Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odkup nakita z dragimi kamni

odkup nakita z dragimi kamni

Mene pa zanimali, ali kdo ve, če je kje v Ljubljani možno prodat nakit z dragimi kamni. Ne zanimajo me tisti, ki kupujejo zlato, ampak če kdo odkupuje nakit s kamni, razne prstane ipd.

Pa brez moraliziranja od kod komu nakit, prosim. 🙂

Od kje tebi ta nakit?

Od kje tebi podatek, da gre za MOJ nakit? 🙂

Od kje tebi podatek, da gre za MOJ nakit? :)[/quote]

si mi sama povedala….

Če gre za star nakit, bo mogoče zanimiv kaki starinarnici. Ali da te vsaj napotijo na pravi naslov – prav gotovo poznajo prave ljudi.
Drugače pa poskusi izvedeti za ime kakega poštenega zlatarja, ki se malce spozna na te zadeve, če lahko oceni, kakšna je vrednost tega nakita – pri čemer se moraš zavedati, da seveda ni nujno, da boš tudi dejansko iztržila toliko denarja. Če je lep, star kos ali če so posebni kamni (sama vrsta, način brušenja, vdelave v nakit), potem ima nakit neko vrednost. Sami kamni verjetno precej manjšo in je zadeva podobna kot pri zlatem nakitu.

Ni problem v vrednosti in njeni oceni, problem je samo v tem, da po meni znanih podatkih nihče tega ne odkupuje v Sloveniji. Niti zlatarji. Da kamen takoj izgubi na vrednosti, ko je vgrajen, mi je pa tudi jasno.
Še vedno lahko gremo v Italijo, ampak zanimalo me je, če morda kdo pozna koga, ki se s tem ukvarja tudi v Ljubljani. Sem upala,d a se morda javi kdo, ki se s tem ukvarja, čeprav ta forum ni ravno temu namenjen, lahko pa da bi kdo kaj naguglal. 🙂
Vseeno hvala.

A sama ne znaš naguglat?

Ne bit preveč pameten/pametna. Itak nisi razumel/a kaj sem mislila z guglanjem.
Ajde, treniraj višanje iq.

Ni problem v vrednosti in njeni oceni, problem je samo v tem, da po meni znanih podatkih nihče tega ne odkupuje v Sloveniji. Niti zlatarji. Da kamen takoj izgubi na vrednosti, ko je vgrajen, mi je pa tudi jasno.
Še vedno lahko gremo v Italijo, ampak zanimalo me je, če morda kdo pozna koga, ki se s tem ukvarja tudi v Ljubljani. Sem upala,d a se morda javi kdo, ki se s tem ukvarja, čeprav ta forum ni ravno temu namenjen, lahko pa da bi kdo kaj naguglal. 🙂
Vseeno hvala.[/quote]

Kje v IItaliji pa to delajo? Imajo ok cene? Mi imamo tudi veliko prstanov z dragimi kamni. Prstani so vsi zelo lepi, vendar premajhni. Večati jih pa noče nihče.
Večinoma ponudijo odkup zlata, kamne vrnejo. Ampak vse to za delček originalne cene. In se enostavno ne splača. Žal mi je pa, ker se jih ne da nosit.

Ne bit preveč pameten/pametna. Itak nisi razumel/a kaj sem mislila z guglanjem.
Ajde, treniraj višanje iq.[/quote]

Prav imaš, res ne razumem, zakaj si sama ne googlaš. A tebi net nese samo do MON-a?

lahko dobim telefonsko?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close