemo redno, pa vemo, da je zelo narobe.

Glede sestave pa primerjaj vrečke. Verjetno ti bo postalo kar malo slabo, kaj dajete vaši muci.

Saj ji ne dajemo več.

Pravim, da smo prešli na Hills odkar je imela probleme in se je ful popravila, nobenih težav več. Zato me je zanimalo, ali je možno, da je zaradi Whiskasa zbolela?

Veterinarji imajo tudi dietno hrano za muce z boleznimi ledvic.

Saj ji ne dajemo več.

Pravim, da smo prešli na Hills odkar je imela probleme in se je ful popravila, nobenih težav več. Zato me je zanimalo, ali je možno, da je zaradi Whiskasa zbolela?[/quote]

Ne le, da je možno, tako je. Žal.

Jaz ti lahko povem moj primer kako je bilo .Sem imel muca črno belega
pred leti takega kot je danes Mavrični objavil sliko tu gori .Je bil kot
Betmen res prisrčen pojaven muc .Vsa tri leta je bilo vse vredu z njim
nikoli problemom .Potem pa kar na enkrat muc začne jokati in ni
mogel več na vodo .Seveda smo ga takoj odpeljali k veterinarju
in je tam bil par dni samo na žalost mu ni bilo več pomoči in smo ga
dali uspavati .In naj povem samo nekaj ni bila kriva hrana ko tu eni lapate
brezvezne odgovore .Sem se pogovarjal z več veterinarji in ostalimi ,ki
imajo vsaj malo strokovnega pojma o tem .In sem v največih primerih dobil
odgovor ,da je ledvična bolezen zelo prikrita,zahrbtna in jo je skoraj nemogoče
definirati pri živali .in ,ko pride postopoma napreduje in na zunaj pri živali mi ne vidimo
ker živalca hodi na vodo skoraj tako kot prej .Pri mojemu mucu ni bilo nobene krvi v vodi
ali karkoli drugega takega tudi ni bil shujšan je bil res lep samec močan na vzven
in po dlaki zdrav .In mu nebi nihče podal diagnozo odpoved ledvic .
Uglavnem predno kaj pišete se prej informirajte ne nekaj pisarit in nakladat
,če ne veste o čemse gre .

Mimogrede, tudi pri nas imamo muce, ki so hranjene izključno s kvalitetnimi briketi. …Za vsak slučaj. Pa vendar: sorodniki so imeli mačko, ki je čisto vse svoje življenje jedla izključno Whiskas vrečke (in sem in tja surovo meso) in je dočakala častitljivih 19 let. Brez kakršnihkoli prblemov. No ja, ostala pa je tekom življenja brez zob, to je es. Jih je bilo petrebno populiti, ker jih je mokra in pocasta hrana pač uničila. Toliko o prehrani naših muc… Za razmišljat malo. 😉

Točno tako, lahko se. Zelo verjetno je. Whiskas in podoben cenen džank. To je smrt za mačke. Jaz sem hvaležna bogu, da sem to izvedela dokaj zgodaj, ko je imel muc dve, tri leta in je imel vnetje mehurja, pa so se bali, da so ledvice. So me vprašali, ali mu dajem Whiskas in podobno. Sem rekla, ja, seveda. No, izkazalo se je, da niso bile ledvice, ampak mehur, moj muc pa od takrat naprej nikoli ni več jedel tega cenenega strupenega sranja, ampak samo še hrano, kupljeno pri veterinarju in dočakal visoko starost, umrl je, ko mu je začelo popuščati srce.

Ko vidim ljudi kupovati Whiskas, neke cenene vreče pri Hoferju in podobno, bi kar začela vpiti nanje.

Mamina muca je to prebolevala pred dobrim letom. Skoraj nič ni jedla in pila in bila je res ubožica. Peljali smo jo na veterino in ugotovili so ji odpovedovanje ledvic. Par dni je ostala na zdravljenju, dobivala je infuzijo in antibiotik. Veterinarka je rekla, da je to lahko samo momentalno in bo zdrava, lahko pa tudi kronično. Zaenkrat ju mrnjavčica čisto zdrava :-).

Živi in pusti živeti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close